bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko zlato Kremnice

Vydavateľ: Vydavateľstvo Hydra (HJC projekt, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:480
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 23,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 24,08 € (vrátane DPH)
Bežná cena:28,- €
Ušetríte: 3,92 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko zlato Kremnice

Slovanskí bohovia a mýtické bytosti žijú aj v súčasnosti medzi nami, hoci o ich existencii nikto nič nevie. Dunajská víla Radawa pracuje ako supermodelka, permoníci utajení pod našimi pohoriami dokonca s ľuďmi obchodujú bez toho, aby o tom ktokoľvek čo i len tušil.
Jakub je nešťastný mladý muž. Študuje a zároveň pracuje v rodinnej firme, pomáha pri tavení a hutnení zlata. Jedného dňa sa pochytí s otcom pre rozdielny názor na spôsob, ako by mal mladý muž tráviť letné prázdniny, a rovno z taviarne utečie trucovať do hôr. Keďže je celý zababraný od zlata, pomýli si ho permoník s trpaslíkom z Annabergu a zavedie mládenca do podzemnej ríše.
Tam sa pre Jakuba začne úplne nový život plný dobrodružstiev a prekvapení.
Vy, čo slovanskú mytológiu poznáte, už určite tušíte, že bájne bytosti nie sú len dobré. A čo je horšie, hranica medzi dobrom a zlom vedie cez srdcia nás všetkých, mýtické bytosti nevynímajúc. Preto je tento príbeh nielen o tom, čo Jakub stratil, ale hlavne o tom, čo našiel. Podzemie totiž ukrýva veľmi veľa zlata. Kovového, no najmä zlata vo forme priateľstva, obetavosti a dokonca lásky.

Detaily o knihe

Názov: Všetko zlato Kremnice

Objednávací kód NA657383

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Strhujúca a skvelá kniha (Anton, 20.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je pre mňa skoro nepochopiteľné, že táto úžasná a prepracovaná urban fantasy je autorovou prvotinou. Vzhľadom na obsah by som ju možno dokonca nazval urban science fantasy, pretože autor v príbehu obyčajného chlapca, ktorý sa dostane do očarujúceho podzemného sveta, umne kombinuje svoje rozsiahle znalosti z viacerých oblastí života, vedy a technológií s vyspelým a podmanivým rozprávačským štýlom. Ten mi naozaj sadol, autor je rozprávač par excellence, ktorý toho musel nepochybne veľa zažiť, pretože píše neuveriteľne autenticky. Vytvoril pritom funkčný, podmanivý a zároveň veľmi príťažlivý, pestrý a hlavne vierohodný svet mytologických bytostí, ktoré majú svoju noblesu, no pritom nepostrádajú ani určitú ľudskosť a bájne vlastnosti. Príjemne realistické dialógy, uveriteľné pohnútky hlavných postáv a hodnoverné vzťahy sú už len príjemnou čerešničkou na torte zrušujúceho deja, v ktorom som nepostrehol žiadne hluché miesta. Osobitne mi zarezonovala aj triezvo a s citom podaná romantická linka v príbehu, čo je vzácnosť. Od knihy som sa asi od druhej polovice už nedokázal temer odtrhnúť, čo sa mi tak často nestáva. V tej záplave súčasného fantasy braku na mňa pôsobila, ako zjavenie z iného sveta, navyše ešte od slovenského autora. Čakanie na pokračovanie bude dlhé, ale podľa posledných informácii z vydavateľstva Hydra má ďalší diel tejto skvelej záležitosti vyjsť už tento rok, takže sa neviem dočkať. Toto výborné dielko môžem len odporúčať a myslím, že tak ako mňa, očarí asi aj mnohých ďalších :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x