bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihy od autora Domok Ján

PhDr. Ján Dömök sa narodil 28.8. 1939 v Bratislave. Je druhýkrát ženatý. Jeho žena Fatima pochádza zo Severnej Afriky. Má dve dcéry : Marta (1977), Camélia (2005).
V roku 1964 ukončil štúdium angličtiny a ruštiny na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V r. 1976 ukončil postgraduálne štúdium medzinárodného práva a medzinárodných vzťahov na Právnickej fakulte UK. V roku 1980 získal titul PhDr.
Po pôsobení na gymnáziu v Trnave, v Čedoku a vo Výskumnom výpočtovom stredisku OSN v Bratislave pracoval v rokoch 1975 - 1985 na Úrade vlády ako hlavný tlmočník premiéra, jeho poradca pre zahraničnú politiku a zástupca riaditeľa odboru medzinárodných vzťahov a protokolu. Preložil vyše dvadsať kníh z politickej a ekonomickej literatúry. Ovláda osem cudzích jazykov.
V roku1985 nastúpil na Federálne ministerstvo zahraničných vecí v Prahe. Ako československý diplomat pôsobil na Kube a v Mongolsku. Nezávislú Slovenskú republiku reprezentoval ako diplomat nasledovne: 1993 - 1994 mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec v Tokiu, 1995 - 1998 chargé d´affaires v Londýne a 1999 - 2004 ako radca- minister , vedúci diplomatickej misie v Alžíri. Medzi jednotlivými vyslaniami do zahraničia pôsobil ako riaditeľ diplomatického protokolu.
V súčasnosti je kancelárom súkromnej Bratislavskej vysokej školy práva, kde súčasne prednáša dejiny diplomacie a diplomatický protokol.
Jeho hlavné záľuby sú: operná a koncertná hudba, tenis, lyžovanie a cestovanie.
Zobrazujem: 1 až 1 z 1
Zobraziť po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD

Zasielanie noviniek zdarma na váš e-mail


x