bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nestrať mapu k môjmu srdcu

Vydavateľ: BESTSELLER (Mgr. Soňa Rebrová - BESTSELLER)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nestrať mapu k môjmu srdcu

Čo urobí osud, keď vidí dievča bažiace po pokoji a bezpečí? Zasmeje sa a pošle jej do cesty pyrotechnika.

Lorin svojmu kolegovi Benovi nikdy nevenovala veľkú pozornosť. Od prvého dňa v ich firme totiž dával jasne najavo, že o priateľské kontakty nestojí. Keď jej celkom nečakane zachráni kožu a podrží ju v ťažkej emocionálnej situácii, spustí tým reťazovú reakciu, ktorú nečakala. Počas krátkeho pobytu v jej byte sa o nej dozvie viac, ako chcela, aby vedel ktorýkoľvek z kolegov. Ale aj Ben má svoje tajomstvá. Prezradiť ich je však ochotný iba výmenou za tie jej.

Každý z nás má v živote kapitolu, ktorú nechce čítať nahlas, ale je šťastím spoznať niekoho, kto nám pomôže otočiť stranu.

Detaily o knihe

Názov: Nestrať mapu k môjmu srdcu

Objednávací kód NA652772

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úprimná recenzia, ktorá stojí za prečítanie (Lenka, 20.8.2023) Odpovedať

som sklamaný(á)
Do čítania tejto knihy som sa pustila na základe veľkého počtu dobrých recenzií, ktoré som videla, ale zostala som sklamaná. Čakala som oddychovku, ktorou si spríjemnim letné dni, no po prečítaní to znie skôr ako irónia. Poďme si to ale zhrnúť. Začnem samotným príbehom. Ten mi prišiel až príliš komplikovaný a miestami som mala pocit, akoby tam boli niektoré veci umelo vtesnané len "aby to bolo zaujímavejšie". Prešlo to až do takého štádia, že som už v polovici knihy mala pocit, akoby som prečítala dvakrát toľko. Ibaže paradoxom je, že som musela prísť až do polovice knihy, aby sa veci ako-tak začali vysvetľovať. Dovtedy sa iba nabalovali. Teraz k postavám. Lorin bola jedna z tých lepších hrdiniek, jej vnútorné monológy boli dobré, nebola zbytočne zaslepená a naivná, dokonca mala aj fajn humor. Čo mi však asi najviac prekážalo bol jej postoj k veciam, ktoré počúvala od svojej matky celý život. To, že svojej matke na to nikdy nič nepovedala len preto, že si na to už zvykla, naozaj nebol vhodný argument a ja som sa pri tom až musela pozastaviť. Každá žena, ktorá si je vedomá svojej hodnoty, by si nikdy nič také nemala nechať. Verím, že ak to niektorá prežíva vo svojom živote, vie sa s tým popasovať lepšie a nie to len nemo obchádzať. Och Ben, si na rade. Viem, že tajomnosť sa do určitej miery považuje za sexi, ale toto bolo príliš. Príliš veľa tajomstiev, príliš dlhé čakanie na to, kým sa o ňom konečne dozvieme aspoň zlomok a za mňa opäť príliš komplikovaný osud. Chápem, že Ben prežil naozaj veľkú bolesť a určite nebolo jednoduché sa s tým vysporiadať, ale mne to skrátka nebolo sympatické. Podobne ako väčšina ľudí sa s tým vyrovnával tak, že sa uzavrel sám do seba, ale mne jednoducho počas celej knihy prišiel ako neistota a mala som pocit, že Lorin to cítila podobne. Neustále prichádzal a odchádzal a ja som s ním akosi nevedela sympatizovať. Bolo tu však aj pár pozitívnych vecí. Jednou z nich je krásna obálka, ktorá ma hneď upútala. Ďalšou je, že táto kniha naozaj mala potenciál, keďže sme v nej mali možnosť vidieť niekoľko book tropes (námetov na príbeh) ako napríklad predstierané randenie, spolubývajúci, láska na pracovisku či z nepriateľov na zaľúbencov, ale autorke sa ho nepodarilo využiť tak, ako by som si predstavovala. Lorin prirodzene prešla počas knihy vývojom a na konci už sa vedela lepšie postaviť sama za seba, čo sa mi tiež páčilo. Táto kniha mi jednoducho nesadla. Snažila som sa ale poskytnúť čo najúprimnejší názor na ňu a verím, že podobným čitateľkám ako som ja možno otvorím oči a ušetrím čas, ktorý môžu investovať do lepšej knihy.

Super (IvetaM, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná knižka od @hanarepova Táto knižka sa stala jednou z mojich srdcoviek. Knižka je pútavo napísaná, máte pri nej nutkanie čítať stále ďalej a ďalej, len aby ste vedeli čo sa stane. Sú tam aj napínavé scény pri ktorých som “skoro nedýchala”, ale aj také pri ktorých mi slzička ušla. Knižku určite odporúčam na prečítanie. A aj ja sa k nej určite vrátim.

Autorka opäť nesklamala (Kristína Rydlová, 7.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyzerá to tak, že mám novú obľúbenú knihu od Hany Repovej. Najskôr som si povedala, že si večer prečítam len pár kapitol, potom sa mi nechcelo ísť spať, kým knihu nedočítam (bohužiaľ, únava bola silnejšia než ja, takže som si musela nechať ešte pár kapitol na ráno). Príbeh Lorin a Bena si ma úplne získal. Lorin bola šikovná, inteligentná mladá žena, ktorá však mala celkom nízke sebavedomie...a to najmä vďaka jej "úžasnej" matke, ktorá si nenechala ujsť jedinú príležitosť, aby svoju dcéru neskritizovala. Táto postava ma tak neskutočne vytáčala, že som mala chuť hodiť knihou o stenu. Ako sa môže matka takto správať k svojej dcére? Myslela len na seba. Celý čas som čakala, kedysi sa Lorin postaví za seba a nenechá si od nej už skákať po hlave. Našťastie, Lorin mala aspoň skvelú babku, ktorá ju vždy podržala. Ben...tichý nový kolega, ktorý veľmi nekomunikuje, drží si odstup, má okolo seba množstvo tajomstiev. Postupne sa dozvedáme, čím všetkým si musel prejsť a prečo sa správa tak, ako sa správa. Autorka mu toho naložila naozaj veľa. Romantická linka bola úplne super. Neskutočne som si užívala ich pomalé zbližovanie a postupne budovanie vzťahu. Vždy, keď sa Ben zastal Lorin pred jej matkou alebo jej povedal, aká je krásna, som mala srdiečka v očiach. Pri týchto scénach som sa len prihlúplo usmievala. Tiež sa mi páčilo prostredie pyrotechnikov, to nie je v príbehoch také časté, prišlo mi to ako príjemné spestrenie. Vďaka tejto práci nechýbalu v príbehu aj nejaké napínavé momenty. Autorka má príjemný štýl, je to jedna z mála autoriek, pri ktorých ma neruší písanie v tretej osobe. Rozhodne vám odporúčam všetky jej knihy.

Úžasná (Alena Precechtelová, 26.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
NESTRAŤ MAPU K MÔJMU SRDCU je najnovšia knižka , ktorú napísala skvelá slovenská autorka Hana Repova. Hanka ani tentokrát nesklamala svoje čitateľky. Určite Sa Vám knižka bude páčiť , tak ako mne . Ben je muž, ktorý nestojí o pozornosť svojich kolegov . Lorin tiež nestojí o pozornosť potom, čo nachytala svojho priateľa s kolegyňou. Ako sa ich osudy prepletú, to Vám prezrádzať nebudem . Prečítajte si túto skvelú knižku

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x