bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Gideon

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 03:01

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,48 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Gideon

Mrazivý Štokholm a dve spriaznené duše, ktorých cesty sa na istý čas rozišli...
Gideon a Freya sa poznajú odmalička. Zamilujú sa, no v ich prípade len láska nestačí. Osud ich zviedol dokopy, rozdelil a následne opätovne zblížil. Po jedenástich rokoch začínajú obaja s čistými štítmi. Prežívali jeden bez druhého a podnikali životné rozhodnutia, o ktorých kedysi snívali spoločne.
Človek nikdy nezabudne na svoju prvú lásku. Aspoň tak sa to zvykne hovoriť. Nedostali príležitosť na šťastný koniec, no koniec koncov – o tom je predsa život, nie?
Príbeh dvoch ľudí, ktorí boli pre seba správne nesprávni, nám ukazuje aj odvrátenú stránku o následkoch závislosti, ktorá sa nikdy netýka len jednotlivca, ale všetkých jeho najbližších.

Detaily o knihe

Názov: Gideon

Objednávací kód NA663158

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Gideon (Madamme.de.ludrigova, 26.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Gideona a Freyi bol nádherný príbeh prvej lásky, ktorý sa mi vryl do pamäte, či do srdiečka. Ako sa povie: pravá láska nikdy nehrdzavie, ale nečakajte obyčajný zaľúbený príbeh. Svoje sny a túžby obaja odložili na neurčito. No po 11 rokoch sa opäť stretnú, ale ich životy sa veľmi zmenili. Osud ich opäť spojil. Nájdu si k sebe cestu? Obaja si za tie roky prežili vzostupy, pády na úplne dno a museli sa popasovať so svojim ťažkým osudom. Veľmi silný príbeh, ktorý Vám dá veľa. Autorka nám v príbehu ukazuje pohľad na drogovo závislých ľudí. Čo všetko musia pri odvikačke podstúpiť. Aj keď sú z toho vonku, musia sa s tým popasovať každý deň. Malá chybička a sú tam kde boli na začiatku a späť cesty niet. Gideona som si veľmi obľúbila, fandila som mu za to, ako sa ujal úlohy poručníka dvojčiat jeho sestry. Jeden deň bol slobodný človek bez záväzkov a na druhý deň je zodpovedný nie len za seba, ale aj za osud detičiek. Gideon bol napohľad tvrdý chlap, ale pod tvrdou maskou ukrýva niečo iné. Je to chlap s veľkým láskavým srdiečkom. K Freyi som si dlhšie hľadala cestu aj keď viem, čo všetko si musela prežiť a mala to veľmi ťažké. Nakoniec som si k nej cestu našla a fandila som jej, aby sa z toho dostala. V živote by som nechcela prežiť to, čo ona. Nezabudnem aj na jej manžela Massima, ktorý v jej živote veľa znamenal. Bol pri nej v dobrom aj v zlom. Veľmi som si ho obľúbila aj keď mi ho bolo velmi ľúto a priala som mu len to najkrajšie v živote. Freyi a Gideon mali veľa tajomstiev a spomienok, na ktoré nedokázali zabudnúť a to ich priťahovalo k sebe ako magnet. Dej bol veľmi pútavý, emočne veľmi silný a nečíta sa ľahko. Vžijete sa do životov hlavných postáv. Príbeh Vás vcucne tak, že budete chcieť vedieť, čo sa stalo v minulosti, prečo padli na samé dno, čo za tým bolo. Budete hltať stránky, aby ste sa dozvedeli viac. Pre mňa je to TOP kniha, ktorú som v tomto roku prečítala a ostane ešte dlho v pamäti. Keď mám porovnať prvú a druhú knihu od autorky, tak táto je mega prepracovaná, ako by to písala iná autorka. Toto sú len moje pocity a každý z nás to môže vnímať inak. Tu bolo proste všetko, čo čitateľ chce a nie je to presladená romantika, ale život, aký niekto v skutočnosti má. Ďakujem za túto užasnú knihu zo srdca vydavateľstvu a autorke za to, aký skvelý príbeh napísala. A obálka je neskutočne krásna.

4,5* (Veronika Posová, 14.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je ťažké opísať knihu, ktorá svojou plynulosťou deja vôbec nepôsobí, ako dráma, no pritom postavy v nej prežívajú svoju osobnú drámu každou jednou vetou, či každým jedným nádychom. Presne takto to totiž v knihe bolo - žiadne prehnané drámy o milostnom trojuholníku, žiadne prudké hádky, rozchody a romantické návraty, dokonca ani žiadny vyslovene záporný hrdinovia. Nie, v tejto knihe čítate príbeh dvoch ľudí, ktorí padli na samotné dno, odlúčili sa, vstali a každý jeden deň bojovali, aby vydržali. Gideon a Freya sa do seba zamilovali už ako teenageri, no okolnosti, a hlavne zásah Freyinej matky ich od seba odlúčili. Po 11 rokoch sa opäť stretávajú na protidrogovom stretnutí, a zisťujú, že ani 11 rokov odlúčenia ich od seba nedokázalo odpútať. No za tých 11 rokov sa veľa zmenilo, obaja prežili svoje osobné boje, až napokon Freya našla šťastie v manželstve s Massimom a Gideon sa stal náhradným otcov detí svojej sestry. veľmi kvitujem, že autorka nešla podľa zaužívaného klišé o milostnom trojuholníku, kde od začiatku viete, komu fandíte, a koho naopak chcete z kola von. Tu fandíte svojim spôsobom obom, na jednej strane túžite, aby Freya našla stratené šťastie v Gideonovi, na strane druhej viete, že rozvážny a milujúci Massimo je pre ňu prístav bezpečia a istoty. Ona samotná bola opísaná veľmi do hĺbky, a aj keď ste občas mali problém rozumieť jej, prežívali ste s ňou všetko. Čo ale oceňujem najviac je výborne opísaný stav drogovo závislých, ktorí sú naozaj každým dňom na hrane. Je to ako pokojná plavba po mori, kedy sú unášaní vlnami, no stačí jemný vánok, podnet, a more sa dokáže zmeniť na smrtiacu vlnu a stiahnuť ich na dno. Každý, kto pozná takéhoto človeka vie, že je to tak. Jeden deň máte pocit, že je to najšťastnejší človek na svete, ktorý vyhral svoj boj, druhý deň vidíte podliate oči a viete, že všetko začína odznovu. Autorka tieto stavy opísala výborne, a aj keď si niekto môže myslieť, že je to v príbehu repetatívne, ono to skutočne tak je. Miestami ma rušila prílišná "obraznosť a kvetnatosť" niektorých slov, napríklad opísanie obyčajného jablka ako "červeného plodu jablone", no boli to skutočne minimálne veci. Kniha je však plná úvah, ktoré nás nútia zamyslieť sa nad životom a jeho krehkosťou, nad štastím a jeho nestálosťou, nad vôľou a jej labilnosťou, ale aj nad láskou a jej uzdravením. Za mňa veľmi dobrá kniha, ktorá čitateľa prinúti začať sa na drogovo závislých pozerať ako na bojovníkov a krehké bytosti, a nie iba ako na feťákov a drogistov.

Recenzia (Barbora, 4.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Gideon je čerstvou novinkou o láske medzi dvomi ľuďmi, ktorí spoločne padli na dno. Autorka nám na začiatku predstavuje hlavné postavy Gideona a Freyu, ktorým sa po jedenástich rokoch skrížia cesty počas anonymných stretnutí pre závislých. Freya bola zlomená, prešla si mnohými odvykačkami, hnusnými situáciami a stratila samú seba. Po boku mala milujúceho manžela Massima, ktorého som si obľúbila. Páčilo sa mi, že autorka z neho nespravila toho zlého, aby sme si vybrali stranu, ale ukázala, že aj ten druhý vie byť oddaný. Freya bola ťažký oriešok, videla som, že veľmi trpí a bolo mi jej ľúto, ale po tom všetkom, čo sa jej stalo, som jej to nemohla zazlievať. Vybrala si jednoducho ľahšiu cestu. Gideon, ktorý sa na vonok javil ako drsný chlap, keďže bol potetovaný, namakaný a s vlasmi v drdole, lenže zdanie klamalo a spoznávame jeho osobnosť, dobrotu, nekonečný smútok či výčitky. A v neposlednom rade nehynúcu lásku k Marion a Dorianovi. Milovala som tú trojicu od prvého momentu a pri čítaní mnou prešli tisíce emócií, pretože takýto príbeh sa nečíta vôbec ľahko. Freya a Gideon mali ťažkú minulosť, veľa tajomstiev a spomienky, na ktoré nedokázali zabudnúť, čo ich k sebe viac priťahovalo. Dej bol veľmi pútavý, túžila som sa dozvedieť, čo sa im v minulosti stalo, že spadli na také dno, a dúfala som, že spolu vyjdú na povrch. Nečakajte obyčajný príbeh lásky, tu dostanete niečo viac, aby ste pochopili, čo znamená beznádej. Karin píše veľmi jemne a zároveň drsne, jej štýl mi sedí a s radosťou čítam každé dielo. Gideon sa mi zapísal do srdca, posledné strany som čítala so slzami v očiach a dúfala v ten povestný šťastný koniec. Prosím si viac takýchto kníh na slovenskom knižnom trhu.

Skvelý príbeh o druhej y (Kristína Rydlová, 2.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorkina prvá kniha, Prekliatie menom láska, bola vtipná a celkom bláznivá romantická oddychovka. Jej novinka sa nesie v úplne inej atmosfére - Gideon je emóciami nabitý príbeh o druhej šanci, v ktorom sa rieši viacero závažných tém, predovšetkým závislosť a jej dopad na človeka i jeho okolie. Bol to skvelý príbeh, ktorý som si užila od začiatku do konca. Gideon mi bol od začiatku sympatický, no keď som sa dozvedela, že sám vychováva dve bábätká, úplne som si ho zamilovala. Mali spolu krásny vzťah, pri ich spoločných scénach ma vždy zahrialo pri srdci. V minulosti to nemal jednoduché, život mu uštedril veľa rán, ocitol sa na úplnom dne, no využil druhú šancu a mnoho vecí vo svojom živote prehodnotil. Mal skvelú rodinu, páčilo sa mi, aký mali medzi sebou blízky vzťah. Musím sa priznať, že Freya ma trochu miatla. Doteraz úplne neviem, čo si mám o nej myslieť. Nebola zlá a nebola mi ani nesympatická, no miestami som z nej cítila také zmiešané vibrácie (čo sa týka jej správania, s jej závislosťou to nemá nič spoločné). Neviem, ako lepšie by som to vysvetlila. Bolo mi ľúto, ako sa k nej správala jej mama (túto postavu som naozaj nemusela). Massimo bol tiež skvelý a má môj veľký obdiv, predovšetkým kvôli tomu, aký bol nesebecký, ohľaduplný, dobrosrdečný, milujúci. Na začiatku som si myslela, že ho budem neznášať, že mi v príbehu bude prekážať, ale jednoducho to nešlo, zaslúžil si len to najlepšie. Romantická linka bola horkosladká a dosť komplikovaná, moje emócie dostali poriadne zabrať (cítila som sa ako na horskej dráhe). Vzťah Freyi a Gideona bol plný prekážok, tajomstiev, nevyslovených vecí, bolestí, smútku, ubližovania, no zároveň nesmiernej lásky, pochopenia, podpory. Príbeh sa odohráva v prostredí Škótska, ktoré autorka veľmi pekne popísala (či už prostredníctvom rôznych švédskych slov, prísloví, jedál, miest a podobne). Dôležitú úlohu v príbehu zohráva aj boj so závislosťou na drogách, liečba, recidíva, dopad závislosti na blízkych, čo bolo podľa mňa tiež popísané autenticky. V príbehu nájdete veľmi veľa pekných myšlienok a posolstiev. Túto knihu vám odporúčam všetkými piatimi.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x