bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráľovstvo tela a ohňa - Z krvi a popola 2

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Séria:Z krvi a popola (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:656
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 18,06 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,49 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,50 €
Ušetríte: 3,01 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,09 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráľovstvo tela a ohňa - Z krvi a popola 2

Je láska silnejšia než pomsta?
ZRADA…
Všetko, čomu Poppy verila, je lož, vrátane muža, do ktorého sa zamilovala. Uviaznutá medzi tými, ktorí ju vnímajú ako symbol obludného kráľovstva, ani poriadne netuší, kým je bez závoja nepoškvrnenej. Vie však, že nič nie je také nebezpečné ako on. Pán temnoty. Princ Atlantie. Chce, aby s ním bojovala, a tento príkaz veľmi rada splní. Možno ju zajal, no nikdy ju nebude vlastniť.
VOĽBA…
Casteel Da’Neer má mnoho mien a tvárí. Jeho lži sú rovnako zvodné ako jeho dotyk. Jeho pravda je zmyselná ako jeho uhryznutie. Poppy vie, že mu nemôže veriť. Na svoje ciele ju potrebuje živú, zdravú a v celku. No aj on pre ňu predstavuje jedinú cestu, ako dosiahnuť, čo chce — nájsť brata Iana a na vlastné oči sa presvedčiť, či sa z neho stal povýšený bez duše. Spolupracovať s Casteelom a nebojovať proti nemu má svoje riziká. Každým nádychom ju vábi, ponúka jej všetko, o čom kedy snívala. Má s ňou plány. Také, ktoré by jej mohli priniesť nekonečné potešenie i nepoznanú bolesť. Plány, ktoré ju prinútia pozrieť sa za hranice všetkého, čo vedela o sebe – a o ňom. Plány, ktoré by ich životy mohli spojiť nečakanými spôsobmi a na ktoré nie je pripravené ani jedno kráľovstvo. A ona je priveľmi nedbanlivá a nenásytná, aby odolala pokušeniu.
TAJOMSTVO…
V Atlantii však v očakávaní princovho návratu vzrástol nepokoj. Stále častejšie sa šepká o vojne a Poppy je v samom ohnisku všetkých udalostí. Kráľ ju chce využiť, aby odovzdala odkaz. Stúpenci ju chcú vidieť mŕtvu. Vlkolaci sú čoraz nepredvídateľnejší. A ako sa jej schopnosť cítiť bolesť a emócie rozvíja a posilňuje, Atlantínčania sa jej začínajú báť. V hre sú temné tajomstvá ponorené do krvavých hriechov oboch kráľovstiev, ktoré by urobili všetko, aby zatajili pravdu. No keď sa začne otriasať zem a krvácať obloha, môže už byť neskoro.

O autorke
Jennifer L. Armentroutová, najpredávanejšia autorka podľa New York Times a medzinárodne napredávanejšia autorka, žije v Shepherdstowne v Západnej Virgínii. Žiadna klebeta, čo ste o nej počuli, nie je pravdivá. Ak nie je ponorená do práce, pozerá veľmi zlé zombie filmy, tvári sa, že píše, a trávi čas s manželom, ich policajným psom na dôchodku Dieslom, pojašeným šteniatkom Apollom, krížencom borderskej kólie a jacka rusella, šiestimi predpojatým lamami, štyrmi huňatými ovečkami a dvoma kozami. O tom, že sa stane spisovateľkou, začala snívať na hodinách algebry, počas ktorých väčšinou písala poviedky… čo vysvetľuje jej biedne známky z matematiky. Jennifer píše pre mládež paranormálne, vedecko-fantastické a fantasticko-romantické príbehy zo súčasnosti. Jej knihy vyšli vo vydavateľstvách Spencer Hill Press, Entangled Teen a Brazen, Disney/Hyperion a Harlequin Teen. Jej knihu Wicked si vybrali používatelia Passionflix a v lete 2018 bola navrhnutá na sfilmovanie. Jej napínavý romantický román Don’t Look Back bol v roku 2014 nominovaný pre najlepšiu knihu young adult udeľovanú asociáciou YALSA a za román The Problem With Forever získala v roku 2017 ocenenie RITA. Píše aj romány pre dospelých a new adult a pod pseudonymom J. Lynn aj paranormálne romantické príbehy. Knihy jej vyšli aj vo vydavateľstvách Entangled Brazen a HarperCollins.

Detaily o knihe

Názov: Kráľovstvo tela a ohňa - Z krvi a popola 2

Objednávací kód NA655190

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pokračujeme v dvojke (Karina, 28.1.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatku som bola knihou úplne nadšená, ale postupne sa mi ten pocit vytratil. Nechápte ma zle, kniha bola úžasná a neskutočne som si ju užila. Bola rovnako dobrá, dokonca asi lepšia ako jednotka, ale... Neviem prečo, ku koncu zo mňa eufória okolo tejto knihy akosi opadla. Prišlo mi, že viac ako fantasy príbeh som čítala romancu. Napriek tomu, že kniha má vyše 600 strán, dej knihy by sa dal zhrnúť na 200 stranách. Som zvedavá, k čomu jednotlivé náznaky nakoniec povedú. Zvyšok vypĺňali dialógy a tie sú dôvod, prečo si túto knihu, podobne ako jednotku, určite ešte niekedy znova prečítam. Požičiam si priamo slová z knihy, ale "provokačné úškrny, uštipačné pohľady, ostrovtipné odpovede" a vlastne takmer celú interakciu medzi Poppy a Casteelom (a tiež Kieranom) som milovala. Doberanie sa, vyhrážky dobodaním a spochybňovanie zdravého rozumu medzi nimi som opäť žrala a knihu som zhltla ako malinu. Lepšie sme tu spoznali osobu Hawka/Casteela, jeho minulosť a pohnútky. Osobnosť Poppy sa opäť viac ukázala a posilnila, rovnako ako jej schopnosti, ktorým, zdá sa, rozumie ešte menej. Ich vzťah sa zamotal a vyjasnili, len mi prišlo, že to rozuzlenie bolo akosi rýchle.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako aj v predošlej knihe, tak aj v tejto boli prvé strany pomalé, no už keď sa to potom náhle rozbehlo nemohla som prestať čítať. Autorka si ma prvým dielom získala, a jeho koniec si zaslúžil pokračovanie. Jej štýl písania je jedinečný a vďaka opisom a dynamike deja si túto sériu určite zamilujete. Tento diel obsahoval viac dialógov, za čo som bola aj rada. Pokiaľ, ste prvú časť ešte nečítali, tak je načase, pretože táto séria stojí za prečítanie. Poppy a Casteela milujem a nemôžem sa dočkať, až uvidím aký rast ďalej urobia. Milujem Poppynu silu a to ako si stojí za svojím, a aká je dobrá kamarátka k tým, ktorí ju potrebujú. Milujem Casteelovu potrebu chrániť Poppy, jeho kráľovstvo, a jeho humor. A to, že pre Poppy by urobil čokoľvek je neskutočné. Kráľovstvo tela a ohňa bolo zvodné, návykové a očarujúce. V tomto príbehu bola zúrivosť, ktorá ma pohltila. Kniha sa nedala odložiť a necítiť všetko, čo tieto postavy robili. Spoznali sme postavy hlbšie. Milujem Kierana! Kieran Najlepšia vedľajšia postava vôbec. Jeho puto s Casteelom je úžasné a jeho začínajúce priateľstvo s Poppy mi príde veľmi prirodzené. Navonok môže byť drsný, ale zvnútra je totálny miláčik. Autorka úžasne nadviazala na predošlú knihu a som rada, že ma Kráľovstvo tela a ohňa stále dokázalo prekvapiť, zvraty v knihe sú úžasné a nepredvídateľne. Koniec mi vyrazil, dych a ešte dlho nad ním budem premýšľať. Prečo nám toto autorka robí? Ako to, že bol tak nečakaný? Nutne potrebujem ďalší diel.

ZKaP 2 (Val, 24.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete čo je na tejto knihe najhoršie? Nie? Tak čítajte… Hmmm…predsa čakanie na pokračovanie X( žiaľ, sklamem asi nejedného náročného čitateľa, ale okrem toho, že to autorka opäť usekla v tom najlepšom, v ‘Kráľovstve’ nevidím (pravdepodobnejšie je, že nechcem vidieť) žiadne nedostatky. ZKaP sa končí veľkolepým vyhlásením o svadbe. Na tú si budeme musieť pár stoviek strán počkať XD mimochodom, autorka vymyslela krásny obrad s tradíciami, o akých som doposiaľ nečítala. Klobúk dolu. Ale pomyselný klobúk snímam aj pred erotickými výbojmi. Obávala som sa, či mi pri tých horúcich scénach nevzbĺkne kniha v rukách. Ale nie, nebolo to len o sexe(aj keď ;)). Veľmi veľa sme sa dozvedeli o Hawke-ovi. O jeho minulosti, ex-priateľke, bratovi, aj o zverstvách, čo sa na ňom páchali počas zajatia, tiež o jeho krajine a ľuďoch v nej, o jeho rodičoch, aj jeho úmysloch s Poppy. No a Poppy je Poppy. Občas nebojácna, občas ustráchaná. Občas dôverčivá, občas rázna. Presne taká, aké by malo byť dievča, ktoré samo nevie čo od dobroty, keď zrazu za ňu nikto nerozhoduje. Učí sa za pochodu kým je a kým nechce byť. A to mi je veľmi sympatické. Čo sa týka postáv, stretávame sa so známymi, ale aj kopou nových. Strašne ma mätie Alastir. Na jednej strane mi hrozne pripomína otcovského Viktera, no na druhej strane mám pocit, akoby sa snažil manipulovať Poppy, akoby jej chcel zle… Bojové scény, ktorých je požehnane,zase raz Jenny napísala parádne. Počas čítania som si neraz povedala, že ma už autorka isto ničím nemôže prekvapiť. Ale môže a aj prekvapí. A to každú chvíľu. Čo teda nájdete v knihe? Zaujímavé postavy, šokujúce odhalenia, krvavé bitky, nečakané zvraty, vtipné dialógy, nejedno vyjednávanie, ale aj veľa veľa vášne. Záver bol veľkolepý, no bez hanby priznávam, že si nie som istá, či som sa naladia na myšlienkové pochody autorky a stalo sa to, čo sa stalo. Či chápem udalosti správne alebo nie, sa definitívne dozviem v tretej časti a bola by som povďačná, keby to je čím skôr. Trpezlivosťou neoplývam.

Druhý diel série Z krvi a popola (Kristína Rydlová, 7.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhý diel série Z krvi a popola je konečne tu! Keďže prvý diel som čítala ešte minulý rok, trochu som sa bála, ako si budem jednotlivé udalosti a fakty pamätať, ale bola som celkom prekvapená, pretože keď som začala čítať, začalo sa mi takmer všetko vybavovať. Priznám sa, že kým som pochopila, kto je kto, akú má funkciu, schopnosti, ciele, či je dobrý, alebo zlý, aké sú medzi jednotlivými postavami vzťahy, nejaký čas mi to trvalo. Fantasy nečítam často (aj to len fantasy, v ktorých je aj nejaká romantická linka), takže to nemám s čím porovnať, preto sa k tejto časti príbehu nechcem veľmi vyjadrovať. Radšej sa budem venovať romantickej linke, pretože tá ma veľmi bavila. Som rada, že v knihe dostala taký veľký priestor. Zbožňujem vzťah Poppy a Casteela, to ich neustále hašterenie, doberanie, podpichovanie, vyhrážky o pobodaní a podobne. Áno, občas ma vedeli aj pekne naštvať a najradšej by som na nich nakričala, nech sa konečne otvorene porozprávajú a všetko si vysvetlia, ale inak som sa usmievala ako slniečko na hnoji. To isté platí aj o Casteelovi a tom jeho veľkom egu. Samozrejme, že nemôžu chýbať ani pikantné scény, veď medzi našou dvojicou to poriadne iskrilo. Trošku mi bolo ľúto, že Poppy nebola taká „akčná“ ako v minulej časti. Je pravda, že do niektorých bojov sa zapojila a bola nápomocná, no v minulej časti bola podľa mňa odvážnejšia a samostatnejšia. Kieran, jedna z mojich najobľúbenejších postáv. Ja ho jednoducho žeriem. To, ako s Casteelom neustále vtipkujú. Ako sa podporujú. Ako jeden druhého poznajú. Ako sa majú radi. V tejto ich partičke bolo viacero postáv, ktoré som si obľúbila a vďaka ktorým bolo o zábavu postarané. Mám rada autorkin štýl, jej knihy sa mi vždy čítajú ľahko aj rýchlo (aj keď je to takáto veľká bichla). Často som sa pri čítaní pochechtávala. Pri akčných, bojových scénach som zasa ani nedýchala. Až na pár vecí môžem povedať, že som bola s príbehom spokojná. Už pri prvej časti som mala mnoho otázok, teraz sa pridali ďalšie, no viem, že na odpovede si zrejme ešte počkám, keďže autorka plánuje v tejto sérii ešte dosť častí. Ten koniec...naozaj to zakaždým musí skončiť v tom najlepšom? Ako mám potom vydržať čakať na ďalšiu časť? Dúfam, že trojky sa dočkáme čo najskôr.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x