bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Advokát zo zadného sedadla

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Advokát zo zadného sedadla

Mikey Haller je právnik bez kancelárie. Úraduje na zadnom sedadle svojho lincolna, a tak je vždy nablízku svojim klientom. Mikey dostal nový prípad: bohatého mladíka z Beverly Hills zatkli za brutálne napadnutie ženy. Napriek bežnej praxi, keď majú advokáti obhajovať klientov, ktorí sú vinní, prvý raz v Hallerovej kariére to vyzerá tak, že jeho klient je naozaj nevinný. Zdá sa, že prípad rýchlo uzavrie. Potom však zavraždia policajného vyšetrovateľa a Haller zistí, že ani jeho klient, ani obeť nie sú tým, kým sa spočiatku zdali byť a zrazu mu ide o život.

Detaily o knihe

Názov: Advokát zo zadného sedadla

Objednávací kód NA654102

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Advokát zo zadného sedadla (Tomáš Senaj, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Advokát zo zadného sedadla je detektívna klasika od svetoznámeho autora Michaela Connellyho. Ide o 1. diel zo série príbehov o advokátovi Michaelovi Hallerovi, ktorý úraduje na neobvyklom mieste – zadnom sedadle svojho Lincolna. Ten Lincoln vlastne nie je iba jeden a nebojte sa, väčšina príbehu sa neodohráva na jeho zadných sedadlách, ale v súdnych sieňach, kam správne právnické detektívky patria. Počas riešenia zložitého prípadu sa Michael Haller presvedčí o pravdivosti slov svojho otca, ktorý vravel, že najťažšie je obhajovať nevinných. Ale kto je v tomto prípade obeť a kto páchateľ? Dej sa poriadne zamotáva a prepletá aj s Hallerovým starším prípadom. Napätie naberá na obrátkach a ani skúsenosti, dôvtip a prefíkanosť nemusia Hallerovi stačiť na vyriešenie zložitej a nebezpečnej situácie. Keďže ide o prvý diel série, tak správne tušíte, že aj s veľkou dávkou šťastia sa Michael Haller dostane z problémov, aby mohol autor čitateľom priniesť ďalších 5 príbehov o tomto charizmatickom advokátovi. O kvalite spracovania tohto príbehu nesvedčí len dĺžka knižnej série, ale aj skutočnosť, že ďalšie vydania a dotlače tohto príbehu, ktorý mal svoju premiéru ešte v roku 2005, vychádzajú aj po dlhých sedemnástich rokoch. Kniha bola taktiež námetom úspešného filmu Obhajca s Matthewom McConaugheym v hlavnej úlohe a práve tento rok mal premiéru aj seriál natočený po vzore tejto detektívnej knižnej série.

vyborny autor, vyborna kniha (Laura Löbbová, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ide o klasickú detektívku, kde záhadu riešime spolu s hlavnou postavou, ktorá však nie je detektív, ale advokát. Nejde ani o bežného advokáta, ale o advokáta, ktorý pracuje zo zadného sedadla svojho auta, jeho kancelárie. Celá táto myšlienka sa mi veľmi páčila a najmä pozerať sa na detektívny prípad z úplne iného uhla pohľadu, keďže advokáti môžu síce zastupovať aj nevinných ľudí, ale často zastupujú práve vinných. Navyše advokát bol veľmi sympatický a dozvedeli sme sa čo to aj z jeho súkromia, čo mňa osobne vždy veľmi baví. Samotný dej bol napínavý ako sa na tento žáner patrí a to aj vďaka prešpekulovanému prípadu, ktorý sa počas celej knihy riešil. Nejaký čas ma autor vodil za nos a nevedela som, kto je vinný. Avšak aj potom, čo som sa dozvedela, kto je vinník ma kniha stále bavila a pretáčala som stránky snáď ešte rýchlejšie, pretože som nedočkavo čakala, čo všetko a ako daná osoba spáchala. Ak chcete kvalitnú detektívku, toto je presne to, čo chcete čítať. Výborne napísané postavy, zaujímavý prípad a iný uhol pohľadu. Za mňa určite odporúčam.

Prečítajte si to! (Alena Mendelová, 2.10.2022) Odpovedať

Premyslené do najmenších detailov. Veľmi sympatická hlavná postava, pokojne by som si prečítala knihu iba o ňom a jeho minulosti. Príbeh sa vyvíja, postavy sa vyvíjajú a napriek tomu, že je to detektívka, kde vopred poznáte vraha, očakávajte aj záhadu, ktorá sa vyrieši až na konci. Nesmierne som si užívala právnicke kľučky na súde, ktorých nebolo málo. Veľmi ma potešilo keď som zistila, že to nie je iba jedna kniha, ale knižná séria. Ďalšie už mám objednané a neviem sa dočkať kedy začnem čítať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x