bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lincolnova diaľnica

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:476
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 25,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 25,71 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 4,19 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 21,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lincolnova diaľnica

V júni 1954 vezie správca nápravnovýchovného zariadenia pre mladistvých v Kansase domov do Morgenu v Nebraske osemnásťročného Emmetta po tom, ako si na pracovnej farme odpykal pätnásťmesačný trest za neúmyselné zabitie.
Emmettova mama pred rokmi opustila manžela aj deti, otec nedávno zomrel a rodinnú farmu zabavila banka. Emmett chce vyzdvihnúť v Morgene svojho osemročného brata Billyho a vydať sa s ním za novým životom do Kalifornie. Len čo správca vyrazí na
spiatočnú cestu, Emmett zistí, že spolu s ním sa do Morgenu priviezli aj čierni pasažieri – v kufri auta sa totiž ukryli dvaja chlapci, ktorí sa rozhodli z pracovnej farmy ujsť. Tí však majú vlastné plány. Štyria mládenci sa spoločne vydávajú na cestu, no opačným smerom, ako Emmett plánoval – do New Yorku...
Dej románu sa odohráva v krátkom časovom úseku a príbeh rozprávajú striedavo viacerí rozprávači, každý zo svojho pohľadu. Objaví sa v ňom množstvo postáv a postavičiek od tulákov cestujúcich načierno vlakmi po Amerike cez komediantov a estrádnych umelcov až po newyorskú smotánku. Udalosti sa v rýchlom tempe neprestajne prekvapivo striedajú.
Lincolnova diaľnica je rovnako plná života, uchvacujúca a dojímavá ako Towlesove predchádzajúce romány.

Detaily o knihe

Názov: Lincolnova diaľnica

Objednávací kód NA657019

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vyborne! (Zuzana P., 30.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dvaja bratia, desať dní a jedna spoločná cesta sa novým životom. Emmett sa po piatich mesiacoch, počas ktorých si na pracovnej frabne odpykával trest, vracia domov s jasnou víziou - zbaliť seba aj osemročného brata Billyho a vydať na cestu za lepším životom. Doma im už totižto neostalo zhloa nič. Matka ich opustila ešte ako malé deti, otec zomrel a akýkoľvek majetok im zabavila banka. To však ešte netušil, že sa s ním v aute z nápravného zariadenia vezú aj dvaja čierni pasažieri - Duchess a Woolly. Práve oni dvaja vnesú do celej ich cesty okrem vzrušenia aj komplikácie. Spôsob, akým sa Amor Towles pustil do písania tohto príbehu (a samozrejme tomu prispôsobený štýl prekladu), to je niečo neskutočné… ja ani neviem, ako to popísať. Ak by som mala len vygenerovať par náhodných slov, boli by to: “trepot motýlich krídel. Víla Cililing. Posýpka na cupcakes. Horúca čokoláda.” Toto je v mojom ponímaní úplná feel-good kniha. Ten pokoj a teplo, ktoré sa mnou vlnili počas a po dočítaní Diaľnice - to je niečo tak krásne a jedinečné. Odporúčam všetkými desiatimi!

Lincolnova diaľnica (Anetka Halvoňová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som sa veľmi tešila a mňa veru nesklamala…krásny príbeh ktorý spojil troch kamarátov každy z nich si sebou nesie vlastný pribeh… Spisovateľ má užasný dar “spisovateľského pera”

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x