bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Utajená

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:03

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Utajená

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy UTAJENÁ:

Sex, drogy a rock and roll! Jedenásty román Lucie Saskovej vás vtiahne do víru rockovej hudby, koncertov a slávy, a zároveň vám ukáže odvrátenú stranu ilúzie, ktorú tento svet vytvára. Budete cestovať, spoznávať úžasné miesta, cítiť zimomriavky vo vypredaných halách a počúvať piesne, ktoré vám budú ešte dlho znieť v hlave. Pripútajte sa, prosím, bude to poriadne divoká jazda!

Hlavná hrdinka sa ocitla v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Alebo žeby to bol správny čas a správne miesto? Spoznáva členov kapely, o ktorej nikdy nepočula, najmä jej lídra Lea, človeka, ktorý jej zaužívané stereotypy obráti hore nohami, pretože v jeho svete nie je čas na začiatky. Môže sa však vzťah začať koncom? Čo sa stane, keď prídu na začiatok? Ona kvôli jazvám na tvári žije život, v ktorom ju strach núti skrývať sa, a postupne preniká do sveta, v ktorom ju skrývajú ostatní. Obaja taja svoju minulosť, netušia, čo prinesie budúcnosť. Ich svety sa neustále rozdeľujú a spájajú, zažívajú vzostupy a pády, čelia intrigám, pochybnostiam... Ako dlho sa dá žiť utajený život, keď sa za každým rohom skrýva niekto, kto vás sleduje?

Ponuka knihy s podpisom už nie je aktuálna. Možnosť zakúpiť knihu s podpisom ponúkame tradične len počas obdobia pred vydaním. Táto ponuka bola ukončená počas dňa 11. septembra 2022.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Utajená

Objednávací kód NA655174

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Utajená (Madamme.de.ludrigova, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha od autorky a hneď som mala po dočítaní knihy možnosť sa sňou aj osobne stretnúť ??. Milujem ľahké, pútavé a oddychové čítanie. Knihu som jednoducho zhltla. Milujete rock????? Ak áno, tak tu sa prenesiete do zákulisia a zistíte, aké kruté je byť slávnym. Čo všetko za tým je. Novinári všetko prekrútia, aby mohli napísať skvelý článok a na každom kroku na Vás striehnu. Sú ako supy. Taktiež manažér skupiny robí všetko preto, aby ste boli top, aby sa o Vás písalo. Chcela som ho prefackať, zaškrtiť. Každý slávny pod takým tlakom nevydrží a aby fungovali na turné, podľahnú drogám. Lucka tu pekne opísala, ako je všetko pekné čo vidia fanúšikovia, ale zároveň čo hnusné a odporné za tým je. Sláva Vám dá veľa, ale zoberie Vám to najcennejšie, súkromie. Hlavná hrdinka sa ocitne na mieste, kde nemala byť. Spozná tam Lea, člena rockovej skupiny a obráti sa jej život hore nohami. Jej život naberie iný zmysel. Doteraz žila utajený život, len práca a samé sťahovanie. Prečo? Lebo život bol k nej krutý a musí sa schovať pred úplným psychopatom. Kto má peniaze, ten si behá po slobode. Pri Leovi zažije to, čo v živote nezažila lásku, nehu. Môže sa však vzťah začať koncom? Čo sa stane, keď prídu na začiatok? Obaja majú svoje trápenie a navzájom si nepovedia, čo ich trápi a neprezradia si svoje tajomstvá čo skrývajú pred sebou. Vo vzťahu/nevzťahu musíme byť v prvom rade úprimný a dôverovať si. Ak nie, tak Vás to dostane na začiatok alebo koniec. Ako dlho sa dá žiť v tajnostiach, ktoré vás aj tak raz dobehnú? Obaja sú nepoučiteľní a nepovedia si, čo by si mali povedať a tak len spomínajú, čo bolo, bude a trápia sa. Čas plynie a láska medzi nimi stále zostáva až kým jeden z nich nepadne na úplne dno. Toto je šialená jazda, ktorú si chcete prečítať. Vcítiť sa do príbehu oboch postáv. Ja som si príbeh užila naplno. Aj som si zanadávala, ale aj poplakala, lebo si nepovedali, čo ich oboch zožiera a to ma štvalo. „Život nie je rozprávka. Život je žáner, akým si ho spravíš“ Prenádherná obálka a príbeh, ktorý má česť byť v mojej knižnicke.

Jednoducho dokonalá (Terézia, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako sa pod halloweenskou maskou skrýva dieťa z mäsa a kostí, tak aj Utajená je príbehom ženy, ktorá je plná citov, obyčajne neobyčajného príbehu, ktorá ukrýva svoj strach za masku úsmevu. Žena, ktorej Lucka Sasková ani tentokrát nedala meno, je obeťou, najlepšiu kamarátkou, ale aj majákom pre speváka, o ktorého existencii nemala ani zdania. Príbeh ma vtiahol do rýchleho sveta hudby, drog a alkoholu, ale aj silnej lásky a sexu. Páčilo sa mi, že každá kapitola sa začínala rozhovorom a ja som sa bála, či hlavných hrdinov bude čakať šťastný koniec alebo sa ich cesty navždy rozídu. Dokonale načrtnutý boj so závislosťou, osamelosť čiernych nocí a spojenie s knižkou Odsúdená boli doplnené nezameniteľným štýlom písania autorky, ktorá do príbehu napísala vlastné slová piesne, ktoré dokonale zapadli na to správne miesto. Pohrala sa aj s vedľajšími postavami, a to až tak, že by mi vôbec nevadilo čítať vlastný príbeh Akuho. Obálka sa stala skvostom v mojej knižnici a slová knižke za nou vôbec nezaostávajú. Prečítaná na jeden nádych.

Výborná! (Kristína Puziová, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka opäť nesklamala! Aj súčasťou jej najnovšej knihy sú ťažké situácie, s ktorými hlavná hrdinka musí bojovať. Tak ako sme už zvyknutí, Ona nemá meno. Avšak, napriek vyskytujúcim sa prvkom, ktoré identifikujú tvorbu Lucky Saskovej si dovolím tvrdiť, že Utajená je inou knihou než jej ostatné knihy (nečítala som ale zatiaľ sériu Zlatokopka). Samozrejme ako spomínam, súčasťou príbehu sú aj ťažšie témy ako drogy či násilie pachané na žene, ktoré môžu smerovať až v život ohrozujúci stav. Dej sa však predsa len viac orientuje na vývoj vzťahu medzi Ňou a Leom, spevákom z kapely a úžasné prostredie koncertov, slávy celej kapely a najmä množstva hudby. Ale aj to, čo znie tak nesmierne dobre, môže mať svoju odvrátenú tvár. A Lucka ju dokonalo zvládla otvoriť. Romantickej linke je v príbehu venovaná dostatočná pozornosť. Nápad vývoju vzťahu z opačného konca sa mi veľmi páčil a ich chémiu a postupnú lásku som si užila. Nebyť prekážkam, ktorým obaja čelia, bol by z toho krásny romantický príbeh. Ak raz prestanete veriť mužom, nie je ľahké nadobudnúť znovu dôveru. Bez dôvery ale žiadny vzťah dlho neprežije. Ona tak vedie vnútorný boj plný pochybností. Vzhľadom k tomu, čo sa jej neustále deje je to plne uveriteľne podané a zbožňujem akým spôsobom autorka poukazuje na dôležité hodnoty. V knihe sa nachádza niekoľko textov kníh, ktoré precítite bez toho, aby ste poznali ich skladbu. Sú autorkinou tvorbou! Utajená v sebe nesie množstvo ružovej, ktorú často prekrýva silnejšia čierna ale spojením vznikne celkom pekná fialová. Lebo tak je to aj v živote, aby sme prežili, musíme vnímať tie krásne momenty. Skúste to aj pri tejto knihe.

Jedna z najlepších kníh za tento rok (Erika Telekyová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Utajená Lucia Sasková *** Máte radi rock'n roll? Poprípade poznáte nejakú rockovú kapelu? Tí ktorí ma sledujú vedia, že milujem rockovú hudbu, jej živelnosť, tempo a nespútanosť. Práve preto, po prečítaní anotácie, to bol prvý impulz aby som príbehu dala šancu. *** ROZBOR DIELA: Luciu Saskovú pozná široká čitateľská verejnosť, ale ja som sa k jej tvorbe dostala až teraz. Štýl písania je svieži, plynulý a je vidno, že autorka už má nejaké skúsenosti za sebou. Tým pádom dokáže manipulovať s čitateľovými emóciami a dostať ho tam, kde chce. Dialógy sú postavené na základe reálnej, modernej komunikácie, takže sa nestane že by ste sa museli trápiť so zastaranými výrazmi. Obálka je krásna, kráľovsky modrá so zlatou ktorá vynikne na každej poličke aj v kníhkupectve. Názov Utajená možno chápať v prenesenom, ale aj v doslovnom zmysle čím sa jej dostáva viacerých významov, ktoré zistíte keď si príbeh prečítate. Čo sa týka príbehu, ten nás len postupne vtiahne do deja. Autorka graduje informácie postupne, aby vybičovala zvedavosť. Vyobrazenie postáv a ich charakter bol napísaný realisticky bez prikrášlenia, až uveríte že je príbeh postavený na správaní reálnych ľudí. Čo je pre mňa osobne novinka, že až do konca som sa nedozvedela meno hlavnej hrdinky. No túto drobnosť autorka vynahradila pútavým dejom, takže absencia mena mi až tak nevadila. Príbeh je vyrozprávaný v prvej osobe z pohľadu hlavnej hrdinky, tým pádom máme možnosť nazrieť do jej najhlbšieho vnútra a prežívania. Svoje miesto dostali aj vedľajšie postavy a každá mala svoje miesto. Zvyčajne sa stáva že ak spisovateľ vloží do príbehu viac postáv, tým ťažšie sa s nimi pracuje a obsadzuje do príbehu tak, aby mali svoj význam. Tu je to ale zvládnuté aj keď, ja by som viac uvítala interakciu s Nikom a Yjom, aj keď sa v príbehu okrajovo spomínajú. Prečítate si však čo všetko im tvrdý šoubiznis vzal a aká je daň za slávu. Keď zhasnú reflektory a padne opona nastáva realita. To je jedna z prvotných tém- vplyv bulváru a médií na psychiku, ale hlavne ľudí prahnúcich po senzáci. Tou ďalšou je domáce násilie, stalking, drogy, ale aj hľadanie samého seba a správneho rozhodnutia. Všetky tieto veci zvládla autorka bravúrne, nemala som pocit že by zostalo niečo nevypovedané. Taktiež pochválim výber mien - boli zvučné a neokukané, ľahko zamapätateľné. V príbehu nájdete aj texty piesní napísané pre daný okamih. Takúto formu som čítala len v knihe Daisy Jones and the six, ale aj sem sa to hodilo, priam žiadalo ! Ich kompozíciu autorka zvládla absolútne fantasticky, nadávkovala v správnej chvíli, nechýbala výpovedná hodnota, poetickosť a navodenie nálady, čo len potvrdzuje Luciine skúsenosti a talent. Čitatelia budú mať pocit, a mala som ho aj ja, že ide o reálne piesne a o prerozprávanie príbehu ozajstnej kapely. Z celého príbehu som si obľúbila Akuho, nakoľko bol najvýraznejším členom kapely. Mal presne tú bláznivú, nespútanú povahu ktorá mi učarovala, no v napätej situácii sa dokázal zachovať seriózne. Leo, hlavný hrdina a líder kapely, sa v mnohých prípadoch môže zdať ako perfektný muž, bez chyby. Preto som čakala na niečo, čo by mi potvrdilo, že v pozadí sa skrýva niečo viac a, dočkala som sa! Vykreslenie jeho psichyky očami hlavnej hrdinky autorka zvládla, pretože nám ponúkla pohľad (aj keď subjektívny) na problematiku s ktorou bojujú aj obyčajní ľudia. Kniha je taktiež obohatená o krásne, reálne myšlienky zo života ktorým čitateľ porozumie len ak sa ocitne v danej situácii. Dlhé opisy išli do úzadia, boli len tam kde to bolo nevyhnutné. Spomenutý je aj bojový šport - box. Hlavná hrdinka sa mu aktívne venuje. Pasáže tréningu som čítala s akýmsi očakávaním, pretože niektoré autorky, akonáhle sa rozhodnú zakomponovať bojový šport, napíšu nezmysel ktorý kopíruje akčné filmy. Tu sa ale Lucia držala pri zemi a navyše neváhala zakomponovať city a myšlienky, čo bol oveľa lepší ťah. Čo som ale nepochopila bolo, prečo pri fyzickom napadnutí nevyužila hlavná hrdinka svoje zručnosti? Je jasné že strach bol väčší a aj psichyka zohrávala svoje, no zbytočné je učiť sa akúkoľvek sebaobranu, keď sa človek bojí. Zo skúseností zvyčajne dokážem odhadnúť dej skoro pri každom príbehu. Tu som ale nemala šajnu ako skončí a akým smerom sa bude uberať, čo hodnotím ako ďalšie pozitívum, čiže aj toto bola dobrá práca. Na koniec ale ľudia dostanú to, v čo dúfali avšak opäť s istou dávkou reality. ZAVER: Lucia Sasková ma prekvapila v mnohých ohľadoch, ukázala mi, že písať vie a ja bez problémov už teraz môžem tvrdiť, že jej novinka sa zaradila do koncoročného zoznamu naj kníh za tento rok. Nechajte sa uniesť hýrivím svetom šoubiznisu, rocku ale aj tvrdej reality. Knihu absolútne odporúčam všetkými desiatimi.

Dokonalá (Klaudia Čechová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
áto autorka patrí medzi tie, ktorá má v mojom knižnom srdci svoje spešl miesto.Každá jedna kniha ma dostala a táto nie je výnimkou.Utajená nie je klasický príbeh ako môžeme od autorky poznať - neodohráva sa na psychiatrií, nemotá Vám hlavu, nerozoznávate fikciu od reality. Je to príbeh o láske, siahnutí si na dno a ako veľmi dokáže sláva zničiť človeka. Fyzicky aj psychicky. Autorka nám tentokrát ukázala aj druhý pohľad, vo forme ''výpovede'' čo ja na príbehoch moc ľúbim. A už vôbec ani nevravím o tom, že sme sa opäť vrátili aj k môjmu naj príbehu - Odsúdená (kto nečítal, okamžite napraviť!) tak to bola rana do srdca v tom najlepšom slova zmysle. Lucia sa zdrží svojho štýlu písania ktorý je návykový, ľahký a veľmi pútavý. Dostali ma tie nádherné texty piesní z ktorých bolo cítiť emócie všehodruhu. Láska, nenávisť, krutá minulosť, neistá budúcnosť a oveľa viac nájdete v tejto nádhernej knihe - nádhernej vizuálne i obsahovo.

Opäť nesklamala! ♥️ (Patrícia Maníková, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Utajená je ďalším z románov Lucky Saskovej, pri téme rockandrollu som bola skeptická, avšak kniha od tejto autorky nesmie chýbať v mojej knižnici, tak som to zariskovala ... a neľutujem! Pútavé čítanie od 1.strany, knihu som opäť zhltla na jedno posedenie. Čo ma u tejto autorky prekvapuje a teší, že hlavné postavy nikdy nekončia poslednou kapitolou daného románu, čo je aj v tomto prípade a objaví sa Rišo,Dianka a Tobias z románu Odsúdená ♥️ ... Ďakujem za skvelý čitateľský zážitok-opäť

Utajená (Katarína Kajánková, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto spisivatelku. Pri čítaní jej kníh ani nedýcham. Kniha UTAJENÁ je iná ako predošlé knihy. Romantický príbeh za ktorým stojí tajomstvo hlavných hrdinov. Odporúčam každej žene, ktorá rada číta a ma rada romantiku zahalenu tajomstvom. Už sa teším na ďalšiu knihu.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x