bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy

Máte radi dobrodružstvo, napätie, záhady? Alebo všetko v jednom, navyše podľa skutočnej udalosti? Potom je román DEVÄŤ určený práve vám.

Chceli pokoriť horu Otorten, no ich púť skončila pod Cholatčachľom, domorodcami nazývanom Mŕtva hora. Našli ich v snehu v spodnej bielizni alebo len chabo oblečených, so zohavenými telami a tvárami.
Ako a prečo umreli?
Jeden z najväčších rébusov v moderných dejinách Ruska, známy ako Záhada Ďatlovovej výpravy, zostáva aj napriek snahe vedeckých expertov a amatérskych nadšencov nevyriešený a námetom pre všemožné konšpirácie.
Autorka beletristicky spracovala túto udalosť tak, ako dosiaľ nikto: Očami Ziny a Rustema, samotných aktérov výpravy, spoznáte skupinu deviatich mladých ľudí, ich sny, túžby, radosti aj starosti, nasadnete do vlaku vo Sverdlovsku, poputujete uralskou divočinou, budú vám krehnúť prsty a obchádzať vás zimomriavky a hrôza. Ba dostanete sa ešte ďalej – až k posledným okamihom ich života.
Rozlúštila autorka túto vyše šesťdesiatročnú záhadu, odhalí, ako a prečo študenti zahynuli? Kde končí skutočnosť a kde začína fabulácia? Nachystajte si dostatok nápojov a čipsy, pretože knihu neodložíte, pokým ju neprečítate.

Detaily o knihe

Názov: Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy

Objednávací kód NA656169

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vynikajúca (Alena Precechtelová, 10.7.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
DEVÄŤ- PRÍBEH ĎATLOVOVEJ VÝPRAVY je knižka písaná podľa skutočného príbehu, ktorý sa stal pred šesťdesiatimi rokmi . Napísala ju skvelá slovenská autorka Erika Waphía Jarkovská. Okrem histórie je knižka popretkávaná nielen krásnymi myšlienkami spisovateľky, ale aj jej fantáziou a poriadnym napätím. Hoci je táto knižka s inej oblasti, na aké sme boli zvyknutí u Eriky doteraz , vôbec nebudete sklamaní, ale uveličení , tak ako doteraz . Dala si poriadnu námahu nielen s písaním, ale aj preštudovaním histórie. Knižku Vám odporúčam

Mystický, tajomný a napínavý (Eva Šranková, 8.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Taký je román DEVÄŤ, napísaný so zmyslom pre detail. U Eriky je viac než dobrým zvykom zaviesť čitateľa do reálneho prostredia, v ktorom jej protagonisti žijú - milujú sa i nenávidia; spolupracujú i hádajú sa; spoznávajú ráz im neznámej krajiny i ľudí, o ktorých žití "v modernej spoločnosti" nemali ani tušenia... -, a že sa jej to dokonale podarilo aj tentoraz, o tom niet pochýb.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x