bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená nevinnosť

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená nevinnosť

Píše sa rok 1905. Nemecké Sasko prekvitá a jeho najznámejšie mesto Drážďany i neďaleká Pirna si razia cestu vpred k pokroku. Na pozadí tejto malej hospodárskej revolúcie sa rodí nikým nepochopená láska dvoch ľudí z rozdielnych svetov.
Gróf Jonas Galas Zaufal von Böhlke sa zahľadí do šestnásťročnej poľskej slúžky Agnieszky, ktorá slúži v ich kaštieli. Nečaká nič viac než uhasenie svojej túžby, no postupne ho táto nebojácna žena opantáva čoraz viac. Všetko je však priveľmi zložité... Urodzená rodina Galas Zaufalovcov má finančné problémy a záchranou ich rodu má byť dohodnutý sobáš mladého grófa s vojvodkyňou Nadine Schelkeovou. Agnieszkin život riadi jej brat, ktorý vidí len vlastné zhýralé ciele a núti ju k špinavým nekalostiam. Všetko môže zmeniť jedna revolučná noc, v ktorú Pirna doslova vzbĺkne a horí ako srdcia týchto dvoch mladých zaľúbencov.
Príbeh o Jonasovi a Agnieszke založený na skutočných udalostiach sa priamo dotýka aj Slovenska. Ich pravnúčatá dodnes žijú v okolí Krompách a Prešova. Jednou z nich je Mária Belkeová, ktorá vyrozprávala život týchto dvoch mladých ľudí. Pochádzali z rozdielnych svetov, napokon ho však navzdory všetkému spojili v jeden, ktorý bol plný vášne a lásky.

Detaily o knihe

Názov: Stratená nevinnosť

Objednávací kód NA655432

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Kristína Rydlová, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že pôvodne som sa na tento príbeh nechystala, no nakoniec som rada, že som si ho prečítala, pretože to bol naozaj krásny príbeh o zakázanej láske inšpirovaný skutočným životom. Mladá slúžka Aňa mala ešte len 16 rokov a bolo to aj cítiť, najmä v jej nevinnosti a naivite. Vo svojej práci to nemala vôbec jednoduché, musela sa vyrovnať s mnohými intrigami ostatného služobníctva a s krutým zaobchádzaním. To, že sa k nej takto zle správali cudzí ľudia, bola jedna vec, ale to, že sa k nej podobne správal aj vlastný brat a chcel ju využiť vo svoj vlastný prospech...to som len ťažko rozdychávala. Napriek všetkému, čo jej spravil, to s ním nevzdávala a neustále sa mu snažila pomôcť. Za pár mesiacov si prešla mnohými náročnými situáciami a mne jej bolo nesmierne ľúto. Ale ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a Aňa sa vďaka tomu stala silnejšou. Gróf Jonas mi bol tiež od začiatku sympatický, páčilo sa mi, že si nepotrpel na svoj titul a bol úplne iný ako jeho rodičia, správal sa úctivo ku všetkým ľuďom, bez ohľadu na ich postavenie alebo majetok. Celkom ma prekvapilo, keď som sa dozvedela, že má 36 rokov, nejak som čakala, že bude dvadsiatnik (ale dvadsaťročný vekový rozdiel mi vôbec nevadil). Romantická linka bola skvelá. Mali sme tu zakázanú lásku, na ktorú ešte k tomu čakalo množstvo problémov - Jonasa chceli rodičia oženiť so ženou z bohatej rodiny, aby vyriešili vlastné finančné problémy; neustále skrývanie, intrigy zo všetkých strán (často som mala chuť od nervov knihu zahodiť niekam poriadne ďaleko)... jednoducho som sa ani chvíľu nenudila. Nechýbali rozkošné ani pikantné momenty. Jonasovi a Ane som už od začiatku držala palce, po tom všetkom, čím si prešli, si zaslúžili svoje šťastie, tvrdo oň bojovali, nemali ho zadarmo. V príbehu sa prelína prítomnosť (rok 2017) a minulosť (roky 1905/1906) a tiež pohľad Maji (pravnučky Jonasa a Ani) a ich dvoch. Páčilo sa mi, ako autorka dokázala priblížiť atmosféru začiatku 20.storočia, pôsobilo to na mňa autenticky. Čo sa týka prítomnosť, privítala by som, keby dostala viac priestoru. Kniha má síce vyše štyristo strán, no nebolo tu veľa kapitol, keďže každá kapitola bola pomerne rozsiahla. Sadol mi aj autorkin štýl, čítanie som si užívala od začiatku do konca. Za mňa rozhodne veľké odporúčanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x