bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Katja - Zrodení z mágie

Vydavateľ: Natali Fox (Natali Fox)
Séria:Katja (2.diel zo 4)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:504
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Katja - Zrodení z mágie

Stratila všetko, čo mala. Rodinu, domov... Ale najväčšie obety ešte len mali prísť.
Mágiu, ktorá sa v nej prebudila, nedokáže kontrolovať a tak je nútená opustiť útočisko vo Východných lesoch a vyhľadať čarodejníka z Južných ostrovov. Ten by podľa všetkého mal byť jej učiteľom a zároveň jedinou možnosťou, ako sa vyslobodiť zo zložitej situácie a dostať sa k bájnym Vedánom, o ktorých počula iba z Branildinho rozprávania.
Medzitým kráľovná Aria pustoší Katjinu krajinu a berie si všetko, čo si zmyslí. Likviduje ženy a opantáva mužov, rozpútava bitky na hraniciach medzi Trésiou a Zodanom, a očividne čosi hľadá aj na severe v Aluvérii.
Aj Argosova situácia je vážna. Hľadaný ako vlastizradca nájde na krátky čas ochranu v Zodane. Neustále sa však túži vrátiť späť domov a svoj problém riešiť tam, kde vznikol. Kým Katjine kroky smerujú na juh, Argosove zase na sever.
Jeden druhému sa vzďaľujú, avšak... Aj keď si každý kráča svojou cestou, oboch niečo spája. Už dávno sú predurčení na to, aby vystúpili z tieňa pochybností a chopili sa moci, ktorá prekračuje všetko, čo doteraz poznali. Minulosť sa stane súčasnosťou, ktorej budú musieť čeliť.
Pretnú sa ich cesty znovu? Akú daň si ich púť vyberie? Ani jeden z nich už nebude tým, kým býval, a slovo zodpovednosť tak naberie úplne iný rozmer...

Detaily o knihe

Názov: Katja - Zrodení z mágie

Objednávací kód NA665587

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé pokračovanie (Monika Ružová, 31.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý diel Katji sa mi po počiatočných pochybách zaryl pod kožu a nepustil až do samotného konca. Druhý diel mi len potvrdil, že táto séria je naozaj to, čo potrebujem čítať. Autorka vie o čom píše, všetko má premyslené a navyše oplýva závideniahodnou fantáziou. Celý Katjin príbeh, fantasy svet, sympatické (aj tie menej sympatické) postavy vyšperkovala v každom smere, no dávala si pozor, aby pôsobili realisticky. Katja ani trošku nezaostáva za zahraničnými fantasy románmi, dokonca môžem bez výčitiek prehlásiť, že je lepšia ako 90% zahraničných fantasy, ktoré som za posledné roky prečítala. Úprimne ma fantasy literatúra už takmer 3 roky nebaví (česť výnimkám), pretože mám pocit, že stále čítam v podstate o tom istom. Katja však patrí medzi svetlé výnimky, pretože ma neprestáva prekvapovať. Ak ste na tom podobne ako ja a máte pocit, že žiadna fantasy vám už nemá čo ponúknuť, odporúčam pustiť sa do Katji. Tento príbeh možno spracováva motívy, ktoré už poznáte, no je zaujímavo vystavaný a má v sebe čosi navyše. Okrem postupne vygradovaného deja obsahuje zvraty, ktoré vás nútia čítať stále ďalej... postavy, ktoré budete milovať aj nenávidieť a ktoré vám občas brnknú na nervy, no neskôr im to s čistým svedomím odpustíte. V "Zrodení z mágie" je navyše pekne vidieť, ako sa autorka zlepšila. Vychytala štylistické chybičky aj štýl písania, ktorý ma v jednotke (najmä na jej začiatku) rušil. Vďaka tomu som si čítanie užila ešte viac než predtým a už sa teším na pokračovanie :).

Katja (Michaela, 27.4.2023) Odpovedať

Na druhý diel tejto fantasy série som sa veľmi tešila a oprávnene. Začiatok knihy sa mi veľmi páčil. Autorka nám doplnila chýbajúce informácie, ako napríklad pohľad Katjinho otca. Následne sme už pokračovali ďalej v deji, ktorý sa vyvíjal pomaly, ale plynule. Nemusíte sa ale vôbec báť nudy, pretože zvraty sú perfektne načasované a niektoré vôbec nebudete čakať. Táto časť je predovšetkým venovaná hlavnej hrdinke, ktorá na mňa pôsobí mimoriadne reálne. Tiež je občas zmätená, zraniteľná, nevie čo je správne a ako sa správne rozhodnúť, cíti sa nepotrebne a podobne. Autorka si dala naozaj záležať na tom, aby všetky súvislosti do seba bezchybne zapadali. Do knihy vstúpila aj nová postava, ktorá všetko pekne zamotala, ale je veľmi dôležitá. Na moje sklamanie bola romantická linka veľmi v úzadí a Argos tu mal málo priestoru. Rozumiem, že séria je predovšetkým o Katji, ale ako večnej romantičke mi to chýbalo. Fantasy svet je skvelý. Vďaka rôznorodým opisom je ľahko predstaviteľný. Na jednej strane pôsobí jemne vďaka vílam a lesným zvieratám, na druhej nebezpečne vďaka drakom a všadeprítomnej mágii. Myslela som si, že obálku prvej časti nič neprekoná, ale mýlila som sa. Vďaka koncu, ktorý ma nahneval sa už neviem dočkať ďalšieho dielu tejto neskutočne napínavej série.

Katja a Argos (Val, 13.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
…magické, dobrodružné, napínavé… Už Katja- Prebudená mágia, ako autorkin debut, bola skvelá. Katjina mladšia sestra s názvom ZRODENÍ Z MÁGIE bola ešte lepšia. Síce som bola takmer 50 strán zmätená, stratená, priam dezorienovaná- nevedela som kde som, kto je kto, čia postava rozpráva danú časť…chytalo ma zúfalstvo, pretože som si ťažko vybavovala podľa mien, ktoré si ja nepamätám, kto je daná postava. Je to však moja chyba, nie chyba autorky. Mohla som si prečítať aspoň kus z konca predošlej časti. Našťastie som sa začala orientovať a už to odsýpalo. NATALI FOX šetrí náš čas aj peniaze. Nevracia sa k tomu, čo bolo v prvej časti. Keď, tak len okrajovo a stručne, nevenuje zbytočnému opakovaniu pozornosť. Preto je fajn vrhnúť sa na pokračovanie ihneď, prípadne si dať re-reading prvej časti. Budete sa lepšie orientovať v deji aj postavách. Našťastie, ja som si počas čítania na dosť podstatných vecí spomenula. Musím vyzdvihnúť opäť nádherné ilustrácie, mapy, rovnako tak detailne premyslený dej, nové postavy a magické bytosti, zvraty, dynamiku deja, nečakané a šokujúce zistenia a čo by to bolo za YA fantasy, keby sa nám tu nevykryštalizujú nejaké tie vzťahy láskové. Drvivú väčšinu príbehu je rozprávačkou Katja, s ňou zažívame riadne dramatické chvíle, neraz ide o život nielen jej, ale aj jej súputníkom. Dlhá a namáhavá cesta do Bieleho mesta však prinesie svoju odmenu v podobe mnohých odpovedí- ale mnohé nám, čitateľom, zostane naďalej záhadou. Asi 100 strán pred koncom je len Argosových a jeho ceste (za šťastím?). Som rada, že Natali nám dovolila nahliadnuť aj do jeho púte, bola rovnako, ako Katjina, nebezpečná, namáhavá s viacerými odhaleniami. Záverečná kapitola je venovaná Liane(nech mi všetci odpustia, ja netuším, či sa už predtým v príbehu vyskytla, jej meno ani postava mi nič nehovoria). Aj tu nám Natali kadečo odhalí, ale epilóg… Páni moji! To je niečo… mám hlavu v smútku, ale v duši nádej, že snáď o rok si prečítam pokračovanie. Veľa som vám toho neprezradila, ale sľúbiť vám môžem 500 strán kvalitného čítania, tak smelo do toho :)

Recenzia (Barbora Kriššáková, 12.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zrodení z mágie sú druhou časťou série Katja, ktorú som si prečítala vďaka štafete. Prvú časť som čítala takmer pred rokom, preto som bola prvé kapitoly zmätená, ale potom som si spomenula a dostala sa do deja. Mám pocit, že Natali nám ponúka oveľa prepracovanejší príbeh. Páčilo sa mi, že sme naprieč celou knihou cestovali, prešli mnohé územia, ktoré sa dali sledovať aj na mape, čo vždy oceňujem pri fantasy. Katja mi zo začiatku prišla veľmi ufňukaná, ale nemohla som jej to zazlievať, lebo veľa padlo na jej plecia, že sama netuším, či by som to vládala niesť. Páčilo sa mi, akým vývojom prešla a bolo vidieť, ako sa zocelila. Jej puto s Briamom som neraz obdivovala, veľmi sa mi páčil ten cit pri písaní. Chápala som ich spojenie a takisto sa mi páčilo, že sa navzájom rešpektovali. V knihe je toľko nových postáv, ktoré som si obľúbila, a pri niektorých som váhala, či im veriť, ale napokon všetko dopadlo ako malo. Katja a jej družina putovali po krajine, hľadali útočisko, bojovali, chránili sa a budovali si priateľstvá. Ach, toľko akcie tu bolo, až mi neraz srdce poskočilo, keď som nevedela, čo čakať. A ako sa Katjina linka blížila ku koncu, tam nadviazal Argos, ktorého mám asi zo všetkých postáv najradšej. Páčilo sa mi, že si ho Natali nechala ako čerešničku na torte a dopriala mi dobrodružnú výpravu, počas ktorej som nestíhala spracovávať informácie. Celú knihu som si užila, na každú voľnú chvíľku čítania som sa tešila, pretože som potrebovala vedieť, čo sa stane. Kapitoly končili napínavo a ja som chcela byť s hrdinami čo najdlhšie, odhaľovať tajomstvá a bojovať proti Ariinej tyranii. Už teraz sa teším na tretiu časť, pretože po tom konci nutne potrebujem pokračovanie!

4,5* (Veronika Posová, 27.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak je niečo, čím si ma vie autor získať, je to jeho postoj a prijatie kritiky od čitateľov, ktorú zapracuje do ďalších svojich kníh. To je presne prípad aj Natali Fox. Všetko to, čo jej čitatelia v prvej časti knihy vytkli, predovšetkým slabšiu štylistiku a frázovanie, v tejto knihe vo veľmi veľkej miere zmizlo, a už v úvode knihy som mala pocit, že čítam úplne inú Natali. Do deja ma vtiahol hneď akčný prológ, ktorý ma úplne navnadil na pokračovanie. Čo veľmi oceňujem je fakt, že takmer na všetky dôležité otázky z predošlej časti som dostala odpovede už v tejto časti - napríklad tajomstvo dvojitého pergamenu. Autorka však na každú jednu zodpovedanú otázku pridala hneď ďalšie, na ktoré dostaneme odpoveď až v ďalších častiach, ktoré nutne hneď potrebujem. Fantasy svet sa nám opäť rozvinul a autorka rozšírila jeho hranice, stretli sme sa nie len s novými postavami - čarodejníkmi, ktorí sú pre ďalší dej podstatní, ale aj s novými čarovnými tvormi - draci, permoníci, elfovia. Všetko to do tohto sveta úplne zapadlo a každou ďalšou kapitolou sme sa posunuli vpred, absolútne nemám pocit, že by v príbehu boli nejaké hluché miesta. Počas celého čítania knihy som bola veľmi zvedavá, ako sa darí aj druhej výprave, keďže Katja a Argos sa rozdelili a každý si išiel po svojom, preto ma veľmi potešili záverečné kapitoly aj z pohľadu Argosa, ktoré ma bavili možno viac, ako niektoré Katjine. Ja som veľmi spokojná, určite je vidieť výrazný posun vpred, nie len v samotnom písaní, ale aj dejovo. Už totiž neprežívame príbeh naivnej princeznej, ktorá zatúžila po dobrodružstve, ale ocitli sme sa uprostred začínajúcej vojny, kedy aj Katja musela veľmi rýchlo dospieť.

Pokračovanie nesklamalo (Kristína Rydlová, 12.3.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhý diel série Katja v podstate začína tam, kde skončil ten prvý. Trochu som sa bála, ako na tom bude moja pamäť, veď jednotku som čítala už pred vyše rokom, no postupne mi v hlave nabehlo všetko, čo malo a dokázala som sa rýchlo zorientovať v deji a začítať sa. Tentokrát ku nám bola autorka poriadne štedrá a dopriala nám takmer 500 nových strán príbehu. S Katjou a jej partiou sme zažili mnoho dobrodružstiev, učili sa narábať s novoobjavenými schopnosťami, plavili sa loďou, putovali drsnou krajinou, čelili mnohým útokom a podobne, takže hoci je to celkom bichla, ani chvíľu som sa nenudila. Mala som pocit, ako by som v jednej knihe zažila hneď niekoľko rôznych príbehov. Okrem našich starých známych z jednotky sme spoznali aj nové postavy, napríklad čarodejníka Svaroga, ktoré v deji zamiešali kartami. Autorka vytvorila naozaj premyslený svet s rôznymi netradičnými postavami, zaujímavou zápletkou, tajomstvami, akčnými scénami, krásnymi priateľstvami (napríklad Katja a Briam, Argos a Kora). Každý, kto má takúto fantáziu a dokáže vytvoriť niečo podobné, čo má hlavu a pätu, má môj obdiv. Väčšina príbehu je vyrozprávaná z Katjinho pohľadu a ja som si celý čas hovorila, že je škoda, že tu nemáme aj pár kapitol z pohľadu Argosa, pretože mi chýbal. Našťastie, autorka neskôr moje prosby vyslyšala, takže sme mali možnosť zistiť, čo v rovnakom čase prežíval okrem Katji aj Argos. Konečne sme dostali odpovede na veľa nedoriešených vecí z jednotky, autorka si pre nás pripravila hneď niekoľko odhalení, ktoré som nečakala. Samozrejme, že iné veci sa opäť dosť zamotali, takže nutne potrebujem pokračovanie. Nechýbala ani romantika, no nebola veľmi výrazná, skrývala sa skôr v pozadí. Pevne dúfam, že v ďalších častiach dostane viac priestoru a moja romantická duša bude naplno spokojná. Toto je moja najväčšia výhrada k príbehu, inak som bola spokojná. Obe časti boli u mňa na približne rovnakej úrovni. Musím pochváliť aj grafickú stránku knihy, od nádhernej obálky po mapy a ilustrácie vo vnútri knihy.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x