bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ak budeš môj

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Séria:Môj (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ak budeš môj

Dá sa znova milovať, ak bolo láske ublížené?
Ten piatkový večer mal byť plný romantiky. Iba ja, môj priateľ, kulisa zo zapálených sviečok a fľaša šampanského. Chcela som ho prekvapiť, no stal sa presný opak – on prekvapil mňa. Tým najhorším spôsobom.
Najradšej by som zabudla a netopila sa v bolesti, aj preto kývnem na spoluprácu s agentúrou, ktorá zaistí, že nebudem v Londýne najmenej tri mesiace. Ublížená, bez viery v úprimné city, sa stávam súčasťou tímu, s ktorým budem cestovať po svete a mojím hlavným poslaním bude fotiť klienta agentúry na jeho hudobnom turné. Speváka, ktorého meno aj piesne sú pre mňa neznáme. Potrebujem prísť na iné myšlienky a stanoviť si nové ciele. Vypnúť od minulosti.
Neal Hollis však nie je iba hviezdička opantaná vlastnou slávou a úspechom. Za jeho priateľskou povahou, bezprostrednosťou a pohľadom belasých očí tlie niečo, pri čom ožíva moje ublížené srdce a zničené city sa opäť prebúdzajú. Ako spolu trávime deň za dňom v šialenom tempe svetového turné, dostáva sa ku mne bližšie a bližšie.
Odolám nesmelému citu, čo sa rodí medzi nami? Udržať si hranice priateľstva je pre mňa zrazu ohromnou výzvou.
Voľné pokračovanie série Môj od autorky Barbory Astor vás vtiahne do dynamického zákulisia svetového hudobného turné, kde vznikajú priateľstvá i zážitky na celý život a možno aj jedna nečakaná láska.

Detaily o knihe

Názov: Ak budeš môj

Objednávací kód NA658933

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrá (Kristína, 3.1.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Ak budeš môj je pokračovaním knihy Tak trochu môj. Ide však o voľné pokračovanie, pretože po knihe môžete siahnuť aj bez toho, aby ste čítali jej predchádzajúcu časť. Čo by však bola škoda… Začiatok je hneď intenzívny, ale stojí za to, pretože upúta už prvými stranami. Avšak, ďalej akoby príbeh strácal stupňovanie, pretože sa v prvej polovici poriadne nič nedeje. Na túto časť som sa nesmierne tešila kvôli Nealovmu príbehu, pretože jeho postavu som si obľúbila už predtým. Ale tu ma veľmi neočaril… Nechápte ma zle…áno, príbeh mal určite prvky, ktoré ma nadchli, ale po nich vždy stratili svoje čaro a ja som sa opätovne nudila. Kniha pre mňa nebola vyvážená a skôr mi pripomínala horskú dráhu. Pozdvihla by som tému bývalého vzťahu Jess a jej fotografické schopnosti, pomalé a prirodzené vzplanutie lásky hlavných hrdinov, jedno malé-veľké nedorozumenie či dokonalé hudobné prostredie plné koncertov. Pridala by som však viac prekvapivých zvratov, momentov a akcie, tak ako sme od autorky zvyknutí. Kniha je ale určite stále príjemným čítaním s ľahkým štýlom, ktorý sa len stráca pred očami. Len mi tu chýbal ten povestný „Astorský” šmrnc…

Super pokračovanie série (Deni, 23.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Barbora Astor nás opäť zoznamuje so svetom a životom v šoubiznise. Bulvár a popové hviezdy však nie sú dominantné v tomto príbehu. Autorka sa vo svojich knihách skôr špecializuje na vzťahy a to nie len hlavných postáv ale i vedľajších. Charaktery sú prevažne veľmi priateľské a bez manierov. Fotografka, telom i dušou, Jessica Walshová, po spackanom vzťahu, začína v novej práci ako súkromná fotografka na turné speváka Neala Hollisa s jeho kapelou. Už v predchádzajúcej časti série som si tohto speváka veľmi obľúbila, preto som sa potešila, že druhá časť bude písaná práve o ňom. Na môj vkus, bol opis Jessicinho príchodu, ako novej fotografky, do zabehnutej skupiny ľudí, ktorí sú potrební pre chod hudobného turné, vrátane kapely, až priveľmi veľkou zmenou, respektíve novým vetrom. Stala sa totiž ich peknou (ale naozaj šikovnou) atrakciou, okolo ktorej bolo až priveľa pozornosti a haló. Na začiatku som mala z Jessici divný pocit, všade kam prišla sa niečo stálo, buď meškala, riešila svoje problémy (naozaj som mala chuť ju vyhodiť ale ostatní boli k nej veľmi zhovievaví) alebo si z nej ľudia robili dobrý deň tým, že ju hodili do bazéna. Romantická linka bola určite pomalšia ako v Tak trochu môj, v tejto som sa však stretla až s príliš zalaskovaným chalanom, ktorý pôsobil ako cukríček a jeho dievča mu bolo princeznou. Sladké však strieda aj strašné, ktoré súvisí s expriateľom Jessici. Barborin štýl písania milujem. Vyjadruje sa jednoducho, bavia ma dialógy a sms konverzácie, občas sa objavia aj vtipy, na ktorých sa z chuti zasmejem a pod. Teším sa na pokračovanie celej tejto série.

Neal je zlatíčko (Veronika, 8.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ľahké, oddychové čítanie z hudobného prostredia, plného mužského pokolenia s jednou novou ženskou posilou v týme. Jednoducho kombinácia hodná množstva smiechu, no zároveň hriešne nebezpečná. Ideálne namiešaná, pomaly sa vyvijajúca romnca na pracovisku, okorenená pozostatkami minulosti oboch hlavných postáv. Autorka ma od začiatku vtiahla do akčného deja. Svojim štýlom dokázala ľahúčko opantať moju pozornosť, ktorú zrazu nezaujímalo nič iné, okrem knihy. Šikovne vystavaný dej ponúkol náhľad do zákulisia hudobnej skupiny a poukázal aj na jeho odvrátenú stranu. Predovšetkým som si ale užívala postupné dávkovanie romantiky s následným nástupom erotických scén, ktoré mali ten správny náboj. Vnútorné pocity, nedôvera s dôverou hlavnej postavy Jess viedli dlhý boj s množstvom otáznikov. Vybudované napätie tak vyvrcholilo premysleným a zároveň nečakaným zvratom. Aj keď mi v príbehu miestami chýbali nejaké súvislosti a občas som namiesto "do prdele" chcela vidieť poriadny vulgarizmus, ktorý by mi tam sedel viac, knihu hodnotím ako výborne spracované dielko, plné humoru, drámy, lásky, nenávisti, žiarlivosti, erotiky a napätia, pri ktorom môžete spokojne vypnúť a nepochybne si oddýchnuť. Plusom je, že sa dej odohráva zväčša v zime, dokonca aj na Vianoce, čo oceníte práve teraz pred sviatkami.

Skvelé voľné pokračovanie (@jedna_zenska, 29.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dámy, priznajte sa, ktoré z vás v prvej časti okúzlil Neal? Ja tu stojím a dvíham ruku najviac vysoko, ako sa dá. Na toto voľné pokračovanie série Môj som sa naozaj tešila, pretože spomínaný adept si ma v predchádzajúcej knihe získal, no a v tejto… … som sa úplne zamilovala. Kričím veľké áno! áno! áno! To, že autorka píše skvelo, sme zistili už pri prvej knihe a odvtedy sa nič nezmenilo. Verte mi, že ak knihu otvoríte, nepustíte ju z ruky, kým nedočítate posledné strany. Je to správne dynamické, prirodzene plynulé, bez zbytočností, úsmevné a milé, vzrušujúce aj napínavé. Proste to má všetko, čo má mať. Autorka má veľmi pekne vymyslené celé prostredie showbiznisu, koncerty, párty, cestovanie a skvelo vystavané vzťahy medzi chalanmi, fungovanie kapely a turné. Toto ma naozaj bavilo, rovnako ako v prvej časti. Síce už nie som tá primárna cieľovka tejto knihy a po insta-láske, ktorá na mňa nezafungovala pri prvom páre, som sa trošičku obávala, ale hneď po pár prečítaných stranách mi bolo jasné, že toto budem milovať. V príbehu síce stále sú momenty trochu pritiahnuté za vlasy, ale ono to k tomu patrí. Mne osobne to nejako extra neprekážalo. Keďže každá z nás bola niekedy zaľúbená do speváka a v hlave si spriadala plány, ako by ich vzťah asi mohol vyzerať (Ženy, neklamte, že nie!), práve toto moje mladšie “ja” si vzalo slovo a túto knihu si veľmi užilo. Prosím si ďalšiu časť! Takže milé dámy, neváhajte a dajte si tiež rande s hviezdou, aspoň to knižné. Verte mi, neoľutujete. Sexy-milý-vtipný-pozorný-súcitný-priateľský-talentovaný Neal už na vás čaká. Nechajte sa okúzliť.

Môj, 2.časť (Valéria Lauková, 24.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá zo série MÔJ bola veľmi dobrá. Popravde, trochu som sa obávala, či voľné pokračovanie bude aspoň tak dobré. Povedzme si úprimne, niektoré série sú časť od časti slabšie. Neľakajte sa, táto “astorka” ma dostala! S hrdosťou vám predstavujem najlepšiu knihu mesiaca November! Áno, ja viem, že ešte máme pár novembrových dní pred sebou, ale pochybujem,že by som zmenila svoj názor(maximálne sa s nejakou inou knihou o prvenstvo podelia). Prečo z Ak budeš môj idem do kolien? Začnem od začiatku. Po začítaní som len gúľala očami. Naozaj! Vravela som si nieee, Astorka, toto neroooob! A urobila presne to, čo som si nechcela prečítať 0_0 som však sklamaná? Nie! A tu je dôvod, prečo. Síce autorka hneď na úvod strelila tak zaužívanú schému “odhalenia”, ale kvitujem správanie hlavnej hrdinky.Barbora z nej nespravila hysterku. Šokovaná Jess si zachovala dôstojnosť napriek svojmu vnútornému rozpoloženiu, pocitu zrady a neznesiteľnej bolesti, vypakovala zo svojho bytu a života svojho nastávajúceho. A viete čo? Trpela som s Jess. Nie len v úvodných stranách. Počas celej knihy, keď si pripomenula osudný deň, sa mi zježili chlpy na tele, stiahol žalúdok, v krku navrela hrča a oči sa mi zahmlili. Tú bolesť som dokázala s Jess vďaka šikovnosti Astor prežívať opakovane, rovnako bodavo ako prvý krát. Celkovo sa mi páčil progres… buď autorkinho písania emocionálnych pasáží, alebo mojej vnímavosti, pretože prvú časť som čítala pred rokom a vtedy som emócie síce pociťovala, ale od nesprávnych postáv.Všetko sa pre niečo deje a Jess mala v pravú chvíľu príležitosť, ktorá sa neodmieta, na dosah. A tu musím spomenúť, že ma veľmi príjemne prekvapili situácie(najmä tá s balónmi), ktoré sa udiali v predchádzajúcej knihe, tentoraz z pohľadu tretej osoby,Jess. Vtedy to nebolo nedotiahnuté, no teraz tá situácia(nielen táto jedna)dávala väčší, dôležitejší význam. Postupné spoznávanie Jess a Neala je krásne. Prirodzené, nenásilné, autorka vytvorila perfektné dynamické prostredie koncertnej šnúry. Mohlo by sa zdať, že dni budú nudné a podobné ako vajce vajcu, no opak je pravdou. Bežné situácie autorka vynechala a predkladala len tie, kde sa niečo dialo. Tiež sa mi páčila súdržnosť celého Nealovho tímu, boli ako rodina a Jess k sebe prijali ihneď.Takmer v každom príbehu tohto žánru sa objaví nejaká dráma. Čakala som na tú, ktorú si prichystala Barbora. A bola som šokovaná. Naozaj som spriadala rôzne teórie,čo by sa mohlo udiať. Netrafila som sa ani omylom. Barbora ukončila Nealov a Jessin príbeh emotívne, vášnivo a so slzami. Presne tak, ako im to každý fanúšik jednoducho musel priať, lebo už v Tak trochu môj bol Neal láska a Jess patrila do jeho náručia.

Ak budes moj (Nikol, 23.11.2022) Odpovedať

Kniha ma pekny obal, pribeh sa odohrava v zaujimavom prostredi a tu koncia moje pozitiva. Autorka sa pohrala z roznostou charakterov. Jess ma vytacala svojimi myslienkami a pristupom. Neal bol neuveritelne dokonaly. Matt bol zly, velmi zly chlapec. Klamstvo (zamlcana pravda) a alkohol su rozhodne vzdy vybornym riesenim, potom sa necudujme... Na zaciatku som par krat prevratila oci, vedela som co bude o dva riadky nasledovat. Kniha na mna posobila ako typicka Love story, zlomene srdce (nikdy viac), radikalna zmena, nekonecna laska. Pribeh mal zopar momentov, ked som si povedala este docitam kapitolu, este jednu. Zial zvacsa ma citanie nudilo, ubiehali mi myslienky uplne inam. Druhu cast nemozno prirovnat k prvej. Ale vy sa nedajte odradit mojim pocitom. Ja urcite precitam aj dalsiu knihu od autorky.

vydarené pokračovanie (Veronika Posová, 18.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zatiaľ čo v prvej časti prišla láska pomerne rýchlo a bola synonymom tej povestnej „instalove“, v tejto časti sme na hlbšie city, resp. posunutie vzťahu museli čakať trošku dlhšie. Ako čitateľ samozrejme tušíte, že tá láska príde, no dostávate ju postupne. Veľká výhoda je predovšetkým to, že hlavného hrdinu poznáme už z predošlej časti, a ak ste sa do neho nestihli zamilovať vtedy, teraz si vás získa určite. Príbeh bol opäť vyskladaný dobre, okamžitý vpád do deja, ale diametrálne odlišnou situáciou od prvej časti, ktorú Jess zažije vo vás okamžite vzbudia veľké sympatie k nej. Budete nenávidieť jej ex, a táto emócia k nemu bude vo vás počas celého príbehu len rásť, pretože Jess si aj napriek odlúčeniu prežije s ním peklo. Niektorým možno vadí, že málo komunikovala, nehovorila o svojich obavách, pocitoch a nezdôverovala sa, ale ja osobne ju úplne chápem a viem sa do nej vcítiť. Nie každý má potrebu svoju bolesť a zranenie zvestovať celému svetu a presne taká bola aj Jess. Neal bol stále to isté zlatíčko, no priznám sa, aj keď jeho vzťah s Becky som v prvej časti úplne žrala, tu mi v niektorých momentoch liezol na nervy a vadil mi. Chémia medzi postavami fungovala výborne, ich vzťah mi prišiel prirodzený a nič medzi nimi nebolo silené. Dokonca aj erotické scény boli písané vkusne, s úctou a neboli sme nútení čítať opisy ako v zelovoci. A hlavne – bolo ich tak úplne primerané množstvo, čiže oveľa viac sme sa mohli sústrediť na rastúce sympatie. Autorka vďaka postavám z predošlej časti výborne prepojila obe knihy, a tak vám určite odporúčam prečitať si najprv prvú časť a až potom sa pustiť do tejto. Budete mať komplexný pohľad na všetky postavy a ľahšie pochopíte prepojenia, vzťahy a prekážky, ktoré všetci aktéri zažili. Práve pozadie prvej časti zohráva totiž dôležitú úlohu aj vo vzťahu Jess a Neala. Čo sa týka samotného prostredia príbehu, autorka nás cez slová dokázala preniesť do koncertných sál a osobne veľmi kvitujem, že aj napriek povolaniu hlavnej hrdinky nás nezaťažovala technickými vecami. Zamerala sa skôr na vznikajúce vzťahy medzi postavami, nie len tými hlavnými, ale aj vedľajšími, a tak máme možnosť cítiť energiu a priam až rodinné prostredie, ktoré žijú nie len samotný speváci, ale aj ich tím. Teším sa na pokračovanie, autorka načrtla v knihe komu sa bude príbeh venovať tentokrát. Knihe dávam 4,5 /5.

Ak budeš môj (Kristína Rydlová, 13.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Neala som si zamilovala už v predchádzajúcej knihe Tak trochu môj (dokonca viac, než hlavného hrdinu), takže jeho príbeh som si nemohla nechať ujsť. Musím sa priznať, že tento príbeh mi sadol viac, a to hneď z viacerých dôvodov, o ktorých sa rozpíšem v recenzii. Neal je zlatíčko, milý, starostlivý, dobrosrdečný... jednoducho si ho nejde neobľúbiť. Trochu mi bolo ľúto, že sme tu nemali viacero kapitol z jeho pohľadu, rada by som sa dozvedela viac o jeho vnútornom svete, myšlienkach, pocitoch, názoroch a podobne. Aký úžasný bol v prvej časti, taký skvelý bol aj v dvojke, som rada, že ma nesklamal. Obľúbila som si aj jeho rodinu, predovšetkým malého synovca, ten do príbehu vniesol viacero rozkošných momentov. Jeho „pracovná“ rodina bola tiež fajn, síce niektorí chlapi radi rýpali a nešetrili dvojzmyslami, ale boli to dobrí ľudia a bolo cítiť, že sa majú radi, pomáhajú si, navzájom sa podporujú. Jess si práve prechádzala náročným obdobím, zradil ju človek, ktorého ľúbila a plánovala si s ním budúcnosť. Potrebovala na chvíľu zmeniť prostredie, ktoré jej všetko pripomínalo, preto sa rozhodla prijať pracovnú ponuku na fotografku slávneho speváka. Aj ona mi bola sympatická, bolo to milé, priateľské dievča, ktoré zbožňovalo svoju prácu. Jej ex sa teda pekne vyfarbil, bol pre mňa najhoršou postavou z celého príbehu a občas som mu mala chuť dať jednu „výchovnú“, aby sa konečne spamätal. V súvislosti s ním ma naštvala aj Jessina mama, keď sa do ich vzťahu potrebovala montovať bez toho, aby poznala všetky súvislosti. Našťastie, mala skvelú najlepšiu kamarátku, ktorá ju v tejto situácii naplno podporovala. Romantická linka je najväčší dôvod, prečo mi dvojka sadla viac ako jednotka. V Tak trochu môj mi prišiel vzťah hlavných hrdinov veľmi rýchly. Tentokrát autorka dopriala Nealovi a Jess viac času, mohli sme vidieť, ako sa postupne spoznávali a zbližovali a toto ja jednoducho v romantických príbehoch potrebujem. Jess bola po všetkom s jej bývalým zlomená, držala si odstup, mala problém začať znovu dôverovať a Neal o ňu musel poriadne zabojovať. Ďalšia vec je, že Neal a Jess mi boli viac sympatickí ako Becca a Hayden, viac som si ich obľúbila. Taktiež musím povedať, že som videla aj určité zlepšenie v autorkinom štýle písania, tento príbeh sa mi čítal ešte lepšie ako prvý. Záverečná dráma bola na môj vkus trochu prekombinovaná, respektíve, až tak mi nesadla (neviem, ako lepšie by som popísala svoje pocity). Áno, bolo tu pár detailov, s ktorými som nebola úplne spokojná, ale zároveň je cítiť, že autorka na sebe popracovala. Po jednotke (z ktorej som si nesadla na zadok) som mala z pokračovania trochu strach, ale už po pár kapitolách mi bolo jasné, že bude dobre a príbeh si užijem. Za seba môžem povedať, že sa mi príbeh páčil a rozhodne sa pustím aj do ďalších častí.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x