bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Predstava o tebe

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:03

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Predstava o tebe

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy PREDSTAVA O TEBE:

Ona je krásna, sexy a čoskoro bude mať štyridsať.
On je krásny, sexy, má dvadsať a zástupy obdivovateliek.
Nik nečaká, že sa z nich stane pár, a už vôbec nie oni dvaja...

Solene Marchandová, tridsaťdeväťročná majiteľka umeleckej galérie v Los Angeles, nie je veľmi nadšená, keď má sprevádzať dospievajúcu dcéru Isabelle na koncert jej obľúbených August Moon. Ani vo sne by jej nenapadlo, že práve ona tam nadviaže vzťah so spevákom tejto svetoznámej chlapčenskej skupiny. Hayes Campbell je inteligentný, očarujúci, sebavedomý, má však iba dvadsať rokov. Napriek tomu medzi nimi okamžite preskočí iskra a ich vzájomná fyzická príťažlivosť rýchlo prerastie v úprimný, hlboký cit. Solene si vďaka Hayesovi uvedomuje vlastnú hodnotu, opäť objavuje šťastie a lásku.
Problém nastane, keď ich vzťah prenikne na verejnosť a zmocní sa ho bulvár. Spolu s Isabelle sa dvojica stane terčom fanatických fanúšičiek kapely a nenásytných masmédií. A tak sa Solene musí rozhodnúť, čo je pre ňu dôležitejšie: romantická láska - alebo šťastie, či dokonca život najdrahšej bytosti...

Robinne Lee, známa americká herečka, producentka a spisovateľka, žije v Los Angeles s manželom a dvoma deťmi. Predstava o tebe je jej prvý román.

Prekladateľka: Nina Mikušová

Detaily o knihe

Názov: Predstava o tebe

Originálny názov: The Idea of You

Objednávací kód NA651489

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalosť (Martina Domaničová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že autorka ihneď vtiahne do deja, dostávame sa na podpisovú akciu do zákulisia slávnej chlapčenskej skupiny. Soléne sa na ňu vydáva so svojou dcérou a jej kamarátkami, ktoré skupinu doslova milujú. A verte mi, zamilujete si ju aj vy. Teda aspoň Hayesa určite. Soléne je o 20 rokov staršia (čo vlastne mnohých na tomto príbehu láka, keďže sa často stretávame práve s opačným garde, a teda muž je starší, žena mladšia), no ani to jej nezabráni v tom, aby si začala románik s Hayesom, spevákom tejto slávnej skupiny, ktorá mi v mnohom pripomínala inú skupinu (rovnako ako Hayes). Mal to byť len obed. Obed navždy... Perfektne vykreslené charaktery postáv, romantická linka bola pre mňa jedna úžasnosť a nechýbali ani erotické scénky, ktoré dotvárali celkový dojem príbehu. Krásne myšlienky o láske a partnerstve. Mnohokrát som sa pozastavovala nad nimi a zasnívala sa. Páčilo sa mi, ako vykreslila ich vzťah, s akými problémami sa museli potýkať, aké ťažké rozhodnutia boli nútení uskutočniť. Príbeh ma dohnal k slzám, áno, veď v ostatných recenziách sa aj dočítate prečo (ja nebudem prezrádzať), mnohokrát som sa však usmievala ako slniečko a musím povedať, že štýl autorky mi neskutočne sadol. Hayesa som si zamilovala nielen preto, že mi niekoho pripomínal, ale myslím, že ho autorka na jeho vek, 20 rokov, vykreslila oveľa múdrejšieho, inteligentnejšieho, sčítanejšieho. Veľmi sa mi páčilo, keď si vyznávali lásku, aj keď to v žiadnom prípade nechceli, ako sa stretávali všade vo svete a ako si jednoducho dokonale sadli. Milujem ich, ich lásku, ich svety, jednoducho ICH! "... láska je veľmi vzácny, zázračný cit. Ale nie je finite. Vznáša sa okolo nás v neobmedzenom množstve. Len musíš byť otvorená, aby si jej umožnila nájsť ťa. Aby sa to stalo."

Neobyčajný romantický príbeh (Kristína Rydlová, 15.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Romantika z hudobného prostredia? Väčší vekový rozdiel medzi postavami? Áno, prosim! Toto je presne kombinácia pre mňa. Na túto knihu som sa po prečítaní niekoľkých recenzií tešila. Musím sa však priznať, že zároveň som sa aj trochu bála do nej pustiť, najmä po niektorých náznakoch o jej konci. Príbeh sa mi páčil, no zároveň ma pekne emočne dostal...ale poďme poporiadku. Solene rozvedená matka dvanásťročnej dcéry, úspešná majiteľka galérie, ktorá bude mať čoskoro štyridsať rokov. Hayes, dvadsaťročný člen úspešnej chlapčenskej skupiny, ktorého milujú dievčatá po celom svete. Pochádzajú z iných svetov, majú iné záľuby, sú si vekovo vzdialení... má ich vzťah šancu na prežitie? Hayes bol zo všetkých členov skupiny (v ktorej takmer každý čitateľ nájde určitú spojitosť s jednou reálnou (bývalou) chlapčenskou skupinou) jednoznačne najvyspelejší. Mnohokrát sa mi zdalo, že sa správa rozumnejšie než Solene (najmä pri tom, ako celú situáciu vyriešila s dcérou, som sa na ňu celkom hnevala). Potom však prišli momenty, kedy bolo cítiť, že je to stále len mladý chlapec, ktorý ešte nemá toľko skúseností, chce sa baviť, je rád stredobodom pozornosti... Romantická linka sa mi páčila. Solene sa síce najskôr snažila odolávať, ale pri Hayesovi nemala šancu. Bol odhodlaný jej dokázať, že medzi nimi môže byť niečo viac (nemal to však vôbec jednoduché). Viackrát som sa len prihlúplo usmievala nad všetkými malými i veľkými gestami, ktoré si pre ňu pripravil. Miestami to bolo dosť "sladké". Zároveň to medzi nimi nesmierne iskrilo, takže nebola núdza ani o pikantné momenty. Autorka tu tiež ukázala na "dvojitý" meter pri posudzovaní dvojíc s väčším vekovým rozdielom (ľudia veľmi neriešia, keď si muž nájde mladšiu ženu, no keď je to opačne, tak to sa na ženu mnohí dívajú cez prsty). Je vidieť, že autorka sa pohybuje v prostredí šoubiznisu, pretože toto bolo v príbehu vykreslené autenticky. Doterní paparazzi, bulvár bažiaci po senzáciach, šialené fanúšičky...niekedy mi z toho bolo až zle. Ukázala kladné i záporné stránky slávy. Mnohí ľudia si myslia, že celebrity majú dokonalý život, neuvedomujú si "zákulisie", dosah na ich súkromie, na ich rodiny a podobne. Čo sa týka konca, rada by som sa k nemu obšírne vyjadrila, ale nechcem vám toho veľa prezradiť a pokaziť vám zážitok z čítania. Čakala som, že sa u mňa dostavia celkom iné pocity, ako sa nakoniec dostavili. Neverím, že to hovorím, ale tak nejak sa to k príbehu hodilo (tým však nechcem povedať, že som s tým bola úplne v pohode). Je jasné, že koniec rozdelí čitateľov do dvoch skupín.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x