bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Floriovci - Úpadok kráľov Sicílie

Vydavateľ: Grada (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 16,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,45 €
Ušetríte: 2,92 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Floriovci - Úpadok kráľov Sicílie

Keď po otcovej smrti zdedí impérium Floriovcov jeho dvadsaťročný syn Ignazio, zachváti ho strach. Nechce byť otrokom slávneho mena, netúži obetovať svoj život pre Casa Florio. Navyše, svet naokolo sa mení až príliš rýchlo. Aj keď syn dáva zo seba maximum, uvedomuje si, že mať krv Floriovcov samo osebe nestačí na to, aby vynikol. Potrebuje niečo viac. Niečo, čo mali jeho starý otec aj otec a čo jemu chýba. Dokážu si Floriovci napriek tomu udržať svoju moc, bohatstvo a silné meno?

Ignazio má podobne ako jeho otec po svojom boku silnú ženu, krásnu a nespútanú manželku Francu, ktorej rozprávkový život v pozlátke ničia rany krutého osudu. Stojí pri ňom aj jeho životom skúšaná matka Giovanna, tvrdá a zároveň krehká ako krištáľ, plná vášne, no túžiaca po láske. Tieto dve ženy sú v skutočnosti osou príbehu rodiny, ktorá na dlhý čas rozžiarila svet. Vďaka nim pochopíme, prečo je aj po toľkých rokoch život Floriovcov jedinečný, fascinujúci a nezabudnuteľný.

Detaily o knihe

Názov: Floriovci - Úpadok kráľov Sicílie

Originálny názov: L'inverno dei Leoni

Objednávací kód NADBK104053

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Floriovci (Veronika Posová, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záverečný diel trilógie o nekorunovaných kráľoch Sicílie ma po kúskoch zlomil. Nie len kvôli tomu, že nám opisoval koniec rozmachu tejto rodiny a veľmi trpký pád až na dno, ale niesol v sebe silné tragické udalosti, ktoré sa nedali obísť bez emócií. K celej rodine som si vďaka predošlým knihám vybudovala vzťah. Tým, že autorka sa venovala tejto rodine skrz viaceré generácie, postavy vnímate ako vlastných príbuzných, s ktorými prežívate rodinné udalosti, tešíte sa z úspechov, ale prežívate aj bolesť. Bohužiaľ, ako sa už podľa nadpisu dalo očakávať, v tejto knihe nás čakala predovšetkým bolesť. Začíname presne tam, kde skončil predošlý diel, Ignazio Florio st. zomrel a hlavou rodiny sa stáva jeho mladý, nevybúrený syn Ignazio ml., ktorý bol nerozvážny, priveľmi hrdý a nevážil si takmer nič a nikoho. Stefania Auci sa však príbeh rodiny Floriovcov rozhodla podať oveľa emancipovanejšie, ako bolo na dobu, v ktorej Floriovci žili zvykom. Príbeh každého Floria nám totiž podáva aj z pohľadu ich manželiek. V poslednej knihe stretávame Francu, ktorá si svojou krásou získala celú Sicíliu a podľahol jej aj Ignazio ml., no aj ona si pre meno Florio vytrpela veľa bolesti. Aj napriek tomu, že mnohí muži po nej túžili nebola dostatočne dobrá pre Ignazia a podvádzal ju kade chodil. To, ako autorka vie citlivo opísať bolesť a tragickú udalosť ma fascinovalo naprieč všetkými knihami. Dopraje vám čas spracovať všetky šoky, a smútiť za každou jednou postavou, v ich bolestiach a tragédiách sa však zbytočne nerýpe, naozaj aj tieto udalosti podala so cťou. Autorka si samozrejme mnohé veci domyslela a upravila tak, aby vytvorili čitateľný celok, no veľa vecí je aj dohľadateľných na internete. Knihu som čítala dlhšie ako obvykle, pretože pri každej zaujímavej zmienke, som hneď brala do rúk mobil a vyhľadávala si detaily, ktoré knihe a celému príbehu veľký pocit uveriteľnosti, a možno práve preto je oveľa jednoduchšie vytvoriť si k celej rodine vzťah. Kapitoly sú dlhšie, to už je tiež akýmsi štandardom celej ságy, ale nie sú plynulé, to znamená, že sa v nich nachádza veľa prerušení, kedy sa mení buď prostredie, alebo osoba, z ktorej pohľadu budeme čítať príbeh ďalej. Všetko však má svoj význam a preto celý príbeh pôsobí celistvo. Milujem túto ságu, vôbec mi nevadí, že má až 3 časti, pretože každá jedna časť má inú atmosféru, inú spoločenskú náladu a predovšetkým iných protagonistov tejto rodiny. Ak je niečo, čo sa vďaka tejto rodine môžeme naučiť, je to predovšetkým to, že len skutočná drina, disciplína, a množstvo obety zaručia úspech, a je jedno v akom období. Pretože vďaka príbehu naprieč generácie sme mali možnosť zistiť, ako to vyzerá, keď sa človek podriadi, no tiež to, ako to dopadne, keď mu všetko spomenuté chýba.

Záver trilógie (Veronika, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ukončenie knižnej trilógie o silnom rode Floriovcov bolo, ako inak, fenomenálne. Známe meno a biznis neznamená vždy len bezstarostný život, ktorý by Ignazio určite rád žil, ale to by do tejto rodiny nemohol patriť, ba čo viac. Nemohol by sa stať dedičom. S prestížou zdedil najmä bremeno udržať podnik na výslní a úspešne pokračovať v tradícii a jeho zveľaďovaniu, čo však s jeho rozmaznanou a ľahkovážnou povahou nejak spolu nesúzní. Samozrejme, ako aj v predošlých dieloch, tak aj on má pri sebe silnú osobnosť nežnejšieho pohlavia. Nie nadarmo sa na každej obálke kníh o Floriovcoch vyníma krásna žena. Veď práve ony stoja za nepriamým úspechom podniku, keďže boli "krkom" rodiny a stáli pri svojich mužoch aj v neľahkých časoch. Milujem rodinné ságy. V kombinácii s talianskou horkokrvnosťou a talentovanou autorkou nemôže vzniknúť nič iné, ako skvelé dielo, ktoré chcete čítať. Aj keď začiatok knihy mi prišiel slabší a pomalší ako pri predchádzajúcich častiach, ale hŕba emócii, ktorými bola kniha naplnená, mi to vynahradala až až. Famózne zakončenie trilógie, ktorá bola plná poznatkov o rode, za ktorým sa skrýva plno driny, chtíču, cieľavedomosti, ale aj pádov, bolesti a podrazov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x