bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobrá znamení

Vydavateľ: Talpress (TALPRESS, spol. s r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 03:07

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobrá znamení

Děti, zahrávat si s Armagedonem může být nebezpečné! Nezkoušejte to ve vlastním bytě! Crowby je padlý anděl, teoreticky tedy ďábel, prakticky však člověk. Celé stovky let je naturalizovaný na Zemi, kam byl nasazen jako "spící" agent. Miluje staré automobily a populární hudbu a všeobecně dvacáté století, protože to je mnohem lepší než století sedmnácté, a to zase bylo mnohem přijatelnější než to čtrnácté. Žije si skvěle, může si to totiž dovolit.
Jistě tímto dalším příběhem T. Pratchetta a N. Gaimana nebudete zklamáni. Čeká vás setkání s Ním. Nastal totiž čas narození nového Satana. Jenom rozpoznat, který z těch dvou roztomilých novorozených chlapečků to je.

Detaily o knihe

Názov: Dobrá znamení

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

lifechanging (Kristína Korbeľová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala pred dvomi rokmi, skoro na deň presne, cez letné prázdniny. Vždy som milovala nadprirodzené príbehy a sarkazmus a Dobrá znamení má oboje - Neil Gaiman predvádza svoju lásku k novému nadprirodzenu, Pekelných jazdcov apokalypsy na motorkách, zdomestikovaného anjela a démona ako najlepších priateľov, a Terry Pratchett ukazuje kvality jazyka, ktoré si osvojil. Keď čítate ich knihy samostatne, rozdiel je jasne viditeľný, ale v tomto diele sa skvelo dopĺňajú. Obaja majú svojský názor na náboženstvá a chod sveta, ale podávajú ich príjemným spôsobom, nevnucujú sa, len medzi riadkami komentujú. A prečo lifechanging? Po knihe Good Omens/Dobrá znamení som sa ubrala novým smerom, čítala som nové veci, o ktorých som dovtedy nemala ani šajnu. Určite odporúčam nie len túto knihu, ale všetky knihy oboch autorov. Sú úžasné.

skvelá knižka (Madeleine, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Terry Pratchett a Neil Gaiman sú majstrami vo svojom štýle a žánri ktorý píšu, Ich spojením vznikla knižka, ktorú určite tak ľahko nedáte z rúk. Chytí vás od prvých riadkov a nepustí až kým ju celú neprečítate. Dobré znamenia sú paródiou na Zjavenia sv. Jána v kombinácií s filmami ako Omen, Satan prichádza. Je to kniha plná humoru a postáv, ktorých činy a situácie, do ktorých sa dostávajú vám isto vyčaria úsmev na tvári. Hlavnými postavami sú anjel Azirafal a démon Crowley, ktorí na zemi takpovediac zdomácneli a aj keď by mali napomôcť blížiacemu sa koncu sveta našu milú modrú planétku si obľúbili natoľko, že tomu skôr chcú zabrániť. Nepovedala by som, že takéto dve odlišné bytosti môžu byť priateľmi ale veď „keď je niekto nepriateľ celých šesťtisíc rokov tak je vlastne svojim spôsobom priateľ.“ Oboch som si zamilovala od prvej strany a hádam nebolo jedinej situácie, kde sa táto podarená dvojka objavila, na ktorej by som sa nezabávala. Kto sa bojí dobre známeho predpovedaného decembrového dátumu roku 2012 by si mal prečítať toto dielko a strach z neho isto opadne a určite sa pri tejto veselej knižke príjemne zabaví a schuti zasmeje. Je to veľmi vydarená paródia na koniec sveta, ktorú môžem len a len odporúčať :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x