bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V tieni koridy

Vydavateľ: Amneris (Amneris, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:02

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V tieni koridy

Román sa odohráva v štyroch časových obdobiach života ženy.
Mladá Laura cestuje do Španielska, aby sa zdokonalila vo svojom obľúbenom jazyku - v španielčine. V Cádize sa náhodou zoznámi s neznámym Španielom, s ktorým neplánovane prežije niekoľko dní. Má však zmysel rozvíjať vzťah, ktorý nemá budúcnosť?
Laure sa splní sen, keď ju príjmu do Policajného zboru. Cíti obrovské nadšenie, ktoré však postupne prerastá do sklamania. Ako žena v mužskom kolektíve čelí predsudkom a nedarí sa jej preraziť. Vtedy príde nový kolega, ktorý ju nahovorí na riskantný plán…
Martin sa venuje bojovému umeniu a na tréningu spoznáva dievča, ktoré ho od prvej chvíle fascinuje. Ich sľubne vyvíjajúci sa vzťah ruší nevypočítateľný bývalý priateľ, ktorý sa jej nevie vzdať. Martin sa trápi pochybnosťami – komu dá jeho dievča prednosť?
V štvrtej časti je už Laura mamou. Teší sa, keď sa jej po rodičovskej dovolenke podarí získať miesto v medzinárodnej organizácii. Jej manžel však toto nadšenie nezdieľa. Laura čoraz viac hľadá únik v práci, kde stretáva charizmatického šéfa zo zahraničia. Čo si vyberie – zvíťazí zodpovednosť k rodine alebo náhle vzplanutie?

Detaily o knihe

Názov: V tieni koridy

Objednávací kód NA661067

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V tieni koridy (Zdenka, 28.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tieni koridy je veľmi pekná knižka Slovenskej autorky menom Alexandra Vrábelová. Je v poradí druhou knihou autorky. Je rozdelená na štyri pútavé celky, od ktorých sa nedá len tak odísť. Každá z častí sa venuje nejakej oblasti života hlavnej postavy. Hlavnou hrdinkou je Laura, inžinierka ekonómie, ktorá sa rozhodla postupne si plniť sny. Prvým z nich bolo byť policajtkou, a tak si podala prihlášku do Policajného zboru. Po tom, ako úspešne absolvuje sériu vyšetrení a previerok, sa stáva policajtkou. Celý veľmi pekne napísaný dynamický príbeh sa začína pobytom v Španielsku na jazykovej škole, kam Laura pricestovala zdokonaliť si svoj milovaný jazyk. V Cadize sa náhodou spozná z miestnym mladíkom Lucasom, ktorý s Laurou trávi veľa času rozprávaním a návštevou pamiatok. Druhá časť je Laura a jej pôsobenie v policajnom zbore. Tretia časť je venovaná bojovému umeniu a kaligrafii. Záverečná štvrtá časť je venovaná Laure, matke troch detí a manželke... V príbehu som si ako čitateľka a knižný narkoman v jednom našla všetko, čo sa od dobrej knihy očakáva. Ako sa vraví, z každodenného rožka trožka. Bolo tam všetko. Romantika, ktorá nesmie chýbať, nie najlepšie vsťahy v kolektíve, nedôvera, neistota, adrenalín, žiarlivosť jednoducho všetko, čo osud do života prinesie.... Dokonca aj opís ma v tejto knihe bavil. Bolo cítiť, že autorka prostredie veľmi dobre pozná. Jedinou vecou, ktorá mi trochu prekážala, je nepomer medzi opisom Španielska a časťou venovanou polícii. Niečo mi tam chýbalo... Viac neprezradím, nechcem čitateľa pripraviť o zážitok! Veľmi sa mi páči autorkin štýl, aj fakt, že nepoužíva vulgarizmy. Laura a jej príbeh má zaujali natoľko, že by som si ho vedela predstaviť sfilmovaný. Veľmi ma teší, že tu máme talentovaných autorov pútavých príbehov. Ďakujem za chvíle príjemné pri čítaní a knihe želám veľa spokojných čitateľov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x