bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stalo sa v lete

Vydavateľ: Pandora SK (Vydavateľstvo Pandora)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 3,95 € (zľava 25%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stalo sa v lete

Piper Bellinger pochádza z bohatej rodiny a vždy má za pätami množstvo novinárov. Keď to však jedného dňa preženie a skončí vo väzení, pohár trpezlivosti jej nevlastného otca pretečie. Pošle ju do Westportu, kde na každom kroku stretáva kapitána Brendana, ktorý si myslí, že mimo Beverly Hills neprežije ani päť minút. Piper je však rozhodnutá, že nevlastnému otcovi dokáže, že nemá len krásnu tvár, ale vie sa postarať aj sama o seba.

Detaily o knihe

Názov: Stalo sa v lete

Objednávací kód NA656171

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stalo sa v lete (Janka G., 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola super letná oddychovka (nie)len na teplé letné dni. Piper, umrčaná snobka, sa po nevydarenom večierku ocitne uprostred rybárskeho mestečka, kam ju jej otec poslal do "vyhnanstva". Spoločne so svojou sestrou, ktorá jej vždy stojí po boku, sa púšťajú do renovácie podniku, ktorý zdedili po svojom otcovi. Romantika a ten pravý muž na seba nenechajú dlho čakať. Túto knihu rozhodne odporúčam.

Stalo sa lete (Val, 20.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh o Piper, rozmaznanej instagramovej a párty kráľovnej, ktorej najdlhší vzťah trval 3 týždne a Brendanovi, kapitánovi na lodi loviacej kraby, ktorý má rád svoj stereotypný malomestský život. Piper mu doň vtrhne ako zmoknuté kura, ale s gráciou a aurou, ktorá strháva všetku pozornosť len na seba. Kapitán si ju zaškatulkuje a dá jej to aj patrične najavo. Jeho potláčané sympatie sa rozplynú ako ranná hmla v prístave, už pri druhom stretnutí. Tu sa musím pozastaviť a vrátiť sa o pár strán späť.Piper bola naozaj ako otlak na nohe od prvých strán. Síce krásna, ale ľahkovážna a pri svojich 28 rokoch sa správala skôr na polovičný vek. Avšak pri príchode do Westportu, kam ju nevlastný otec za trest premiestni ako do vyhnanstva (lebo tie sparťanské podmienky som nečakala ani ja, nie to ešte slečinka, ktorá v živote nenakupovala ani potraviny, nie to s obmedzeným rozpočtom existovala v zdevastovaných priestoroch s nezvanými návštevníkmi!), sa nám predstaví úplne iná osoba. Táto Piper je tvrdohlavá, odhodlaná, vtipná, uvoľnená… Nič z týchto vlastností by ste u L.A. Piper nenašli. Ja som sa autorky zastala, pretože medzi “ortieľom”Daniela(nevlastného otca) a novým životom bolo rozmedzie pár týždňov, ktoré autorka preskočila. Tak dúfam, že sa práve počas posledných dní v Los Angeles Piper nad sebou zamyslela. Inak by to bolo presne to, čo v príbehoch nemám rada( autori si menia povahu postavy tak, ako im to vyhovuje). Čo ale autorka zvládla skvele bolo, že Piper sa celkom od sociálnych sietí neodtrhla. Občas sa pristihla pri tom, ako jej to chýba napriek tomu, čo novým životom v prímorskom mestečku získala. Brendan sa naopak, držal svojho správania a presvedčenia. Chybu si dokázal priznať, bojoval o náklonnosť nedosiahnuteľnej akožecelebrity a snažil sa jej dopriať to, čo mala doma, len aby bola šťastná. Šťastie nikdy netkvie v materiálnych veciach. Vzťah postáv bol turbulentný, ale vôbec to nevadilo. Obaja mali obmedzený čas na konečný verdikt, či sa Piper vráti a bude pokračovať tam, kde ju adoptívny otec stopol. Celá kniha srší vtipom a humorom, popretkávaná vážnymi témami a vnútorným strachom/napätím postáv. Príbeh gradoval, zápletky som nepredvídala, intímne scény boli fajn a aby som to zaklincovala, boli aj slzy. V závere mi stiahlo hrdlo, nad ľútosťou a (zdanlivou)zbytočnosťou existencie Piper a po pár stranách sa zo mňa vyplavili emócie úplne. Niekedy je to proste tak- pokiaľ vám niekto nepovie, čo preňho znamenáte, máte dojem, že v jeho blízkosti len existujete. Nemusí to tak byť…

Stalo sa v lete (Kristína Rydlová, 18.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som mala doma už dlhší čas v angličtine, ale nejak som ju stále obchádzala. Keď teraz vyšla v slovenčine, povedala som si, že konečne nastal čas, aby som si ju prečítala. Príbeh sa hodí na toto letné/ dovolenkové obdobie, je to vtipná romantická oddychovka. Keď sa Piper objavila v prvých kapitolách, chytala som sa za hlavu. Bola to taká rozmaznaná slečinka a hlúpa husička, naozaj takéto typy ľudí veľmi nemusím. Vedela som, že postupne počas príbehu si prejde určitým "prerodom" a prehodnotí niektoré veci, na čo som sa dosť tešila. Táto "premena" však bola na môj vkus dosť rýchla. V podstate keď Piper prišla do Westportu, bola z nej iná žena, milá, dobrosrdečná, priateľská, pomerne inteligentná... Privítala by som, keby tomu autorka dopriala viac času a my sme v príbehu reálne "videli", ako tento pokrok prebiehal. To je asi moja najväčšia výhrada k príbehu. Piper, ktorá bola vo Westporte, mi už bola sympatická, niekedy mi jej bolo až ľúto. Mala dosť pošramotené sebavedomie, žiadnych skutočných priateľov... Postupne sa dozvedela viac o otcovi, ktorý zomrel, keď bola ešte mala a tiež veci, ktoré im matka zamlčala, čo s ňou tiež dosť zamávalo. Obľúbila som si aj jej sestru Hannah, tá bola pre Piper veľkou podporou a nikdy jej neodmietla podať pomocnú ruku. Teším sa na jej príbeh. Brendan bol skvelý. Kapitán, ktorého len tak niečo nerozhodí, musí mať všetko do bodky naplánované, drží sa zaužívaných zvykov...až kým do jeho života nevtrhne Piper. Veľmi sa mi páčilo, ako sa jej snažil dvíhať sebavedomie, ukázať jej, že nie je neschopná, práve naopak. Bol vždy pripravený ju chrániť a vyčarovať jej úsmev na tvári. Keď mala pochybnosti, nevzdával sa a nenechal sa odpálkovať. V týchto momentoch som nedokázala striasť z tváre prihlúply úsmev. Priznávam, že zo začiatku mi prišla jeho zamilovanosť rýchla, najmä kvôli tomu, že išlo o vdovca, ktorý stále nosil obrúčku, ale keď sme sa neskôr dozvedeli viac o jeho minulosti a bývalom vzťahu, lepšie som mu porozumela. Medzi nimi to od začiatku dosť iskrilo, užívala som si ich hašterenie. Ich vzťah v podstate začal už po pár dňoch. Miestami bol príbeh sladký, ale nie presladený, takže mi to nevadilo. Neskôr to dobre vyvážali pikantnejšie scény. V príbehu bolo tiež veľa vtipných momentov. Mňa najviac dostali situácie, keď traja rybári pomáhali svojmu kapitánovi založiť si účet na Instagrame a učili ho, ako táto sociálna sieť funguje. Vtedy som sa nahlas smiala.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x