bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievčatko z krajiny drakov 1.

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 03.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievčatko z krajiny drakov 1.

Príbeh sa odohráva na dvoch kontinentoch, ktoré v pradávnej minulosti tvorili jeden celok. Pred tisíckami rokov však Zamykač času pevninu oddelil na dva kontinenty. V jednej z nich, Mezzarthys, sa uchovali prastaré čarodejné schopnosti, okrem ľudí je osídlená duchmi a nadprirodzenými bytosťami, čas tu plynie pomalšie. Druhý kontinent, Krajina Drakov, je naša súčasná civilizácia. Najlepšiemu čarodejníkovi z Mezzarthys sa podarilo otvoriť časopriestorové tunely do Krajiny Drakov. Vtedy čarodejnica Attanai v detskom veku ušla do Krajiny Drakov. Založila si tu rodinu, z ktorej jej zostala vnučka. Attanai ju pošle do Mezzarthys k svojím sestrám, mocným čarodejniciam. Zlá čarodejnica Hissatam totiž chce jej vnučku využiť na získanie moci v Mezzarthys. Podľa prastarých predpovedí môže čarodejnici k prevzatiu vlády dopomôcť dieťa... Dievča si v novej krajine musí zvykať na nové príbuzné, odlišnú civilizáciu a orientovať sa v silách dobra a zla. Aby ju Hissatam nevypátrala, musí sa maskovať, nikto nesmie poznať jej meno, preto je pre všetkých iba Dievčatko.

Detaily o knihe

Názov: Dievčatko z krajiny drakov 1.

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prebudí vo Vás opäť to malé dieťa so svojráznym pohľadom na svet, akým ste kedysi bývali. (Michaela ♥, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
každá z postáv ma nejakých spôsobom uchvátila a každú som si obľúbila. Udalosti v knihách som prežívala spolu s nimi a vždy som s napätím očakávala koniec príbehu. S Dievčatkom z Krajiny drakov som objavovala tajomnú magickú krajinu Mezzarthys, Tak ako prvé na tejto knihe jednoznačne zaujme obálka - mladé dievča na krásnej, no zároveň drsnej pláži, ktorý pretína nádherný reliéf draka. Spočiatku sa môže zdať, že kniha je určená malým deťom, opak je však pravdou. Kniha svojím obsahom zaujme aj staršie čitateľské kategórie. Už zo začiatku si všimnete, že v rukách nedržíte klasické fantasy. Knižka je písaná netradične a je plná zaujímavých informácií v magického sveta Mezzarthys, originálnych myšlienkových pochodov Dievčatka aj ostatných postáv, pútavej histórie oboch svetov a mnohého ďalšieho. Dievčatko je veľmi zaujímavá osôbka s ešte zaujímavejším spôsobom myslenia, podobne ako Kvothe z knihy Meno vetra, čo z nich robí originálne postavy. Kniha sa číta veľmi dobre a ani neviete ako a ste na konci a zostáva Vám len začať čítať druhý diel. Rozhodne za to stojí. Prebudí totiž vo Vás opäť to malé dieťa so svojráznym pohľadom na svet, akým ste kedysi bývali.

Skvelá (Silvia Fulová, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala troška dávnejšie. Bola to jedna z prvých kníh, ktorá ma doslova "chytila" a musela som ju prečítať a za nou hned jej ďalšie dva pokračovanie ktoré boli takisto skvelé.

Dievčatko z krajiny drakov (Nikolett Zubnárová, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
zaujímava kniha patrí medzi moje oblúbené :) je to taka oddychovka vlastne podla mna :D

Dievčatko (Zuzana Pažítková, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia moja veľmi obľúbená knižka, alebo trilógia. Kniha má od začiatku veľmi pútavý dej. Je skvele prepracovaná a hlavne je od slovenských autorov, čo ma na nej zaujalo najviac. Nie vždy je naša slovenská fantasy taká skvelá. Dievčatko som si od začiatku zamilovala. Kniha vo mne zanechala veľa pekných spomienok. Mala som ju na dovolenke, no len jednu časť a prečítala som to hneď v druhý deň a potom som zúrila, že prečo som si nezobrala aj ten druhý a tretí diel, lebo som konečne chcela vedieť ako sa to skončí. V Dievčatku som si zamilovala aj jej dve tety. Nanet a Seelia vždy boli plné humoru, milovala som ich varenie, ako sa k Dievčatku s láskou starali a všetko čo bolo s nimi spojené. Kniha je veľmi zaujímavá aj tým, že sa tu prelínajú dva svety, je tu tajomná atmosféra a také knihy ja rada. A bonusom je aj to, ža autorka pojala knihu a hlavne dialógy vtipne. A ak mám povedať nejaké časti knihy, ktoré sa mi páčili najviac tak to bolo asi vtedy keď Nanet a Seelia varili čokoládu,:) A čo ma príjemne nahnevalo? Keď nakonci tretej knihy aj tak neprezradili pravé meno Dievčatka:) A preto by štvrtý diel knihy potešil:) <3

Parada (Barbora Kíšiková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Putava kniha so zaujmavym dejom.Niekedy som sa vzivala do postavy dievcatka.Prezivala neskutocne dobrodruzstva.

super kniha (jan eckhardt, 8.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
toto je super kniha...je moja najoblubenejsia
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x