bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fantóm internetu

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,98 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fantóm internetu

Blanka prežíva ťažké dni. Po niekoľkoročných nezhodách medzi rodičmi od nich odchádza otec a zakladá si novú rodinu, čo jeho dcéra ťažko znáša. Aj priateľstvo s najlepším kamošom sa jej akosi rúca. Snaží sa s tým vyrovnať ako vie, keď tu do jej života vtrhne internetová známosť. Pomáha jej zvládnuť novú situáciu, zabudnúť a cítiť sa sexi. Veď písať si s cudzím človekom je také oslobodzujúce. Príjemné. Dráždivé. A nebezpečné. Stačí okamih a rozprávka sa mení na nočnú moru, z ktorej niet úniku. Zrazu nie je jediná Blankina noc bez temných tieňov. Kto je fantómom z internetu, ktorý požaduje stále viac a viac? Je to niekto neznámy? Alebo niekto, kto jej je bližší, ako by čakala? Čo sa stane, ak Blanka nesplní nástojčivé požiadavky nebezpečného fantóma?
Môže sa to stať komukoľvek. Aj tebe. Čo urobíš?

Detaily o knihe

Názov: Fantóm internetu

Objednávací kód NA663160

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

To je sila (Alena Precechtelová, 17.8.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
FANTÓM Z INTERNETU napísala slovenská autorka Simona Kutišová . Poviem Vám , že knižku som dočítala ešte včera večer a veru aj v noci som o nej premýšľala. To, že internet môže byť náš pomocník vie veľa ľudí . Lenže aj tu sa nájdu ľudia, ktorí ho vedia využiť iba vo svoj prospech . Využívajú na to hlavne mladých a zraniteľných ľudí . Táto knižka by mala varovať nielen mládež , ale aj ich rodičov a učiteľov . Nebudem Vám rozpisovať dej knižky . Mňa teda dostala na kolená a mal by si ju prečítať každý človek, lebo všetci sme potenciálnou obeťou . Opisujem upozornenie spod názvu knižky - " PRÍBEH PRE MLÁDEŽ AJ ICH RODIČOVO TOM, ŽE VO VIRTUÁLNOM SVETE SA MÔŽE SKRÝVAŤ LÁSKAVÝ PRIATEĽ , ALE AJ NEBEZPEČNÝ PREDÁTOR ".

Nástrahy internetu (Val, 22.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
…realistický, nemilosrdný, šokujúci… Presne taký je FANTÓM Z INTERNETU. SIMONA KUTIŠOVÁ má ľahký štýl písania s neľahkými témami. Jej príbehy sa radia k žánru pre mladých dospelých, avšak Fantóm je, ako sa zhodnú viacerí čitatelia a ja sa jednoducho musím prikloniť k tomuto názoru,vhodné, ba priam nutné, čítanie aj pre dospelých. Či už rodičov, pedagógov, strýkov, tety, milé susedy… Otvára im(dospelým) oči, prinúti všímať si detaily zmeny v správaní mládeže, uvedomiť si, že “v pohode” a “všetko je v poriadku” môžu byť len prázdne frázy pre upokojenie dospelého, pretože deti nechcú pridávať starosti, hanbia sa otvorene hovoriť o tom, čo ich trápi. Kutišová nám touto knihou vyslala signál, že pozornosť sa deťom musí venovať v akomkoľvek veku, pri akýchkoľvek dospeláckych starostiach… Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Toto známe porekadlo by sa v Simoninom príbehu dalo aplikovať na viacero postáv. Blanka, hlavná postava, má v hlave spolužiaka Tibora. Doma sa jej rúca zázemie a síce má kamarátky a Lukáša, predsa im nehovorí všetko. Ako názov knihy avizuje, hlavnou zápletkou príbehu bude internet, sociálne siete a ich používanie. Kutišová zvolila zaujímavé charaktery postáv a šla na ne psychológiou. Zraniteľnosť, vek, neskúsenosť, dôverčivosť a kam toto môže viesť, ak sa(v tomto prípade)Blanka cíti osamelo, deprimovane, nepochopene… Všetky situácie, postavy, či dialógy boli tak skutočné! Úzkosť Blanky prýštila zo strán, jej zúfalstvo, obavy a beznádej odkvapkávali z knihy každým riadkom takmer od polovice príbehu. Ja sama by som nevedela ako sa zachovať. Blanka chcela chrániť najmä mamu, dopustila sa chýb, za ktoré kruto platila, napriek vedomiu, že jej skutky nie sú správne. Kutišová nenapísala príručku ako sa správať na sociálnych sieťach. Napísala príbeh Blanky, ktorý by mohol byť príbehom kohokoľvek z nás. O to je silnejší, uveriteľnejší, mrazivejší, šokujúcejší, smutnejší… nie každé dieťa má šťastie(v nešťastí) ako Blanka a aj na to Simona vo svojom príbehu upozorňuje. Prečítanie tejto knihy bude vstupenkou mojej dcéry na sociálne siete(to je moja podmienka). Je mi ľúto, že školstvo podobným témam nevenuje dostatok priestoru. Vrelo odporúčam každému čitateľovi bez ohľadu na vek, pohlavie, farbu pleti, vierovyznanie… TOTO JE KNIHA PRE VŠETKÝCH!

Povinne čítanie (Slávka Beňáková, 13.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Áno toto je presne kniha, ktorú si naša doba žiada a to súrne. Ďakujem Simone Kutišovej za napísanej tejto knihy. Veľmi dúfam, že túto knihu si prečíta čo najviac ľudí a to hlavne teenegerov a ich rodičov. Autorka napísala príbeh o Blanke. Blanka je stredoškoláčka, ktorú ako v dnešnej dobe väčšinu zaujímajú sociálne siete. Sleduje fotky, sleduje koľko ma lajkov a kto čo pod fotku komentoval. Všetci to tu poznáme. Veď je to už v dnešnej dobe také obyčajné. A skôr nám pride divné, keď niekto nie je na facebooku alebo instagrame. Blanka, ale prežíva ťažke obdobie vo svojom živote. Opušťa ich otec, skomplikovalo sa jej kamarátstvo s najlepšim kamarátom (inak takého kamoša ako je Lukáš by som priala každému) a mama jej nevenuje dostatočnú pozornosť. Utočisko hľada na socialnych sieťa a hľada si niekoho s kým si popiše a kto jej bude rozumieť. A áno aj ho našla. A vtedy sa jej život zmenil na nočnú moru. Nechcem tu veľa prezrádzať, ale je veľmi smutné a hlavne nebezpečne ako ďaleko vie zájsť také to “nevinne písanie” s cudzím človekom. Autorka tento príbeh napísala skvelé a myslím si, že po prečítani tejto knihy by si veľa ľudi uvedomilo aké dokážu byť sociálne siete nebezpečne. Ja by som túto knihu dala ako povinne čítanie na školách. Táto kniha je skvelý spôsob ako túto tému priniesť k mladším ročníkom. Skôr si prečítajú a pochopia takýto príbeh ako keby o tom čítali v nejakých letákoch alebo odborných článkoch. Odporúčam túto knihu prečítať všetkým.

Fantóm z internetu (Kristína Rydlová, 28.2.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Vo svojej najnovšej knihe sa autorka rozhodla poukázať na jeden z aktuálnych problémov - kyberšikanu, úskalia internetu a sociálnych sietí, zneužívanie osobných údajov, sexuálne obťažovanie, psychický nátlak a podobne. Fantóm z internetu nie je ľahké čítanie, sama som mala občas chuť od nervov knihu zahodiť niekam poriadne ďaleko, no pred touto témou nesmieme zatvárať oči, je potrebné o nej hovoriť, pretože podobný príbeh sa môže odohrať aj v našom okolí. Možno niekomu, kto si prechádza podobnou situáciou ako hlavná hrdinka Blanka, pomôže konečne nabrať odvahu zdôveriť sa so svojimi problémami a začať ich riešiť, prípadne niekoho ďalšie upozorní na to, aby lepšie narábal s osobnými údajmi, aby sa takémuto niečomu vyhol. Šestnásťročná Blanka práve prežívam náročné obdobie - rodičia sa rozvádzajú, otec sa odsťahoval, má novú rodinu, mama rieši vlastné problémy a ju si takmer vôbec nevšíma, vzťahy s jej najlepším kamarátom sú naštrbené a chalan, do ktorého je tajne zamilovaná, si našiel inú frajerku. Cíti sa osamelá, takže keď sa jej na internete prihovorí sympatický Ferdo, s ktorým sa môže o čomkoľvek porozprávať a ktorý jej rozumie, začne mu dôverovať a zdieľať s ním aj svoje intímnosti. Všetko sa zmení, keď mu pošle fotku v bikinách... vtedy sa z jej života stane skutočné peklo Priznám sa, že zo začiatku mi Blanka prišla nesympatická a povrchná. Akoby nič nebrala vážne a zaujímali ju len sociálne siete, lajky a pozitívne komentáre. Cestu som si k nej našla až postupne, keď určité veci prehodnotila. Možno sa budete pýtať, prečo sa zachovala tak, ako sa zachovala, prečo nikomu nič nepovedala, prečo nevyhľadala pomoc... Áno, ani ja som nesúhlasila s jej rozhodnutiami, no pokiaľ sa človek sám neocitol v podobnej situácii, tak by nemal súdiť. Sama neviem, ako by som reagovala. Niektoré veci sa ľahšie povedia ako urobia. Nachádzala sa v citlivom veku, jej život sa zo dňa na deň pretočil hore nohami, rodičia mali vlastné starosti, bola vystrašená, hanbila sa, problémy sa stále navyšovali, nevedela, ako sa má z toho všetkého vymotať... naozaj to nemala jednoduché. Obľúbila som si aj Lukáša, bol to chalan s hlavou a srdcom na správnom mieste. Blanka bola šťastlivec, že mala takéhoto skvelého kamaráta, ktorý sa o ňu staral, pomáhal jej, podporoval ju. Čo sa týka fantóma, od začiatku som mala podozrenie, kto by to mohol byť, čo sa mi nakoniec aj potvrdilo, takže som nebola prekvapená. Hoci mi táto záhada bola od začiatku jasná, nevadilo mi to.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x