bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strážkyňa šťastných koncov

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strážkyňa šťastných koncov

Pôvabný román o osude, o druhých šanciach, o nájdení dávno stratenej nádeje z pera najpredávanejšej autorky podľa rebríčka Amazon Charts, ktorá sa preslávila románom Posledná žena z rodu Moonovcov. V tomto čarovnom príbehu Barbara Davisová umne prepletá príbehy dvoch žien, ktoré zdanlivozviedla dokopy náhoda. Po objave vintage svadobných šiat a hŕbe listov sa ich cesty pretnú a ony ani len netušia, ako pevne sú prepletené. Pochádzajú z dvoch rozdielnych generácií a dvoch odlišných kontinentov, no príbeh jednej odráža príbeh druhej – obe zažili obrovskú lásku a
obrovskú stratu a obe sa už vzdali nádeje, že sa im tú škodu podarí napraviť. Lenže ich stretnutie im od základov zmení životy. Zvedie ich dokopy, no obe si chránia svoje zlomené srdcia a pomaly si odhalia svoje rany.

No to, čo im pomohlo zblížiť sa, má tiež silu ich rozdeliť. Ak si odmietnu otvoriť srdcia a veriť v moc osudu, možno premeškajú druhú šancu na šťastie a nepodarí sa im nájsť lásku, o ktorú prišli. Barbara Davisová šikovne dokazuje, že veci sa skutočne dejú z nejakého dôvodu, a je len na nás, či sa otvoríme čaru možností. U veľkom úspechu jej najnovšieho románu nesvedčí len obrovské množstvo nadšených ohlasov čitateľov, ale aj stále umiestnenie v rebríčkoch najpredávanejších kníh v jednotlivých krajinách.

Soline Rousselová dobre ovláda svoje remeslo v obchode so šťastnými koncami. Po celé generácie vedie jej rodina exkluzívny svadobný salón v Paríži, kde pomocou ihly a nite ožívajú kúzla. Traduje sa, že nevestu, ktorá vykročí k oltáru v rousselovských svadobných šatách, čaká život plný radosti. No ničivá strata z čias druhej svetovej vojny zmení Solinin život a srdce na trosky, otrasie jej vierou v lásku. Svoje spomienky uzavrie do škatule a odloží ju aj s nesplnenými snami, odhodlaná zabudnúť.

O niekoľko desaťročí sa Rory Grantová, potenciálna majiteľka galérie, pokúša vyrovnať s vlastnou tragickou stratou. Prenajme si od Soline starú budovu a objaví v nej škatulľu s listami a nenosenými svadobnými šatami vo vintage štýle. Keď Rory vráti spomienky majitelľke, vznikne medzi nimi nezvyčajné priateľstvo a na povrch sa začne predierať tajuplná podobnosť ich životov. Akoby osud chcel, aby sa stretli. A možno Rory pomôže Soline napraviť štyridsaťročnú neprávosť a otvoriť dvere k spoločnému zahojeniu rán – a možno aj k štipke mágie.

Detaily o knihe

Názov: Strážkyňa šťastných koncov

Objednávací kód NA655655

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Magický príbeh (Lívia Hukelová, 16.7.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento očarujúci príbeh z dvoch historických časových období ma chytil hneď na začiatku a do konca nepustil. Nútil ma otáčať stránku za stránkou a prežívať neľahkú cestu hlavných hrdiniek Soline a Aurory spolu s nimi. V knihe sa strieda minulosť z obdobia 2.svetovej vojny v Paríži, s prítomnosťou v roku 1985 v Bostone. Príbeh je prerozprávaný z pohľadu Soline aj Aurory - Rory ako ju skrátene volali. Soline Rousselová pochádza z rodiny,kde sa z pokolenia na pokolenie odovzdáva medzi ženami výnimočný dar. Sú to krajčírky, ktoré šijú svadobné šaty. No nie obyčajné. Hovorí sa,že nevesty, ktoré sa vydávajú v šatách od nich,majú zaručené celoživotné šťastie. To však neplatí pre Rousselové. Každá z nich skončila so zlomeným srdcom . Je to akési rodinné prekliatie. Taký istý osud čakal aj na Soline. Zaľúbila sa,no vojna ju obrala o všetko. Následky boli pre ňu tragické a zanechali na jej srdci celoživotné jazvy. O niekoľko desaťročí neskôr objaví Rory v budove,ktorú si od Soline prenajala krabicu s listami a svadobné šaty. Ich cesty sa spoja, a aj napriek vekovému rozdielu sa medzi nimi vytvorí silné puto priateľstva. Nesú si spoločnú bolesť v srdci. Aj Rory prišla o človeka, ktorého milovala. Táto kniha bola pre mňa výnimočná. Smutná,no zároveň krásna. Bol to príbeh o veľkej láske,sile priateľstva, strate milovaních a nádeji na šťastný koniec. Postavy v knihe a ich životné príbehy sú dokonale prepracované a zaujímavo prepletené. Na konci knihy mi zvraty a odhalenia doslova vyrazili dych a veru som si aj poplakala. Knihu si určite prečítajte, ak nechcete prísť o tento neobyčajný a silný príbeh. Je nádherne utkaný a za srdce chytí každého. S radosťou odporúčam.

Dokonalosť (Kristína, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh spriadačiek kúziel, čarodejníc s ihlou v ruke, ale najmä žien, ktoré mali v srdci vtkanú bolesť. Prišli o lásku, ktorá dala život ich dcéram, pohľadom zafarbila ich líca a zobrala si so sebou sľub, ktorý existoval už len v ich myšlienkach. Sľub o šťastných koncoch, ktorý sa nikdy nemal naplniť. Romanticko-historický román, v ktorom sa okrem osudov prepletá aj minulosť vojny v Paríži so súčasnosťou Bostonu. Jemný náznak mágie, ktorý sľubuje povestné “šťastne až na veky”, hromada bolesti a trápenia naložená každej postave požehnane, aby jej asi nebolo ľúto a silné hrdinky, ktoré statočne čelia svojej budúcnosti. Od slov plných bolesti, ktoré dokonale zranili, cez krásne myšlienky a priateľstvo, ktoré prinútilo hlavné postavy nielen prežívať, ale začať opäť žiť, som sa zoznámila s Aurorou aj so Soline. Dievča so snom, ktorej priateľa uniesli a elegantná stará dáma, ktorej sen sa skončil listom a v rukavičkách. Viac sa mi páčil príbeh Soline, ako ten Aurory, ale aj ten si nakoniec našiel ku mne cestu. Najviac som bola sklamaná pre 40 rokov zatrpknutosti kvôli fotkám, ktoré nedokazovali nič, bohužiaľ, osoba, ktorá ich videla, im prikladala priveľký význam…a preto sa v srdci hromadila prázdnota, ktorá bola úplne zbytočná.

Aurora a Soline (Val, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola jedna zo zvláštnych kníh, ktoré som čítala…. V dobrom, ba priam najlepšom zmysle slova. Príbeh, v ktorom sa mágia všívala do ručne šitých svadobných šiat vyvolených neviest, pre šťastné a naplnené manželstvo. Príbeh, v ktorom úraduje vojna. Príbeh, v ktorom sa prelieva smútok zo strany na stranu ako láva. Príbeh, pri ktorom budete dúfať v šťastný koniec. Davis je u nás už známa autorka vďaka knihe Posledná žena z rodu Moonovcov, Strážkyňou som si jej tvorbu preklepla ja a nemám námietky… Vrelo odporúčam ďalej. Štýl autorky je príjemný, zvolila prítomnosť, rok 1985 v Bostone a minulosť v časoch 2.sv. vojny v Paríži. Hlavnými hrdinkami dvoch dejových línií sú Soline, ktorej mama bola krajčírka alebo čarodejnica s ihlou,ako ju prezývali spokojné nevesty. Mágiu dedili všetky ženy v rode spolu s prekliatím zlomeného srdca. Z Paríža nás autorka prenesie na striedačku do Bostonu, kde žije zlomená Aurora/Rory. Jej milovaný snúbenec je nezvestný po tom, ako šiel na misiu do vojnovej oblasti ako lekár. Ako sa presnú životy týchto dvoch žien? To si musíte prečítať, ale varujem vás, bez vreckoviek čítajte len na vlastnú zodpovednosť. Príbeh nie je nepredvídateľný, ale myslím si, že to ani nebolo zámerom Barbary. Sama nám dáva vodítka, aby sme predvídali, čo sa udeje. V tejto knihe však nejde o cieľ, ale samotnú cestu, akou sa k cieľu dopracujú hrdinky príbehu. Tá cesta je riadne kľukatá, život sa najmä so Soline nemaznal. Spôsobil jej hlboké jazvy nielen na duši, ale aj na tele, a tým ju pripravil o to, čo milovala, čo jej ako jediná útecha v živote zostala-práca. Mala som pocit, že Soline v súčasnosti nežije, iba hybernuje a čaká na smrť. V živote sa zasekla aj Aurora do momentu, kedy si zaumienila, že sen svojho snúbenca pre ňu, v podobe vlastnej galérie, uskutoční. A tak sa pustila do práce, aby sa neutápala v žiali. Kniha má krásnu obálku, veľa nádherných myšlienok, mágiu decentne vtkanú medzi riadky a srdcobôľny príbeh o sile puta a lásky. Proste skvelé!

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečítala som ďalšiu nádherne napísanú knihu od autorky. Príbeh o láske, nádeji, priateľstve je plný hlbokých emócií. Hneď sa stal mojim najobľúbenejším románom z druhej svetovej vojny. Duálna časová os nám prináša príbeh Soline, ktorá žije v Paríži počas Druhej svetovej vojny a Rory, mladá žena žijúca v Bostone v roku 1985. Dve ženy, ktoré sa stretli náhodou, ale nejako jednoducho to tak malo byť. Postavy boli tak uveriteľné, že som s nimi zažívala šťastie, ale aj bolesť. Flaskbacky nám priblížili Soline a to, aký by mohol byť jej život, keby ju osud a možno aj jej rodinná kliatba neobrali o všetko, čo milovala. Dej mal dobre tempo. Kniha sa len ťažko odkladala, potrebovala som vedieť ako skončí. Keď mám pravdu povedať, táto kniha bola ešte o kúsok lepšia ako Posledná žena z rodu Moonovcov, ale obidve majú špeciálne miesto v mojom srdci. Tento srdcervúci, no zároveň krásny príbeh hovorí za všetko. Pokiaľ sa rozhodnete prečítať túto knihu, nepochybne zasiahne vaše srdce a ponúkne vám útechu a vieru tam, kde by ste ich ani nečakali. Celý príbeh som smútila s postavami a chcela som, aby každá našla svoj šťastný koniec.

Príjemná oddychovka (MartinaF, 4.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Barbara Davisová vie písať. Pútavo, trefne, napínavo a svoje si nájdu aj romantické duše. Strážkyňa šťastných koncov je kniha, ktorá sa príbehovo značne líši od Moonovcov, ale predsa len má niečo spoločné - silné ženské hlavné postavy a štipku mágie. Mágie, ktorá vám splní sny, nádeje a predstavy, ktoré od svojho šťastného konca očakávate. Dej bol perfektne vymyslený. Dve linky - minulá a prítomná. V minulej sme sledovali príbeh Soline, ktorá žila v okupovanom Paríži počas Druhej svetovej vojny a prítomnosť sme spoznávali vďaka Rory, ktorá sa vyrovnávala so stratou blízkej osoby. Cesty týchto dvoch žien sa prepletú a vám nebude nezostávať nič iné, len so zadržaným dychom sledovať ich osudy (ktoré rozhodne nie sú jednoduché). Autorka vie pekne pracovať s tým, čo si vymyslela, vrství to, dáva to zmysel a postupne si tento základ udržiava. Postavy nešetrí, dáva im prežívať bolesť, ale aj šťastné chvíle, ktoré si čitateľ o to viac váži. Ale. Vždy, keď príde na koniec, tak očakávam niečo viac, niečo nepriehľadné a niečo, s čím ma prekvapí. Ako aj pri Žene z rodu Moonovcov, tak aj tu ma koniec mierne sklamal. Jednochudo čakám od toho trošku viac, pretože príbeh do toho bodu je výborne vymyslený. V tomto prípade sa mi isté udalosti zdali priam bizarné, ale pohľad na ne určite závisí od vkusu a momentálneho citového naladenia. Barbara sa štýlom písania podobá na Lucindu, ale predsa je iná. Trocha viac magická. Ak máte radi rodinné drámy, historické a súčasné linky, tak toto je pre vás. Rovnako vám odporúčam aj Poslednú ženu z rodu Moonovcov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x