bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Historička

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Historička

"TEBE, VNÍMAVÝ ČITATEĽ, ODKAZUJEM SVOJ PRÍBEH..."

Jednej noci pri skúmaní otcovej knižnice nájde mladá žena starú knihu a obálku so zožltnutými listami. Všetky listy sú adresované "Môjmu drahému nešťastnému nástupcovi" a zavedú ju do sveta, o akom sa jej ani nesnívalo - do labyrintu, kde tajomstvá otcovej minulosti a matkin záhadný osud sa spoja do neuveriteľného zla skrytého v hlbinách dejín.
Listy tvoria prepojenie k jednej z najtemnejších síl, aké ľudstvo pozná, a k stáročia trvajúcemu pátraniu po zdroji temnoty a jeho zničeniu. Je to pátranie po pravde o Vladovi Narážačovi, feudálnom panovníkovi, ktorého barbarské vládnutie vytvorilo základ legendy o Draculovi. Celé generácie historikov riskovali svoju povesť, duševné zdravie a dokonca život, aby sa dozvedeli pravdu o Vladovi Narážačovi a Draculovi. Mladá žena sa musí rozhodnúť, či sa má k tomuto pátraniu pridať - a nasledovať otca pri love, ktorý ho zničil, keď bol ešte energický mladý doktorand a jej matka bola nažive.
Čo má legenda o Vladovi Narážačovi spoločné s moderným svetom? Je možné, že mýtický Dracula naozaj existoval - a že prežíval storočie za storočím a sledoval vlastné ciele? Odpovede na tieto otázky nezastaví čas ani hranice - otec s dcérou putujú pri hľadaní stôp zo zaprášených univerzitných knižníc v Amerike do Istanbulu, Budapešti a východnej Európy. V každom meste, v kláštoroch a archívoch, v listoch a tajných rozhovoroch sa vynára hrozná pravda o temnej vláde Vlada Narážača - a o zmluve popierajúcej čas, ktorá jeho hrôzostrašnú prácu udržiava pri živote po celé veky.
Analýzou neznámych znamení a skrytých textov, lúštením kódov vpletených do stredovekých kláštorných tradícií a vyhýbaním sa neznámym nepriateľom, ktorí urobia čokoľvek na utajenie a ochranu Vladovej starobylej moci, mladá žena sa priblíži k tajomstvu vlastnej minulosti a stretnutiu so zlom.

Detaily o knihe

Názov: Historička

Originálny názov: Historian

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jednohubka. (Monika Bistáková, 17.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Ani neviem, ako som sa ku knihe dostala. Jedno však viem isto, bola príjemným čítaním na dlhé zimné večery. Plusový bod za to, že si autorka vyložila Draculu po svojom.

zaujímavé dielo (Rastislav Kačmár, 1.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Historička je nepochybne zaujímavým dielom, ktoré je písane formou prelínania sa dvoch príbehov. Minulosť, v ktorej sa odohráva príbeh otca a matky a prítomnosť a príbeh dcéry. Otec, diplomat, kedysi študent histórie bol súčasťou pátrania po stopách Vlada Tepesa. Dcéra sa prostredníctvom jeho listov zoznamuje s podrobnosťami tohto miestami až hrozivého pátrania. Kniha nie je zaujímavá len pútavým dejom, ale aj podrobným opisom miest, v ktorých sa dej odohráva a pamiatok nachádzajúcich sa v nich. Menovite sú to Istanbul, Budapešť, Bukurešť, Amsterdam, Les Boines atď. Miestami však tieto dlhé opisy unavujú a uberajú na napínavosti deja.

Fantastické!!! (Emily, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tlieskam za toto dielo. Čo vám poviem... som matka dvoch detí, ale som čítala s baterkou pod perinou ... tak som potrebovala vedieť ako to skončí.

úžasná kniha (Barbora Jagnešáková, 7.11.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som prečítala skoro bez dychu... úžasný dej, napätie a občas aj zimomriavky... Určite stojí za prečítanie, ja teda upírske témy veľmi nemusím, ale toto bola lahôdka :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Môj drahý nešťastný nástupca,

s ľútosťou si Ťa predstavujem, nech si ktokoľvek, ako čítaš svedectvo, ktoré musím zapísať. Čiastočne ľutujem sám seba - pretože iste budem mať prinajmenšom problémy, možno budem mŕtvy alebo ešte čosi horšie, ak sa Ti tento list dostane do rúk. Moja ľútosť však patrí aj Tebe, môjmu zatiaľ neznámemu priateľovi, lebo tento list bude jedného dňa čítať iba niekto, kto potrebuje takéto ohavné informácie. Ak nebudeš mojím nástupcom v nejakom inom zmysle, čoskoro budeš môj dedič - a cítim zármutok, keď odkazujem inému človeku svoju vlastnú, takmer neuveriteľnú skúsenosť so zlom. Neviem, prečo som ju sám zdedil, dúfam však, že to napokon zistím - možno počas toho, ako Ti budem písať, alebo azda počas ďalších udalostí…

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x