bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Líška jedna hrdzavá

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Líška jedna hrdzavá

Niektoré príbehy balansujú na pokraji sna a reality. Rovnako ako tento neobyčajný príbeh muža, ktorého život sa na prvý pohľad zdá byť takmer dokonalý. Vlastní úspešnú kaviareň v centre mesta a životom ho sprevádza milovaná partnerka a dlhoročná partia bláznivých, no verných kamarátov. Lenže je všetko také idylické, ako sa zdá?

Odpovede prídu vďaka zvláštnym snom s tajomnou hovoriacou líškou v hlavnej úlohe. Aby toho nebolo málo, do života mu z ničoho nič vtrhne nádherná žena s líščou hrivou a jeho svet sa otrasie v základoch pod žiarou ohnivej hrdzavej.

Láska, vernosť a priateľstvo postupne podstupujú doslovnú skúšku ohňom a na rad prichádza otázka: Je to všetko skutočnosť alebo len zmätok v myšlienkach? Aké spojenie je medzi líškou zo sna a ryšavou Vanesou z reality?

Slovenský autor Lukáš Viglaš a jeho debut Líška jedna hrdzavá vás strhne príjemným mixom príbehu zo života so štipkou tajomna a veľkej dávky humoru.

Detaily o knihe

Názov: Líška jedna hrdzavá

Objednávací kód NA656367

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pútava kniha. (Andrea Sadloňová, 28.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha od autora sa mi dostala do rúk pred pár dňami, veľmi som sa na ňu tešila a úprimne, nesklamala. Pútavý príbeh, ktorý ma nútil stále pokračovať v čítaní popretkávaný humorným slovom ma naozaj veľmi bavil a je mi smutno, že kniha nemá viac strán :D

Testosterón kam oko dovidí (Veronika, 24.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dostal sa mi do rúk rýdzo slovenský a tak dokonale chlapsky podaný príbeh, z ktorého testosterón priam srší a vy sa ním buď necháte opantať alebo vám prerastie cez hlavu. Ústrednou témou nie len romantických kníh je láska, no tá nie je nikdy dokonalá. Vie byť dokonca aj slepá. Michal, dobráčisko jeden nadržaný, je toho dokonalým príkladom, z čoho nakoniec vyjde ako dobrosrdečný hňup (páčil sa mi tento trefný výraz v knihe). Má super kamošov, každý jeden je úplne iný, no ako celok tvoria skvelú partiu, s ktorou sa v knihe často stretávame, preto si s nimi určite vytvoríte nejaký vzťah. Bavili ma tieto chlapské "seansy" a ich bohapusté konverzácie, s poriadnou dávkou vulgarizmov, presne ako v normálnom živote. Prelialo sa množstvo alkoholu (snáď majú postavy svoje pečene v poriadku) a nechýbali ani ženy samozrejme, najmä jedna konkrétna, inak by to bola nuda predsa. Slovenské knihy vsadené do prostredia našej malebnej krajiny zbožňujem. Komplikovanosť osobností, vzťahy medzi partnermi a ľuďmi všeobecne, sny a ich význam v bdelom stave, je zaujímavá kombinácia. Vznikol tak síce pomerne predvídateľný, no neobyčajný príbeh z dnešného moderného sveta, s dávkou humoru, dokonca aj nárečia či otvorenou možnosťou ďalšieho pokračovania a na to som ja už teraz veľmi zvedavá. Kniha možno nesadne každému, čo je na mieste, ale ako príjemná oddychovka padne určite vhod.

Líška (Val, 13.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keďže vydavateľstvo Venupress sa zameriava na knihy so silnými ženskými hrdinkami, bola som veľmi prekvapená, že niečo podobné napísal autor. Ešte viac prekvapená som bola, keď som zistila, že hlavnou hrdinkou príbehu o líške je vlastne chlap. A aj keď mi hlavný hrdina Michal prišiel miestami až bolestivo naivný, stále to bol veľký sympaťák a pohoďák.Dosť som si ho obľúbila a to,čím si prechádzal druhú polovicu knihy bolo príliš aj na koňa. Naozaj som mu držala palce, fandila som mu, nech sa mu konečne život ustáli, či už v pracovnej alebo láskovej rovine. Na rozdiel od Michala mi Erik nevoňal už od začiatku a tak isto Natália. Keďže nejakej Natálii autor venoval knihu, dúfam, že sa s podobnou existenciou nestretol na vlastnej koži aj v realite. Žiaľ, podobné povahy sa nájdu,či už medzi mužmi alebo ženami, je to však o to smutnejšie, keď sa nalepia na dobráka akým Michal rozhodne bol. Čo musím povedať je, že postava Vanessy sa mi sprvu zdala dosť podobná Natálii. Možno predsudky, netuším, ale to ako sa z nej vykľula správna baba bolo skvelé, rovnako ako Vanesina babka… až mi je ľúto,že babka nedostala viac priestoru. Okrem Michala som si veľmi obľúbila Ester. Jej povaha sa tiež dosť zmenila, možno to robí ten prvý dojem, ktorý je občas klamlivý, ale na konci už bola mojou veľkou srdcovkou a dúfam, že autor nám prinesie ďalšie príbehy a predstaví j iné postavy z tejto knihy. Esterina minulosť ma veľmi zaujíma. Autor píše jednoducho, ´čtivo´,vtipne, neštíti sa vulgarizmov, ktoré mne napríklad vôbec nevadia, pretože mužskému pokoleniu do úst idú akosi prirodzene, ale musím povedať, že niektoré tie dialógy mi prišli také, akoby chceli byť nasilu vtipné alebo opakovne použité frázy s menšou obmenou( najmä v súvislosti s rannou kávou)…niekedy je menej viac…

prekvapenie (Radka -frog.bizzard.world, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej: Nič nie je perfektné tak ako sa na prvý či druhý pohľad môže zdať. Niečo o tom vie aj Michal ktorého život je “dokonalý” ale aj tak mu niečo chýba. Začnúho trápiť sny z hovoriacou líšku ktorá síce pokladá otázky ale neprináša zo sebou odpovede. K tomu mu do cesty života vkráča ryšavá žena ktorá mu otočí svet. Marek ale už má ženu svojho života alebo nie? Ako to všetko zo sebou súvisí ? Ako to na koniec dopadne? Čo Vám poviem toto rozhodne písal muž. To ako to je napísaná má jednoducho gule. Je to silné,surové ,hlúpe také chlapské. Skvelý štýl písania ktorý som hltala a nie raz sa nahlas zasmiala. Plus je to veľmi ľudské a autor skvelo opísal ako to vo svete párov, známosti a sexu funguje. Aaa dialógy medzi Michalom a Erikom? Užasné takto si predstavujem že sa chlapi rozprávajú keď tam mi ženy nie sme. Páčilo sa mi ako autor predstavil množstvo typov mužov či žien. Predovšetkým ale oceňujem to že ukázal že aj chlapa vedia byt rovnako ak nie viac naivný ako mi ženy. Že aj oni sa nechajú zlanáriť medom okolo úst (alebo niečim iným)a sú proste tak často hlúpy že nevidia ako sa s nimi manipuluje. Veľmi na mňa zapôsobila tzv. snová časť. To prepojenie z líškami bolo krásne. Cítila som z toho silný pôvab prírody a čaro osudu. Negatíva: Bohužiaľ dejovo (postavy boli úžasne a hneď som si ich obľúbila )to bolo slabšie. Isté veci ste mohli tušiť hneď na začiatku a tak ste často sledovali iba to ako sa Michal snaží prísť na to čo už je jasne sto strán dozadu. Začiatok bol pomalší a chvíľu trvalo kým som sa začítala. Moje hodnotenie je 4⭐️/5.Táto kniha má veľmi bavila a prekvapila ma v dobrom. Konečne sa našiel chlap ktorý sa nebojí písať vzťahoch, sexe ,láske či o osude. Všetko to je ešte dobre napísané z vtipom a úprimnosťou. Postavy vo vás vyvolajú rôzne emócie a budete sa s radosťou k ním vracať. Autor aj sám uviedol že toto je len začiatok a ja sa neviem dočkať ďaľšieho príbehu. Tento debutový román od mladého slovenského autora by ste si nemali ujsť či už v realite alebo vo svojich snoch.

Líška jedna hrdzavá (Michaela @books.collection, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na knižnej scéne sa nám objavila táto kniha - Líška jedna hrdzavá, ktorú napísal nový slovenský autor - Lukáš Viglaš. Táto kniha vás zaujme už na prvý pohľad príjemnou obálkou a tajomným názvom. Ja som sa do knihy pustila bez akýchkoľvek očakávaní, išla som, dá sa povedať, naslepo. Jasné, približne som vedela, o čom to bude ale ja sa väčšinou nechávam prekvapiť :). Táto kniha bola osviežením počas bežných školských a pracovných dní, kedy som počas prestávok medzi prednáškami, cestou autobusom a po večeroch spoznávala hlavné postavy príbehu. Nie len že nám autor priniesol veľa zábavy a humoru, ale aj akési tajomno, ktoré sa nieslo celým príbehom. Kto je vlastne tá Natália? Čím očarila Michala a prečo ho má omotaného okolo prsta? Prečo sa mu v snoch zjavuje obyčajná líška hrdzavá? Symbolizuje niečo? A čo tak Vanesa? Až príliš veľká podobnosť s líškou, či nie? Páčilo sa mi, aké rôzne boli kapitoly. Kratšie, dlhšie, vždy vás udržali v strehu počas čítania. Lukáš nám prináša príbeh bežného človeka, so všetkými možnými udalosťami, ktoré ho môžu postihnúť. V knihe sa nachádza celkom dosť vulgarizmov, preto by som ju rozhodne odporučila pre starších čitateľov. Michal, ako hlavná postava, sa mi zdal ako taký prchký človek, ktorý nebol taký zo začiatku. Vanesa však bola úplné zlatíčko, tú som si obľúbila hneď od začiatku. O druhých postavách sa nejdem vyjadrovať, pretože každý z nich bol svojský typ, ale rozhodne tam mám svojich favoritov ;). Nečítala som veľa kníh od mužských autorov, preto som rada, že pribudol ďalší do mojej čitateľskej zbierky. Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho príbehu od tohto autora.

Hana (Hana Smažáková, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Recenze Aloha knihomolové. Každý z vás už asi postrehl tuto novinku - Liška jedna hrdzavá, kterou má nasvedomi autor Lukas a vydavatelství venupress. Já dostala tu možnost, přečíst si tuto hrdzavou (jak krkolomné slovo oproti našemu českému) krásku díky spolupráci a za to jsem moc vděčná. Děkuji moc. Jak jste si určitě všimli, k iha je z pera mužského autora a zároveň je to romantický príbeh a tady ta kombinacr se moc často nevidí a já byla zvedava jak male dítě na první sníh. A o cem kniha je? V knize se setkáme s mužským hrdinou jménem Michal, který vlastní kavárnu (autor ma u mě plusové body za kavarnu. Miluji kávu), má partu přátel a ženu... Údajně sexy ženu, které by snesl modré z nebo, polozil by na ni život. Protože oni dva se přece miluji a je to láska až za hrob, ale vidí to oba stejně? Pribeh se točí kolem Michala a jeho snech, kdy se mu ve snu zjevuje Liška, ale je to opravdu sen? A nejen o tom se točí příběh. Nalezneme spoustu zivotnich události, zvratů, nových možností a hlavně to, že ne je vždy vše takové jaké se může zdát. Bože, kde jste byl? Jak to, že už davno není kniha vydána? Upřímně, bala jsem se, jake to bude romantiky příběh z pera muze a do toho Slováka (bez urazky), ale do ted zíram s otevřenou pusou. Libilo se mi, že autor nezabruslil do znamych vod naivní az blbé hlavní ženské postavě, ale že do této role pasoval muže Michala, protože nejen ženy ale i někteří chlapy jsou až naivně blbý až to bolí a mě tohle v případě Michala bolelo. Chtěla jsem praštit toho chlapa a doufat že se mu rozsvítí, ale asi by to nepomohlo. On byl prostě slepej. Postava Natalie - přítelkyně Michala, byla vykreslena naprosto skvěle, jako mrcha s velkým M. Na prvních stránkách jsem si oblibila postavu Erika, přišel mi jako super vtipnej chlap, ale... Když jsem četla dál, začala jsem mít podezření, ktere se mi ke konci knihy potvrdilo. Při čtení se začnou probouzet mozkové zaviti a vytvářet teorie velkého třesku, abyste zjistili, že E... No to si zjistěte sami. Co se týče postav Vanesy a Ester. Vanesa byla razna ženská, ale city ji nebyly cizí. A tuto postavu jsem si oblibila nejvíce. Ester? Bože na první pohled jsem si myslela, že je to nějaká splašena nedozrálá spermie, ale nakonec se z ní vyklubala fajn ženská od rány, která když může, pomůže. Oceňuji a přijde mi to originální, jak autor zakomponoval sny s Liškou do knihy, byly tak živé, až mi staly chlupy na rukách. Bravo. Kniha je svižna, vtipná, postavy v ní nejsou dokonalé, což je super. Obálka se dost podařila. A konec knihy? Radím vám čtěte až do konce, tudíž i poděkování. Dozvíte se více Za mě má autor můj obdiv a vřele knihu doporučuji. Najde si řadu čtenářů.

Skvelý príbeh z pera slovenského autora (Štefánia Setéthová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesúď knihu podľa obalu. Ale tu sa to proste nedalo. Hneď na prvý pohľad vás upúta prenádherná obalka a až potom príbeh. Milujem líšky a ten kontrast s našou ryšavou postavou na obálke prezrádza asi všetko. Keď dočítaš pochopíš. Musím sa priznať. Trošku som sa bála, čo ma vo vnútri tejto krásky čaká, keďže je to nový autor. Autor, ktorý píše román? Na Slovensku? No proste. Bála som sa. Ale hneď prvá strana ma presvedčila, že strach bol zbytočný. Autorov štýl písania mi sadol do bodky. Niekedy mám problém začítať sa do kníh, ktoré sú v tretej osobe, ale tu to pasovalo. Inak by som si ani knihu nemohla predstaviť. Luki sa s príbehom pohral, všetko do seba nakoniec pekne zapadlo a dalo nám zmysel. Na začiatku príbehu stretávame Michala, ktorý nie je vykreslená ako najsilnejšia postava. Bol strašne naivný, mala som ho chuť prefackať už len kvôli tomu, že nevidel, s kým to žije. Ale trebalo mu to. Bolo to treba, že by sa na koniec....lenže na druhej strane bol veľký sympaťák. Páčilo sa mi jeho prístup ku zamestnancom, kamarátom, k Vanese. Natália mi liezla na NER-VY. Človeče, takú toxickú osobu som ja ešte (chvála Bohu) nestretla. To čo robila. To bolo.. ách...škoda slov. Nakoniec, nenadarmo sa hovorí, že karma je zdarma. Ale, akože chválim, vážne chválim vykreslenie postáv, všetci mali niečo "doseba" každá jedna postava mala svoju úlohu, nikto sa tu neobjavil len tak, zbytočne. Je to SlowBorn román, možno by to niekomu vadilo, ale mne absolútne. Bavil ma humor, bavili ma prirovnania. Asi som ešte nečítala knižku s toľkými prirovnaniami a že by boli tak prepracované do deja, že to aj sedelo. Perfektné. Najviac ma kniha asi začala baviť keď sa objavila Ester. Doniesla do deja...život. oživila nie len Michala, ale celkovo kniha dostala impulz a ako keby sa obrátila o 180° a nie len kniha, ale aj Michal. Chválim tú jeho premenu, ktorou si musel prejsť. Ester mala veľa tajomstiev, presne ako Vanesa, a ja som fakt zvedavá, či sa ich dozvieme. Lebo keď si prečítate koniec, úplný koniec, pochopíte, že možno... a ja veľmi dúfam, že áno, lebo chcem

Aj obalka sa vydarila (Nikol, 22.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pribeh, debut, ktory napisal chlap. Mne styl pisania sadol hned pri prvych odstavcoch, svieze, lahke citanie, pomalsi zaciatok. Kratke kapitoly boli velmi dobre riesenie. Kniha bola plna veselych prirovnani, krasnych momentov, aj tlak dvihajucich *krasnych zien*. Ziadne siahodlhe uvahy, nudne myslienkove pochody. Pribeh zivota prelinal pribeh sna, oba mali jedno spolocne a to cervenovlase stvorenie. Autor dal moznost nahliadnut na rozdielnost pohladu na jednu vec z roznych stran. Je rozdiel v lahkosti niekomu povedat a sam vykonat. Mam prveho slovenskeho autora - chlapa, co chcem dalsiu knihu. "...komercna parodia na kavu, ...clenstvo v klube svatych" a ine vo mne prebralo usmev az rehot a silnu chut citat a knihu neodkladat. Tak ako v knihe, darmo Vam dakto bude hovorit co ako spravit ci zit, sami si musime uvedomit a spravit rozhodnutie. Narocny citatel moze povedat ze to nebolo to *prave orechove*. Za mna bola tato kupa dobra volba.

V hlavnej úlohe líška (Kristína Rydlová, 16.9.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som sa dosť tešila, a to hneď z viacerých dôvodov. Úplne nový autor. Prvý mužský autor vo vydavateľstve Venupress. Romantika z pera muža (takýchto kníh som zatiaľ veľa nečítala). V jednej z hlavných úloh líška. Táto kombinácia je veľmi zaujímavá a aj moja zvedavosť bola obrovská. Priznám sa, že som netušila, čo mám od knihy čakať, ale veľmi milo ma prekvapila a ja som si jej čítanie užívala. Autor má príjemný štýl, sadol mi, kniha sa mi čítala ľahko a rýchlo (a to aj napriek tomu, že rozprávanie v tretej osobe zrovna nemám v láske). Keďže prevažná časť príbehu je rozprávaná z mužského pohľadu, je tomu prispôsobený aj jazyk (pripravte sa aj na vulgarizmy (prípadne nejaké dvojzmysly a slang), ale nebolo ich tu až tak veľa a prispievali k autentickosti „mužského sveta“). Michal bol sympaťák, skvelý šéf, k svojim zamestnancom sa správal úctivo, vedel ich pochváliť; dobrý kamarát, ktorý nikdy neodmietol podať pomocnú ruku a všeobecne láskavý človek. V niektorých veciach bol však taký slepý, až som mala miestami chuť trhať si od zúfalstva vlasy. Niekedy človek nevidí, čo má rovno pod nosom. Páčila sa mi aj jeho skupinka kamarátov, ako sa neustále podpichovali a vtipkovali, veľakrát som sa na ich hláškach zasmiala. Obľúbila som si aj jednu z ďalších postáv, získala si ma svojou bezprostrednosťou a vtipnou povahou. Po pár kapitolách som však začala mať niekde vzadu v hlave určité podozrenie, ale hovorila som si, že určite len robím z komára somára. Bohužiaľ, neskôr sa ukázalo, že som mala pravdu (a priznám sa, celkom ma to rozosmutnilo). Vanesa bola celkom tajomná postava, informácie o nej sme sa dozvedali v malých dávkach (a aj tak si myslím, že viacero vecí zostalo naďalej nezodpovedaných. Nebola to žiadna krehká kvetinka, ktorá by sa o seba nedokázala postarať a nemala problém povedať, čo si myslí. Jej babka bola poriadne číslo, keď nastúpila na scénu, nevedela som, či sa smiať, alebo sa báť. Líška dodávala príbehu takú čarovnú atmosféru (mne stačí počuť toto slovo a hneď mi v hlave nabehnú rozprávky). Podobné pocity som mala aj z Vanesinej kamarátky Ester. Bola to taká éterická postava, mlyn, vlci, jóga, jej názory, akýsi šiesty zmysel...jednoducho z nej vyžarovalo niečo netradičné. Romantická linka sa mi páčila, vyvíjala sa pomaly, čo mám veľmi rada. Mali sme tu aj náznak horúcejších scén, ale len tak okrajovo, čo mi tiež nevadilo. Knihu by som hodnotila niekde medzi 4-4,5*, neviem sa rozhodnúť. S príbehom som bola spokojná, nebolo tu nič, čo by mi vyslovene vadilo, ale nedostavil sa u mňa úplne „wow efekt“, k tomu mu niečo malé chýbalo. Rozhodne však knihu odporúčam, stojí za prečítanie, autor prišiel s pomerne netradičnou zápletkou. V epilógu sa mi zdalo, že bolo trochu naznačené možné pokračovanie o iných postavách, ale je to len môj subjektívny pocit. Uvidíme, či sa dočkáme ďalšej časti, alebo nejakej ďalšej autorovej knihy. Ja by som bola rozhodne za.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x