bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo sa varí v Kremli

Vydavateľ: Absynt (Vydavateľstvo Absynt, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:412
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 03:01

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo sa varí v Kremli

Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom do kozmu vypiť pohár mlieka? Spoznajte Rusko cez kuchynské dvere vo vynikajúcej kulinárskej reportáži Witolda Szabłowského!

Po úspešnej knihe Ako nakŕmiť diktátora prichádza poľský reportér Witold Szabłowski s jej voľným pokračovaním. Tentoraz vo svojej kulinársko-reportážnej knihe nazerá pod pokrievku Ruska a bývalého Sovietskeho zväzu.
Szabłowského kniha Čo sa varí v Kremli vám prezradí, čo jedával Stalin na svojej tajnej dači neďaleko Moskvy, čo sa pieklo v peciach obliehaného Leningradu či aké bolo prvé jedlo vodcov Ruska, Ukrajiny a Bieloruska po rozpade ZSSR. Szabłowski nám však ponúka aj niekoľko „receptov“ z obdobia veľkého ukrajinského hladomoru a v špeciálnom predslove k slovenskému vydaniu nás pozýva „do kuchyne“ v obliehanej mariupoľskej fabrike Azovstaľ.
Spoznajte Rusko, krajinu, ktorá buduje svoju moc nožom, naberačkou, vidličkou a... hladom. Asi nie je náhoda, že v krajine, v ktorej sú ľudia zo všetkého najviac kŕmení propagandou, je prezidentom a neobmedzeným diktátorom práve vnuk kuchára – Vladimir Putin.

Kniha Witolda Szabłowského Čo sa varí v Kremli vychádza v preklade Karola Chmela.

Detaily o knihe

Názov: Čo sa varí v Kremli

Objednávací kód NA657895

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nesmierne zaujímavé čítanie (Zuzana Čahojová, 2.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo sa varí v Kremli bola posledná kniha prečítaná v roku 2022. Lepšiu knižnú spoločnosť som si na sviatky vybrať asi nemohla. Lebo keď počas vianočných dní hojnosti a pri misách plných jedla a koláčov čítate o miliónoch ľudí, ktorí umierali od hladu a vymýšlali nepredstaviteľné kombinácie, len aby aspoň niečo mohli dať do žalúdka, rozhodne vám to otvorí oči. A uvedomíte si aké máte šťastie, že sa ráno zobudíte, v bezpečí a teple domova si môžete dať hocičo, na čo máte chuť. Kuchári a kuchárky významných vodcov boli pri zrode aj zániku režimov, zažili udalosti meniace dejiny - stáli v pozadí a robili všetko pre to, aby uspokojili rozmanité chúťky ľudí, ktorí svojimi rozhodnutiami prepisovali históriu. Niektorí žili v krajine hlbokých kontrastov. Zatiaľ čo v práci servírovali bohato prestreté stoly preplnené všakovakými pochúťkami, domov sa vracali s pár zvyškami medzi susedov, ktorí trieli biedu. Každá kapitola obsahovala príbeh jedného kuchára. Dozvedela som sa mnohé o ich súkromí aj o živote bežných ľudí. Ocitla som sa na rôznych miestach - súkromných loveckých chatách, veľkých kuchyniach v období tesne po výbuchu v Černobyle, vo výskumnom centre pred prvým letom človeka do vesmíru. Ale aj v zničených bytoch bez najmenšej stopy po jedle a takmer ľudoprázdnych uliciach, kde sem tam ležal človek, lebo od hladu nevládal ďalej. Och, aké to len bolo zaujímavé čítanie! Už kniha Ako nakŕmiť diktátora od rovnakého autora bola nevšedná, toto voľné pokračovanie sa mi páčilo ešte viac. Pre mňa je to jedna z najpútavejších kníh, aké som za posledné obdobie prečítala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x