bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dracula - Kompletné a nekrátené vydanie slávneho románu

Vydavateľ: EURÓPA (Vydavateľstvo Európa, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 04:02

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dracula - Kompletné a nekrátené vydanie slávneho románu

Dracula je nepochybne jednou z „ikonografických" postáv popkultúry 20. storočia. O jeho nesmiernej obľube svedčí neuveriteľne vysoký počet nových reedícií na celom svete, ale aj neustály záujem filmárov, divadelníkov, či autorov grafických noviel, ktorý neutícha ani viac ako sto rokov od „narodenia" tejto svojráznej literárnej postavy.Írsky spisovateľ a dramatik Bram Stoker napísal svoj najslávnejší príbeh v roku 1897 v duchu tzv. „gotického románu". Čitatelia na celom svete našli v Stokerovom diele všetko to, čo sa od poriadnych príbehov očakávalo: nadprirodzeného hrdinu – upíra, „stredoveké rekvizity" tajuplného hradu, poriadnu dávku strašidelnosti; a na druhej strane aj romantický príbeh o odvekom súboji dobra so zlom, ktoré sa v tejto knihe zdá takmer neporaziteľné.Tento zdanlivo jednorozmerný príbeh sa dá čítať viacerými spôsobmi – nie je to iba strašidelno-dobrodružná story s typickými rekvizitami fin de siecle, ale aj romantický, milostný príbeh o nenaplnenosti, šifrovaná psychoanalytická hádanka a v neposlednom rade skvelá mystifikácia.Vychádza v pôvodnej a neskrátenej podobe.Vydanie je doplnené o poviedku Draculov hosť, ktorú autor pôvodne plánoval ako úvodnú kapitolu románu.

Detaily o knihe

Názov: Dracula - Kompletné a nekrátené vydanie slávneho románu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapenie (Katarína B., 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma veľmi prekvapila.Aj keď bola napísaná pred viac ako 100 rokmi,vôbec jej to neubralo na atraktivite.Je písaná vo forme denníkových zápiskov. Dej má spád,čitateľ je v napätí až do konca. Vôbec sa nemusíte nútiť do čítania,kniha sa číta sama.Pre mňa prekvapenie.

dracula (Martina Chovancová, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bravúrne napísaná. Prvý krát som ju čítala ako násťročná a mala som zimomriavky.opis Draculov zámok si viem dokonale predstaviť a aj po rokoch sa k tejto knihe vraciam s radosťou a chuťou.

Moje pocity (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

Ak je niekde napísaná dokonalosť, tak je to táto kniha. Prečítal som ju aspoň 10x a stále ma baví! Toto veľdielo ktoré kedysi skoro nikto nepoznal sa stalo bibliou môjho života. Nikdy ma neomrzí a ten kto povie že je to nuda, nevie vôbec o čo prichadzá a ani čo hovorí. Celá atmosféra je majstrovsky doladená a nemôžem vytknúť ani jednu jedinú chybyčku. Cesta na hrad, Smrť Lucy, Denník lode Demeter, Whitbiský cintorín, Rodinná hrobka Westernových, Renfield... Každá časť knihy je maximálne prepracovaná a skutočne patrí medzi korunu svetovej literatúry. Dnešní svet je plný kníh o upíroch, ibaže majú veľmi, veľmi, veľmi veľa chýb. Kde sa píše, že upíri môžu chodiť po slnku? Alebo že sa im trblieta pokožka či sa krmia aj zvieracou krvou? Vari dnešní svet už zabudol, ako vypadá skutočný upír? Nechcem nič vravieť na ich diela, ale úplne odbočujú od toho strašidelného pojatia upírov. Upír má byť vysoký, má mať štíhlu postavu, prenikavý pohľad, má mať šarm a má byť strašidelný, a nie teenager s tehličkami na bruchu, zvonivým hlasom, romantickou dušou a neviem čo ešte. Dracula aj po vyše 100 rokoch má to kúzlo, že dokáže človeka prinútiť uveriť tomu, čo dovtedy považoval za nenormálne. Nemám na túto knihu žiadne námietky. Bram Stoker bol skutočne muž veľkých činov a môžem ho bez obáv korunovať za kráľa hororovej literatúry :) Moje hodnotenie je 100 z 10

Upírska klasika (Kuvik, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V poslednom čase vychádza čoraz viac "upírskych" kníh (všetky o tom istom). )Žiadna z nich svojou originalitou, myšlienkou a dejom neprekoná DRACULU. Bram Stoker bol geniálny chlap :)

Stokerov Dracula (Petra Grimmová, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám možnosť odporučiť ju Vám, ktorí ste ju ešte nečítali. A prečo? Dnes je už tematika upírov premnožená, avšak stále v popredí viac a viac, ale ak sa pozrieme späť, nájdeme, aspoň pre mňa, spisovateľa, ktorý ovplyvnil nasledujúci vývoj tematiky upírov. Je ním Bram Stoker s jeho dielom Dracula. Toľko adaptácií už je, avšak kniha je ten základ, to najkrajšie potešenie, pretože v nej sa dočítame to, čo by sme vo filme márne mohli čakať. Je to nádherná kniha, ktorá pohladí dušu, pričom je vo forme denníka, ale nájdeme tu i listovú korešpondenciu či novinové články, čo človeka úplne pohltí. Dracula vyvoláva silný dojem, a preto ju považujem za akýsi počiatok v tematike upírov. Odporúčam ju, pretože len táto kniha je pravý originál, a kto má rád upírov, by ju mal mať rozhodne prečítanú, dokonca aj niekoľkokrát. Kniha, ktorá budem v mojom srdci navždy. Vysajte túto knihu do poslednej strany tak, ako by Vás vysal samotný Dracula :)s lepšou knihou sa v rámci tejto tematiky rozhodne nestretnete :)

Skvelá kniha (Sue, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napätie. Strach. Obavy. Temnota. Zatajený dych. Pútavý štýl, ktorý vám nedovolí odložiť knihu bokom. Vydajte sa odhaliť tajomstvo grófa Draculu. Táto klasika od Brama Stokera sa okamžite stala mojou najobľúbenejšou upírskou knihou všetkých čias. Prečo? Pretože som ju nedokázala pustiť z rúk pokým som ju nedočítala. Príbeh je písaný vo forme denníkových zápiskov viacerých postáv. Táto forma sa mi veľmi páčila, pretože som mohla prostredníctvom týchto zápiskov lepšie spoznať postavy a zžiť sa s nimi. Ale k postavám sa ešte dostanem. Sama neviem prečo som prečítanie tejto knihy odkladala tak dlho. Zapadala mi prachom na polici. Asi ma práve počet strán odrádzal, ale teraz mám chuť si udierať hlavu o múr. Dracula je najlepšia kniha, ktorú som tento rok prečítala, bez pochýb. Sú knihy po prečítaní, ktorých si len sadnete k počítaču a napíšete názor. Potom sú aj také knihy, po prečítaní, ktorých zostanete vyšťavený so skvelý pocitom o genialite knihy a hlavne bez slov. Draculu ja zaraďujem do druhej skupiny. Len ťažko hľadám vhodné slová, aby som vyjadrila, aká je to skvelá, dokonalá a geniálna kniha. Nenájdete tam hluché miesta. Nebudete sa nudiť. Budete sa báť. Budete držať palce postavám, aby ich príbeh dopadol dobre. Budete mať husiu kožu a vyschnuté hrdlo. Toto všetko vám zaručujem, pretože príbeh o grófovi Draculovi nenechá nikoho chladným. Túto knihu odporúčam všetkým, ktorí majú radi príbehy o upíroch, skutočných upíroch. Žiadnych vegetariánoch alebo trblietajúcich sa čudách. Nie, vážení. Títo upíri sú krvilační, strašidelní, krutí, zlí, naháňajú hrôzu a len ťažko sa ich zbavíte, ale nakoniec, nie je to nemožné. Každá postava mala svoj osobitý charakter, vďaka ktorému ste ju mohli mať radi, nenávidieť ich alebo vám mohlo byť jedno čo sa s postavou stane. Som rada, že mám túto knihu za sebou a som si istá, že si ju niekedy prečítam znovu.

Dracula (S. Adamčíková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som premýšľala nad tým, ktorú knihu by som mala ešte odporučiť, zahľadela som sa do svojej knižnice a vybrala som tú najviac ošúchanú a najviac čítanú- majstrovské dielo Brama Stokera Dracula. Draculu som čítala prvý krát ešte niekedy v puberte a myslím, že to bola prvá kniha, ktorá ma naučila, že báť sa v bezpečí domova a hlavne vo svete fikcie a v príbehu, ktorý sa vám odohráva v mysli, je skvelý adrenalín.Je neuveriteľné, že kniha ,ktorá vyšla ešte niekedy pred rokom 1900 a v ktorej prvý krát "ožili upíri" je ešte dnes taká úspešná na celom svete.Stala sa motívom pre mnoho filmov a seriálov a ale hlavne sa stala akousi kultovou Bibliou vo svete hororu. Páčilo sa mi , že je písaná formou denníkov a listov, je to veľmi prehľadné.Pri čítaní zápiskov z lode Demeter mi ešte dnes od strachu naskakuje husia koža.Kniha vás vtiahne do deja hneď na začiatku, trmácate sa s Jonathanom Harkerom na starých kočoch do bezútešnej Transylvánie, chodíte s ním strašidelnými a studenými chodbami starého ,kamenného hradu a spolu s ním sa snažíte vymyslieť spôsob ako sa v strachu o svoj život z hradu dostať preč od tajomného a zvláštneho grófa,ktorý neznesie denné svetlo a neodráža sa v zrkadle..Príbeh je zaujímavý a strašidelný,udržuje v napätí až do samého konca...Sú tu úžasné vykreslené postavy, vytvoríte si k nich vzťah a tým sa strach o to, čo bude nasledovať len znásobí. Odkedy som čítala o tom, že kniha je založená na skutočnej, historicky doloženej postave Vlada Tepesa, ktorého hrob sa vraj našiel prázdny, bojím sa pri knihe ešte viac...Takže ak sa ešte nájde niekto, kto znesie návaly strachu, vrelo mu odporúčam aby si toto dielo prečítal...mne sa táto kniha páči,ovplyvnila ma a už v mladosti zúžila okruh kníh, ktoré čítam.

Upíri ako majú byť (Veronika, 7.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tématiku mýtického grófa Draculu, vyšlo už mnoho vydaní, avšak odporúčam verziu Dracula - prvé kompletné a neskrátené vydanie, v ktorom autor v tomto románu podal majstroske dielo. Stručne avšak nie zdĺhavo ale perfektne vykresľuje prostredie deja a psychiku postáv. Prelínajú sa tu osudy Johanata Harkera , Míny Murayovej a iných postáv. Hlavnov postavou je Johnatan Harker, ktorý vycestoval ku grófovi Draculovi, za účelom predaja nehnuteľnosti, avšak situácia sa skomplikuje. Dokonale a zároveň desivo vykresľoval správanie sa samotného grófa. Prečítala som už mnoho kníh na upírske tématiky, v ktorých bolo priveľa romantiky, a vykreslenie upírskej podstaty autorky akosi "zabudli". Po dlhej dobe sa mi dostala do rúk táto knihá, ktorá má síce prvky romantiky, ale aj prvky napätia a hororu. Vrelo ju odporúčam každému náročnému čitateľovi, ktorý si potrpí na kvalitnú knihu a pútavo napísanú knihu.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x