bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Srnka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Marek Wolf
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Srnka

KAMIL MIKULČÍK číta z knihy SRNKA:

Uplynul rok od tragických udalostí, ktoré otriasli oddelením bratislavskej kriminálky, no tím pod vedením majora Otčenáša zostáva naďalej nekompletný. V neľahkých časoch sa poručík Lukáš Líška ujme najnovšieho prípadu: v Bratislave vyčíňa vrah, ktorý si vyberá mladé a nezadané ženy. Nič netušiace obete čaká u nich doma, kde ich následne uväzní. Pred brutálnou vraždou ich na mieste, ktoré im malo byť útočiskom, vystaví peklu. Zanecháva po sebe stopy, ktoré napovedajú, že si ctí staré poľovnícke tradície. Považuje zavraždené ženy za korisť?

Poručík Líška je v očiach svojho šéfa stále neskúseným zelenáčom. Na prípad má preto dohliadnuť najnovšia posila tímu, kapitán Filip Bernát. Ostrieľaný vyšetrovateľ kedysi na oddelení pracoval, po tragickej manželkinej smrti však dal výpoveď. Po návrate sa začínajú vynárať jeho staré hriechy. Rýchlo stráca dôveru mladého poručíka a spolu s ňou aj pevnú pôdu pod nohami. Zvládnu vyšetrovanie bez Wolfa?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Srnka

Objednávací kód NA205841

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Moje zoznámenie s Kozmonom (Veronika, 31.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Tvorbu Frankieho Kozmona registrujem na našej literárnej scéne už dlhšiu dobu a predsa som sa k nej dostala až teraz, so siedmym a zatiaľ posledným pokračovaním série o vyšetrovateľovi Marekovi Wolfovi. Začínam tam, kde väčšina končí, prečo nie? Má to ako svoje výhody, aj rad znevýhodnení, no nejde o nič markantné a ani nie nezvratné. Veľkou výhodou vpadnutia do rozbehnutej série vnímam autorov vývoj, rokmi nodobudnuté vedomosti, vďaka čomu nepochybne vzrastá kvalita jeho diel, no oproti postupným čitateľom série, som stratená v histórii prípadov, postáv a vzťahmi medzi nimi. Každopádne, Srnka je samostatný prípad a hoci mi chýbali pri čitaní isté súvislosti z predchadzajúcich kníh, nepokazíte si chuť, pokiaľ príbeh prečítate ako samostatnú knihu. Ale, veľmi pochybujem, že ostanete len pri jednej. Srnka má ozaj brilantný námet. Neviem, čo to o mne vypovedá, ale vyžívam sa v krvavých knižných vraždách a tieto, áno, množné číslo, boli poriadne zvrátené. Viac ako hororové prípady vrážd, ma nesmierne fascinuje psychologická stránka postáv a vraha zvlášť. Tú som si užila aj vďaka postave (bývalej) forenznej psychologičky. Postupy policajného vyšetrovania napredovali sukcesívne s pribudajúcimi vraždami, našli sa ale zo 2-3 spojitosti, ktoré mi v ňom nedávali zmysel. Poniektoré dialógy dokonca vyzneli umelo a tie s pani hovorkyňou priam detinsky, no aj napriek tomu som s očakávaním a napätím čítala každú stranu, užila si dostatok akcie, zoznámila sa s rôznymi charaktermi postáv a najmä, pozor, to sa mi stáva len výnimočne, odhalila som vraha pomerne skoro, z čoho mám obrovskú radosť, pretože ide o poriadne zamotané a náročné policajné vyšetrovanie sériových vrážd.

Vynikajúce pokračovanie sérir (Zuzana Čahojová, 25.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Srnka je v poradí už siedma časť zvieracej trilerovej série s Marekom Wolfom. Ak by ste si mysleli, že práve preto by mohla byť kvalitou trochu slabšia ako predošlé časti, mýlili by ste sa. Lebo autor sa podľa mňa prekonal a napísal neskutočne kvalitný, napínavý a premyslený triler. Jednotlivé prípady vrážd boli značne nechutné a pri niektorých opisoch ma vyslovene mrazilo. Takže určite sa pripravte na farbisté vykreslenie zranení a miest činu, pri ktorých vám asi nebude všetko jedno. Viete, čo sa my na príbehu páčilo najviac? To, že ma autor nechal nahliadnuť aj do hlavy páchateľa, jeho minulosti aj zvráteného uvažovania a mohla som si tak domýšľať, kto to asi je. Aj sa mi to podarilo uhádnuť, ale len pár strán predtým ako prišlo k veľkému odhaleniu. Autor niektorými náznakmi trochu zavádzal, ale je mi jasné, že presne to bolo jeho cieľom. Trochu zmiasť, odviesť pozornosť iným smerom a potom mi šplechnúť do tváre, že som sa mýlila. Keďže prípad sprvu vyšetroval začiatočnícke ucho Lukáš, aj som si zúfala, že sa Wolfa nedočkám. Ale nemusíte sa báť, objaví sa (takmer) v plnej polnej, aj keď trochu umiernenejší. A nechcem veľa prezrádzať, ale okrem pomoci kolegom si opäť nájde spôsob ako niečo pokaziť. Autor si práve koncom otvoril veľmi zaujímavé okno k ďalšej časti. Aspoň dúfam, že sa jej dočkáme, lebo pravdupovediac by ma trochu štvalo, ak by som sa nedozvedela ako to celé pokračovalo.

Skvelá ako predošlé diely (Michaela Zamari, 3.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V úvode som sa trochu obávala, že to bude riadna nechuťárňa a Frankie mi svojimi opismi dá zabrať. Teda hlavne mojej fantázii, ktorá hneď všetko zálohuje a neskôr to neváha použiť proti mne. No potom sa rozbehla detektívna zápletka takým štýlom, že som bola ochotná čítať aj tie drsné detaily, na ktorých si dal vrah aj autor záležať. Hneď som sa naladila na krimi vlnu a napätie si podávalo štafetu so zvedavosťou. Nemôžem si pomôcť a už navždy sa na text budem pozerať aj ako autorka, nielen ako čitateľka a neraz som si uznanlivo pokyvkávala hlavou, že - ten to jak dal, takáto vsuvka/nápad. Nebudem konkretizovať, lebo by išlo o spoilery, no takéto detaily dokážu každý príbeh neuveriteľne vytuniť, spraviť ho ešte príťažlivejším a originálnym. Akýsi cveng či punc špickovej práce, bezodnej a inšpiratívnej fantázie. Napriek tomu som chvíľami zvažovala napísať Frankiemu, že tie opisy boli vyšperkované, no fakt nechutné. Hold, toto je krimi žáner, preto ho čítam pomenej. O to viac ma potom teší, keď sa náš domáci autor dokáže rovnať svetovým menám. Po dočítaní mám v sebe obrovské množstvo dojmov a... poviem len, že Frankie mal pred vydaním svojej novinky veľký rešpekt, že čo povedia čitatelia a kritici. Ja teda nie som odborník na tento žáner, ale na jeho mieste by som sa obávala iba toho, ako očistím... no skrátka ten záver! Bol geniálny, zároveň si na seba uplietol bič a ja som veľmi zvedavá, čo bude v ďalšom diele tejto pútavej krimisérie. Páčili sa mi drobnosti, ktoré nemôžem špecifikovať, lebo prezrádzanie, zvraty, prepletenie životov medzi postavami aj odhalenia z ich súkromia. Každý môžeme byť v jednej chvíli štvanou zverou a v druhej lovcom. Ja si už chystám udicu na ďalší Frankieho počin a teším sa, že keď už zanedbávam aj písanie vlastných kníh, tak práve vďaka takýmto talentom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nesmiete si to dávať za vinu,“ povedala psychologička ráznejšie, než mala v úmysle.
Muž cítil, že sa mu trasie spodná pera, keď opäť prehovoril. „Ale je to moja vina. Mala vypité, nemal som jej dovoliť, aby sadla za volant. A už vôbec nie uprostred noci.“
Petra naňho prekvapene pozrela. „Prečo šoférovala auto opitá a v noci?“
Muž zaváhal, potom náhle vstal. „Nemal som sem chodiť. Bol to hlúpy nápad. Prepáčte, že som mrhal vaším časom. Samozrejme, zaplatím za celú hodinu.“
„Počkajte,“ požiadala ho a vykročila za ním. Hnevala sa na seba. Otázku, ktorú položila, by kládla ako kriminalistická psychologička pri vypočúvaní podozrivého. Tohto zlozvyku sa musí zbaviť, hlavne keď sa snaží získať dôveru zjavne váhajúceho pacienta. „Asi som na vás šla prirýchlo. Samozrejme, ak chcete odísť, držať vás nemôžem. Ale terapia je dlhodobý proces, spočíva v odkrývaní rán. Tým chcem povedať... Nejde to zo dňa na deň a bezbolestne.“
Muž sa jej zahľadel hlboko do očí, prenikavé zreničky sa mu pritom mihotali. Akoby sa snažil prečítať, s akým človekom má do činenia. Chce mu táto žena naozaj pomôcť alebo ho len oberie o peniaze?
„Ja len potrebujem byť zasa sám sebou. Odkedy je... preč, nespoznávam sa. Toto nie som ja.“
„Možno pre vás nemám dobrú správu. S veľkou pravdepodobnosťou už nikdy nebudete taký ako predtým. Totiž... trauma mení podstatu človeka.“

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x