bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník Anny Frankovej

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.06.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník Anny Frankovej

Denník Anny Frankovej patrí k najtrvácnejším dokumentom dvadsiateho storočia. Prvého vydania sa dočkal roku 1947 a odvtedy ho milujú aj obdivujú milióny čitateľov na celom svete. Denník je považovaný za pomník nezničiteľnej povahe ľudského ducha a bol preložený do vyše päťdesiatich piatich jazykov. Trinásťročná Anna v ňom zachytáva obdobie, keď sa s rodinou dva roky schovávala pred hrôzami nacistickej okupácie v zadnej časti jednej amsterdamskej budovy. Kniha je určená malým i veľkým a oživuje mladú ženu, ktorá zažila najstrašnejšie hrôzy, aké videl moderný svet – a ktorá napriek svojmu osudu ostala neuveriteľne ľudská.

Detaily o knihe

Názov: Denník Anny Frankovej

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

uff.. (Michaela Ducsová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto sa čítalo ťažko. A vôbec nie preto, že by to bolo nejaké zložité čítanie práve naopak, veď to písalo mladé dievča, ešte dieťa. Ťažké to bolo preto, lebo človek už vedel aký osud čakal ju aj jej rodinu. A to, že celý čas má na pamútáí, že je to skutočné. Prvýkrát som čítala túto knihu ešte ako rozbité povojnové vydanie, ktoré som našla v knihovničke u známych. Mrazilo ma za každou stránkou, kedy sa už už zdalo, že ich odhalia. Bolo mi ľúto Anny, obdivovala som hŕstku Ľudí, čo im pomáhali až do konca, nosili jedlo a riskovali svoj život. Annin denník je zaujímavý v podstate tým, že to opisuje ešte svojimi dievčenskými očami, nie dospeláckymi, ktoré chápu omnoho viac z toho šialenstva, čo sa okolo deje.

Tragická skutočnosť (Michaela Bolebruchová, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha o utrpení dospievajúceho dievčaťa, ktoré je kvôli svojmu vierovyznaniu diskriminované. Jednotvárny život Anny by v dnešnej dobe prežil len málokto. Utrpenie, ktoré prežívala si nevieme ani predstaviť. Veľmi ma zaujal jej vzťah s rodičmi. Väčšina dievčat sa radšej porozpráva s mamou a nie s otcom, ako to robila Anna. Najviac ma prekvapil koniec, kde som sa dočítala, že Anna a jej rodina a priatelia zomreli len pár dní pred oslobodením koncentračných táborov.

recenzia (Nikola, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočne strhujúci príbeh malého dievčatka, ktoré do celého hrôzostrašného obdobia holokaustu prinesie aj svoje myšlienky, každodenné problémiky, pri ktorých nadobúdame pocit,že je to aspoň ako taký malý únik z toho všetkého, čo sa okolo nej deje. Príbeh, ktorý vo Vás ešte dlho ponechá zvláštne pocity, čoho bola doba niekedy schopná.

pocity (Jana Besedová, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ,ktora mi ostala v srdci a myslienky mi stale behaju do dni kedy Anna sa opisovala zivot v ukryte.Kniha na zamyslenie, ako si dokazu ludia spolu vychadzat v jednom byte a za neludskych podmienok.

vynikajuca kniha (Jarmila, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha patri k dielam, ktore by si mal precitat kazdy clovek. Je vypovedou o nezmyselnosti utrpenia, vojen, ponizovania cloveka clovekom, utrpenia... a co je zaujimave,ze tieto udalosti, ktore sa dotkli takmer kazdeho cloveka zijuceho v tom obdobi nam podava mlade dievca...

recenzia (Katarina Vetrakova, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočne zaujímavá kniha, plač, hnev ale aj pokora pred uzasnou silou a volou židovvskej komunity prežiť tu ohavnu vojnu

Recenzia (Karina Smreková, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ten, koho zaujíma židovská tématika a obdobie svetových vojen - konkrétne druhej, by si túto knihu určite mal prečítať. Je to denník židovského dievčaťa, ktoré sa spolu s rodinou musí skrývať. S Annou sa zblížime najviac, pretože rozpráva okrem iného aj o svojich pocitoch a myšlienkach. Zžijeme sa s ňou a prežívame jej príbeh. Ťažký život jej dopĺňa ešte to, že práve prežíva pubertu a tým sa celý jej svet ešte komplikuje. Napriek tomu, že chceme šťastný koniec, toto nie je rozprávka, je to skutočný príbeh, ozajstný denník dievčaťa a tak budeme smutní, keď sa príbeh skončí tragicky. Naplno sí uvedomíme tú hrôzu, ktorá nám priblížila vojnový svet a to, že keby sa ešte pár mesiacov mohli skrývať, prežijú... Rozhodne túto knihu odporúčam.

:) (Čitatelka, 21.11.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Dost dobra kniha ale aj nudna svojim sposobom hlavne od polovice stale opakujuce sa kapitoly s malymi obmenami napriek tomu stoji za prečitanie tomu kto sa zaujíma o annin pribeh ktory bohužial skončil tak tragicky
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x