bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Špina

Vydavateľ: Vydavateľstvo Saga (Vydavateľstvo Saga, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Špina

Dva týždne pred vianočnými prázdninami sa skupinka pubertiakov vyberie korčuľovať do zamrznutého kameňolomu. Hladina je zasnežená, večerná obloha oranžová, vo vzduchu cítiť zimu. Dvojité rande sa pre všetkých odrazu zmení na ten najhorší zážitok vôbec, keď sa jednému z dievčat zakliesni korčuľa do ľudských prstov vytŕčajúcich spod zamrznutej vodnej hladiny.

Prípadu vraždy mladého stredoškolského učiteľa sa okamžite ujíma kapitán Dávid Meizner, ku ktorému šéfka priradí novú posilu na oddelení. Nadporučík Dominik Tóth ale vôbec nepôsobí ako policajt a už pri prvom stretnutí si na seba obaja urobia názor. Aj napriek tomu sa spoločne púšťajú do komplikovaného vyšetrovania, ktoré ich zavedie späť do školských lavíc, medzi prísnych učiteľov, drzých študentov a krásne študentky. Dávid s Dominikom postupne odhaľujú čoraz viac špiny, do ktorej bola obeť zapletená, a prichádzajú na to, že vrah mohol mať viacero dobrých dôvodov, prečo sa rozhodol učiteľa zbaviť.

Detaily o knihe

Názov: Špina

Objednávací kód NA657157

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Špina (Madamme, 24.8.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha od autorky. Bola úžasná a určite si chcem prečítať aj jej prvotinku. Autorka nám ponúka neskutočne zamotaný príbeh, kde vrahom môže byť ktokoľvek. Budete si myslieť, že už viete kto mal motív, ale všetko môže byť úplne inak. Detektív Dávid bude musieť vyšetriť prípad, ktorý sa stane dva týždne pred vianočnými prázdninami. Sám má problémy, dostane nový prípad a k tomu mu pridelia nového parťáka poručíka Dominika. Na začiatku si poviete: poručík poskok, ale nakoniec bude skvelý a vytvoria si medzi sebou silné puto. Predstavte si, idete sa korčuľovať, máte dvojité rande a jednému z dievčat sa korčuľa zakliesni do ľudských prstov. Vŕŕ. Nastane panika, strach, zdesenie. Kto by chcel zažiť také rande? Ja určite nie. Vyšetria pripad mŕtveho učiteľa? Špina, ktorá sa okolo neho odhaľuje sa znásobuje. Predaj drog, klamstvá, AIDS. Kto mal zálusk na tom, aby nebol medzi živími? Nenávidelo ho veľa ľudí a podozrivých je veľa. Bol vrahom študent, maželka či milenka, alebo niekto úplne iný? Kniha má od začiatku skvelú zápletku, skvelé prostredie, dynamiku, postavy premyslené do detailu. Nie je to len detektívny príbeh, ale aj príbeh o porozumení v partnerstve, nájsť samého seba a hlavne prehodnotení svojich životných priorít. Ja som detektívky nečítala a som rada, že som k ním našla cestu, lebo sú iné ako romantické knihy kde sú partnerské nezhody, zrada, či sladká romantika. Tu to dáva šmrnc, stále sa niečo deje a hádate kto mal motív, aké mal dôvody, prečo to spravil. Zapojíte svoju fantáziu. Zamilovala som si detektívky. Ako sa povie: človek sa vekom mení, tak mení aj svoje čitateľské nároky a chce viac. Ak milujete detektivne romány tak túto knihu vrelo odporúčam.

Úžasné pokračovanie napínavého trileru (Zuzana Čahojová, 2.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Špina je pokračovanie pre mňa perfektného trileru Dievča v hmle. Postavu Dávida zbožňujem a som rada, že sa v tejto časti vrátil v plnej sile. Neskutočne sarkastický, pred nikým si nedáva servítku pred ústa, je výbušný, plný nahromadenej energie a čaká len na to najmenšie podpichnutie, aby si ju mohol vybiť ručne-stručne. V tejto časti má namiesto rozvážnej kolegyne Emy nového parťáka - Dominika, ktorý je Dávidovým takmer úplným protikladom. Veľmi sa mi páčilo ako sa povahovo s Dávidom dopĺňali a ľahko sa mohli hrať na dvojicu dobrého a zlého policajta. Samotný prípad bol poriadne zamotaný. Podozrivých sa objavilo viacero, mnohí z tých, ktorí prišli s mŕtvym učiteľom do styku, mohli mať nejaký motív zabiť ho. Autorka si nechala odhalenie až na posledné strany, napätie sa dalo na niektorých miestach takmer krájať a ja som opäť hádala, hľadala tie najmenšie indície a naivne si myslela, ako som všetko bravúrne skombinovala. Ale nie, vraha sa mi aj tak odhaliť nepodarilo. Autorka perfektne vyvážila popis vyšetrovania so súkromným životom postáv a ja som si užívala obe tieto stránky príbehu. Nesmierne sa mi páči štýl, akým je prvá a aj táto druhá časť série napísaná a už teraz som teším na pokračovanie, nielen na nový kriminálny prípad, ale najmä na to ako sa vyvinie vzťah medzi Dávidom a Emou. Lebo s Dávidovou povahou to nebudú mať vôbec jednoduché.

Vynikajúca kniha (Monika, 8.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že moje očakávania po prečítaní Dievčaťa v hmle boli dosť veľké, najmä čo sa týka postavy vyšetrovateľa Dávida Meiznera. Bude to opäť to "hovadko", ktoré by si zaslúžilo najskôr facku, no je také charizmatické, že z domu (a ani z postele :D) by ste ho rozhodne nevyhodili? Poprosím fanfáry - anóóó. Meizner je späť v plnej sile - dokonale sarkastický, občas drsný, občas nežný, pofrfle aj ponadáva, raz je hore a raz dole .. Podľa mňa je jedným z najzaujímavejších a napriek, alebo možno práve vďaka jeho chybičkám krásy, aj jedným z najsympatickejších knižných vyšetrovateľov. A to nehovorím len o tých zo Slovenska. Mne sa táto postava neskutočne páči . A svedčalo by mu to aj vo filme, či seriáli . . Včera som knihu čítala, pokiaľ som mala otvorené aspoň jedno oko, dnes som do nej nakúkala každú voľnú chvíľku. Uvidíte, je ju naozaj ťažké odložiť. Výborne vystavaný príbeh, geniálny humor, ja so srdcom a rodným listom východniara som sa potešila Košiciam a aj troške nášho nárečia, ktoré tam zaznelo. Podľa mňa by Barbora nemala robiť nič iné, len písať, písať, písať. Ide jej to parádne. Dúfam, že sa dočkáme ďalšej knihy a budem sa tešiť ešte viac, ak to bude opäť prípad pre Dávida Meiznera. Dominik mu môže kľudne opäť sekundovať, ten bol tiež výborný. . Veľká spokojnosť a ešte väčšie odporúčanie z mojej strany.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x