bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zmrzačená

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zmrzačená

Každý rok podstúpi vyriezku dva milióny dievčat. Podľa tradície tento zákrok zvyšuje ženskú plodnosť, zaručuje čistotu a panenstvo dievčaťa, ako aj vernosť budúcej manželky. V skutočnosti vyriezka vážne ohrozuje život dievčat a navždy ich zbavuje radosti z intímneho spolužitia ženy a muža.
Senegalčanka Khady už dlhé roky bojuje proti sexuálnemu mrzačeniu afrických žien vyriezkou a proti týraniu žien v polygamných manželstvách. Aby jej konanie bolo účinné a slová mali váhu, obetovala svoje súkromie: na verejných fórach odhaľuje svoj intímny život - tak ako v tejto autobiografickej knihe, ktorú napísala s pomocou francúzskej novinárky.

Detaily o knihe

Názov: Zmrzačená

Originálny názov: Mutileé

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

khady (Dani, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obdivujem zenu ktora toho tolko prezila a dokazala. Pribeh ma tak zaujal ze som o tekto knihe pisala dokonca seminarnu pracu do skoly. Precitala som ju niekolkokrat a mam ju uz dobrych par rokov a stale koluje v rodine. jednoznacne jedna z mojich oblubenych kniziek .

zaujimava kniha (Jarmila, 20.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktoru som precitala jednym dychom. Zivot autorky je napisany tak zaujimavo, ze zaujme kazdeho. Vrelo odporucam vsetkym, aby pochopili, ze nie pre vsetky zeny na svete je samozrejmostou zit v slobode, v laske, ......

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nemali sme právo pozerať sa, čo robia tej druhej. Keď som začula strašné výkriky bolesti toho dievčatka, začali mi tiecť slzy. Nebolo úniku, iba to podstúpiť. Bola som štvrtá alebo piata, čakala som, sediac na vonkajšom schodišti s natiahnutými nohami, trasúc sa pri každom zavytí, celé telo kŕčovito stiahnuté z kvílenia družiek.
Dve ženy ma schmatli a ťahali do miestnosti. Jedna sa postavila za mnou a držala mi hlavu, kolenami mi celou svojou váhou pučila plecia, aby som sa nehýbala; druhá mi držala kolená a rozťahovala nohy. To, ako sa podarí dievča znehybnieť, závisí od jej veku, ale najmä od jej zrelosti. Ak sa veľmi myká, lebo je veľká a mocná, musí ju držať viac žien. Ak je dievča malé a chudorľavé, stačí menej žien. Žena, ktorá robí vyriezku, je na každé dievča vyzbrojená jednou žiletkou, ktorú na to kúpili matky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x