bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iba sekunda

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,98 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iba sekunda

Príbeh začína tam, kde ostatné končia. Poukazuje na to, že za momentom, kedy sa dve hlavné postavy dajú konečne dokopy, nie sú všade dúhy a jednorožce. Obloha sa dosť často zatiahne tmavosivými mrakmi a jednorožce sa premenia na odporné hrochy. Vzťah treba budovať aj tým, že krešeme z našich nedostatkov a vyzdvihujeme prednosti toho druhého. A fakt, že ľudia majú za sebou pubertu a vo veku im nesvieti koncovka – násť, z nich ešte nerobí odborníkov. Wafley a Sirius spolu vyrastali, na strednej škole sa preklenuli zo začarovanej zóny priateľstva a po štyroch rokoch sa opäť stretávajú. A pokračujú tam, kde na strednej skončili. Obaja ale žijú celkom odlišné životy. Wafley študuje tanec, Sirius hrá hokej a sú úplne rozdielne povahy. Niekedy ich ženú od seba, niekedy vytvárajú harmonickú mozaiku. Nástrahy im však nerobia iba ich vlastné chyby, ale aj Jake Conner, šéf finančnej skupiny, snažiaci sa zlákať Siriusa na nečistý biznis. Medzi Wafley a Siriusa sa vnárajú podozrenia a nejasnosti a otázkou ostáva, či ich vypuknutie ich vzťah zničí alebo posilní.

Detaily o knihe

Názov: Iba sekunda

Objednávací kód NA656875

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

1. časť série (Val, 8.3.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi rada by som vám odporučila novú slovenskú autorku a jej debut. Síce toto nebude neodporúčanie, ale ani odporúčanie v štýle ODPORÚČAM VŠETKÝMI DESIATIMI. A prečo? Od autorky som už niečo čítala. Aj keď ten príbeh zatiaľ nie je v tlačenej verzii, odporučila by som ho, preto dúfam, že časom dôjde rad aj na moju srdcovku od Levinski. Iba sekunda ma až tak nenadchla, nedá sa však označiť za zlý príbeh. To, že mi žiadna postava(teda až na Dana, ktorý ma v knihe dosť málo priestoru)nesedela, hodnotiť ani nemôžem. Ako by z toho mohol vzniknúť tento príbeh?! S inými postavami, ktoré by sa správali “podľa mojich predstáv” by to bol úplne iný príbeh. Autorka napísala tento tak, ako chcela, cítila. Začnem tým menej príjemným.Na mená postáv Sirius a Wafley som si musela zvykať dlhšie. Rovnako tak na prezývku bábika. Netuším čím, no pôsobilo to na mňa rušivo a zvolené mená mi v mysli zneli ako gong. To, že sa nesprávali na svoj vek, beriem. Ale unavovalo ma čítať podobný vzorec každú chvíľu. Čo iné však čakať od páru výbušného mladíka a precitlivelej slečny. Najmä pre toto sa mi text zdal jednoliaty(alebo ako to nazvať), pretože keď prišiel nejaký zvrat, tušila som ďalší vývin udalostí. A to sa dialo opakovane. Buď Sirius odišiel alebo kričal a Wafley tiekli slzy prúdom a sople nesmeli chýbať. Do očí mi udrelo pár slov. Súc a hoc, sú podľa mňa vhodnejšie do poézie, poslúchal a ide mi do revu, či opakujúce sa ‘a teda’ na mňa pôsobí v texte rušivo.A slovo kontemplujem som si musela googliť. Ale, stále sú to len chybičky krásy. Autorka má, aj keď sa to podľa mojich doterajších slov nemusí zdať, príjemný štýl písania. Používa striedanie pohľadov hlavných hrdinov, čo myslím, máme viacerí radi. Vždy sa nájde niečo, čo hrdinovia príbehu riešia(okrem svojho turbulentného vzťahu). Levinski vymyslela perfektne prepletenie postáv v príbehu a ich charaktery. Dramatický záver vo mne zanechal viacero otázok a viem si predstaviť hneď niekoľko možných scenárov pokračovania. V celku, príjemná oddychovka, len nebuďte citliví na správanie postáv.

Niekedy naozaj stačí IBA SEKUNDA (Svetlana Dušková, 26.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nedávno sa mi dostalo tej cti, že som sa dostala ku knihe Iba sekunda, priamo od autorky, za čo nesmierne ďakujem. Ja si vážim každú jednu knihu, teda hlavne autora, či autorku. Už z anotácie je zrejmé, že ide o knihu pre mladých dospelých z hokejového prostredia. Aj keď už nepatrím do kategórie "young" iba do "adult", knihy z tohto prostredia mám veľmi rada. Možno aj preto, že sa na chvíľu stanem opäť mladou. Keďže sa dej odohráva v Amerike a ešte je aj z hokejového prostredia, čakala som nejakú podobu s knihami Off campus od Elle Kennedy. Ale som sa mýlila. Nie však v zlom, práve naopak. Autorka sa nesnažila kopírovať dej slávnej série. Vytvorila jedinečný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí si k sebe po rokoch našli cestu. Obaja však neboli ideálne sladučké postavy, aké by sa dali od takého žánru čakať. Práve naopak. Mali svoje chyby a práve tá nedokonalosť postáv vytvorila presne taký vzťah, s akými sa bežne v živote stretávame. Nie každý je predsa dokonalý a úžasný. Veľmi som ich láske fandila, aj napriek tomu, že ich vzťah vyzeral skôr ako jazda na húsenkovej dráhe. Aj keď v prvej polovici knihy by sa dalo povedať, že sa dej trochu naťahoval, zato druhá polovica bola teda oveľa napínavejšia. Naozaj sa ku koncu nedalo prestať čítať. Až ma to trochu naštvalo, že to skončilo v tom najlepšom. Ale práve preto sa už teším na druhý diel. Párkrát som sa aj zasmiala, napríklad, keď autorka spomenula aj Slovensko a Petru Vlhovú. To sa mi páčilo. Jedna malinká pripomienka nakoniec, občas som mala problém so spojkami s - so, najmä tam, kde sa nehodili ( ale to je skôr moja profesionálna deformácia). V konečnom dôsledku kniha má potenciál, hlavne u mladých. Ďakujem za možnosť prečítať si knihu, pani Julka.

NA romantika z prostredia hokejistov (Kristína Rydlová, 12.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Romantika zo športového prostredia? Hokejisti? New Adult? Tak to je kombinácia presne pre mňa, preto som sa na túto knihu dosť tešila. Musím sa však priznať, že som sa pri jej čítaní cítila ako na horskej dráhe. Prešla som si viacerými fázami. Začala som príbeh čítať a bola som úplne nadšená. Potom sa Wafley a Sirius dali dokopy a moje nadšenie trochu opadlo. Viem, že sa poznali už od detstva a na strednej spolu istý čas chodili, no mala som pocit, akoby mi určitá časť príbehu chýbala, akoby som knihu začala čítať od štvrťky. Potrebovala by som tam aspoň pár flashbackov do minulosti, aby to na mňa nepôsobilo všetko tak rýchlo. Obe hlavné postavy mi boli v podstate sympatické. Wafley bola milé, dobrosrdečné, láskavé mladé dievča, páčil sa mi jej blízky vzťah s mamou i roztomilá malá sestrička. Sirius bol zasa vtipný a šarmantný mladý muž, okolo ktorého bolo dosť tajomstiev. Užívala som si to ich neustále doberanie so spoluhráčmi a kamarátmi, pri tom som sa dobre bavila. Ich vzťah bol rozkošný, často som sa nad nimi prihlúplo usmievala. Takto som ich zo začiatku vnímala. Potom však stačila nejaká hlúposť a žiarlivosť im obom zatemnila mozog. Často som nechápala, čo im sadlo na nos a prečo robia „z komára somára“. Keď sa jeden ukľudnil, začal vyvádzať ten druhý...a toto sa opakovalo hneď niekoľkokrát. Miestami som mala chuť trhať si od frustrácie vlasy. Niekedy by som na nich najradšej nakričala, nech zbytočne nehľadajú problém tam, kde žiaden nie je. Posledných niekoľko kapitol som si zasa naplno užívala. Objavila sa „akčnejšia“ zápletka, začali sa rozmotávať tajomstvá, niektoré veci sa, naopak, skomplikovali...toto ma veľmi bavilo a zároveň to opäť zvýšilo moje hodnotenie príbehu. Chválim autorku za výber netradičných mien (aspoň podľa mňa vybrala veľa takých mien, s ktorými sa nestretávam v každom druhom príbehu). Rovnako chválim aj popis zahraničného prostredia, prišlo mi to dosť autentické. Páčil sa mi aj jej štýl, príbeh sa mi čítal naozaj dobre. Záver ma úplne dostal. Takto sa neukončuje kniha a už vôbec nie v tom prípade, keď nemám po ruke pokračovanie. Ako mám teraz vydržať čakať do jeho vydania (a pevne dúfam, že sa ho dočkáme, inak by ma asi porazilo)? Keď to všetko zhrniem, počas čítania sa u mňa vystriedalo veľké množstvo emócií, od radosti, smútku, hnevu, frustrácie, bolesti, nadšenia i sklamania, a hoci mi niektoré veci úplne nesadli, celkovo môžem povedať, že sa mi príbeh páčil.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x