bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pomsta

Vydavateľ: Elist (Elist, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pomsta

Úspešnému finančníkovi Adamovi sa zrúti svet, keď vinou arogantného podnikateľa príde pri autonehode o milovanú ženu a dieťa. Spravodlivého trestu pre vinníka sa však nedočká, pretože súd mu uloží len podmienečný trest. Zdrvený Adam sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Len to jediné ho môže udržať pri živote.
Na dobre premyslenú, chladnokrvnú pomstu použije svoje dve najsilnejšie zbrane – finančnú moc a mimoriadnu charizmu. Oslepený vlastnou bolesťou nevidí, že napriek jeho krutosti mu osud ponúka druhú šancu na šťastie. Keď príde vytriezvenie, životy sú zničené a už niet cesty späť. Adamova pomsta si vyžiada aj nečakané obete. Zostáva mu iba jediná možnosť, no tá je v rozpore s jeho povahou a presvedčením…

Detaily o knihe

Názov: Pomsta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Meliška (Jana Melisova, 29.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemná romantika okorenená pikantnými scénami..Sara píše pútavo, a klobúk dole pred dialógmi medzi postavami..aj opisom architektúry a dizajnu...Mne asi tento štýl románu nesadol ,alebo som už náročnejším čitateľom..

najkrajší príbeh roka (Terézia Damková, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mesačne prečítam aspoň 5 kníh a musím povedať, že som už dávno nečítala takýto úžasný román. Udialo sa tam veľa vecí, rôzne zápletky a príbeh Adamy a Hany bol veľmi zaujímavý. Nevedela som sa od nej odtrhnúť, ďakujem pani spisovateľke za krásny zážitok a prajem jej aby písala a písala, ja sa na jej knihy určite veľmi teším

Opäť bravúrne dielo (Nikol, 13.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia vynimočná kniha od autorky. Ďalšia kniha, ktorá dáva podnet k zamysleniu. Ďalsí dôkaz, že aj slovenskí autori majú čo ponúknuť. Pútavý príbeh, napinavý dej o tom ako vie ego, moc a peniaze prevalcovať človeka. Klamstvo ani pomsta nie sú spravne riešenia. Vždy nové a iné zapletky, o tom ake je jednoduché chcieť od niekoho aby vystupil zo svojej komfortnej zony, aby spravil ústupky. Na jednej strane nenavisť, opovrhovanie, na druhej strane odpustenie a láska. Kniha plna emocii. Pri citani som sa citila ako Bastian v Nekonečnom pribehu, napätie nedovolilo knihu odložiť. Teším sa na dalšie skvosty od autorky, tak prosím pište ďalej a veľa!

úžasná kniha (Ivka, 3.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha. Prečítaná za pár hodín, nedala sa pustiť z rúk. Mala som pocit, že pozerám film a všetko prežívam s postavami. Adam bol taký reálny, ako keby Velinská opisuje skutočného muža. Tá jeho sexy drzosť! Mala som zimomriavky aj slzy, ale boli pasáže, kde som sa nasmiala. Hlavne pri Darii a Adamovi. Erotiku v knihách nevyhľadávam, ale tu mi vôbec nevadila, aj keď jej nebolo málo. Bola podaná veľmi pekne. Ani nie moc sladko ani vulgárne, tak akurát. Príbeh bol nabitý emóciami a niesol krásne poučenia. Pre mňa naj kniha za tento rok.

Autorka opäť nesklamala (Kristína Rydlová, 24.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorkin debut Prokurátor a ja patril medzi moje TOP prečítané knihy minulého roka a celkovo medzi moje naj slovenské knihy vôbec, preto som sa na Pomstu veľmi tešila. Trochu som sa bála, či si mojimi veľkými očakávaniami sama neskazím dojem z čítania (v tomto smere som, bohužiaľ, nedokázala vypnúť svoj mozog a čítať knihu s "čistým štítom"), ale autorka nesklamala a dopriala nám ďalší super príbeh (hoci musím povedať, že Prokurátor sa mi páčil viac). Priznávam, že začiatok bol na mňa rýchly (mám radšej postupné zbližovanie a budovanie vzťahu), hoci z logickej stránky rozumiem, prečo to autorka takto urobila. Mala som zmiešané pocity a trochu som sa začala báť. Potom sa však konečne odhalila pomsta...a ja som príbeh začala "žrať". Adam a Hana mi dali poriadne zabrať. Miestami som mala chuť si od zúfalstva trhať vlasy, kričať, nadávať, zahodiť knihu, smiať sa, plakať... Ich vzťah bol ako na horskej dráhe (a moje emócie rovnako). Bolo cítiť, že sa nesmierne ľúbia, ale život im hádzal pod nohy jeden problém za druhým. Svoje šťastie si museli tvrdo vybojovať. Hana mi zo začiatku prišla ako taká naivná, bohatá dcérenka, čo o reálnom svete veľa nevie. Postupne však dozrela v láskavú, dobrosrdečnú, starostlivú a samostatnú ženu. So svojou rodinou to nemala vôbec jednoduché, vtedy, keď najviac potrebovala ich pomoc sa jej otočili chrbtom. Neviem, či ma viac hneval jej otec alebo podarený bratríček. Našťastie, mala skvelú babku a najlepšiu kamarátku, na ktoré sa vždy mohla spoľahnúť. Adam... komplikovaná postava plná tajomstiev a bolesti. Vážený podnikateľ, ktorý dostane čo chce, vnútri zlomený muž, ktorý prišiel o ženu a dieťa. Pomsta, ktorá mu mala uľaviť a priniesť určitý pokoj na duši sa mu vypomstila a ešte viac mu skomplikovala život. Niekedy by som ho za tú jeho aroganciu najradšej prefackala, inokedy zasa silno objala a pomohla mu v jeho trápení. Príbeh bol poriadne pikantný, o vášnivé scény naozaj nebola núdza. Veľmi ma bavili politické, právnické, podnikateľské čachre-machre, intrigy, podvody, vydieranie a podobne (aj keď v reálnom živote idú tieto veci väčšinou mimo mňa). Je vidieť, že autorka toto prostredie pozná, pretože bolo popísané autenticky. Príbeh má cca 450 strán, je rozdelený na tri časti, odohráva sa v priebehu niekoľkých rokov a udeje sa v ňom veľmi veľa vecí, takže som sa nenudila. Sedí mi autorkin štýl, kniha sa mi čítala dobre. Rozhodne vám obe autorkine knihy odporúčam. Ja už sa teraz neviem dočkať jej ďalšieho príbehu.

Pomsta (GITTA, 24.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho vynikajúco napísaný príbeh ,veľmi ma zaujal , nič podobné som už dávno nečítala od slovenskej autorky , treba si kúpiť ,vypožičať v knižnici , oplatí sa ,prečítala som to jedným dychom , blahoželám autorke a prajem jej veľa podobne úspešnej tvorivosti ,myslím , že každý bez ohľadom na vek si tam nájde to svoje

Krásny príbeh (Didiana, 20.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sara Mia Velinská prišla s úplne iným príbehom ako bol jej Prokurátor. Aj keď je tento román vsadený do typického prostredia milionárov, nesie silný odkaz. Kam až nás dokáže doviesť žiaľ, na ktorý nemá liek nikto, ani ten najväčší boháč. Čo človeku, ktorý žije pre pomstu zostane, keď ju dosiahne. Určite nie vnútorný mier. A ako zvýrazňuje autorka, odpúšťať je oveľa ťažšie ako byť nekonečným víťazom. Musíme sa ale o odpúšťanie stále pokúšať pre vlastný pokoj na duši. Mne tento román sadol ešte viac. Bolo v ňom oveľa viac lásky, ešte viac prepracovaných, tu hlavne rodinných vzťahov. Príbeh zachytil dlhšie časové obdobie, takže môžeme sledovať a poriadne vstrebať vývoj charakterov. Na konci knihy vlastne nikto nebol taký ako na začiatku, a taký posun v knihách často nenájdem. Obe hlavné postavy si prešli ťažkou cestou, kým pochopili, čo má v živote hodnotu. Autorka vykreslila, ako sa môžu aj tie najpevnejšie rodinné vzťahy rozsypať alebo zvrhnúť, ak v nich nie sú správne hodnoty. A tak ako v Prokurátorovi, aj tu som našla rôzne ľudské povahy, niektoré mi aj na pár vetách dokázali dvihnúť mandle. Milovala som Dariu, najlepšiu kamošku Hany, lebo kto by ju nemiloval? Bola úprimná a trefná, asi každý by takú priateľku prijal. Ale hlavne, ak niekto dokáže vymodelovať erotické napätie, a zároveň hlboký cit medzi hrdinami, tak je to táto autorka.Pre mňa nádherný príbeh.

Pomsta (Val, 19.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po debute PROKURÁTOR A JA som sa tešila na ďalšiu knihu z pera tejto autorky. Dočkala som sa a čo na knihu hovorím? DO-KO-NA-LOSŤ!!! Vždy ma nadchne,ak obálka odzrkadľuje samotný príbeh. Velinskej sa to opäť podarilo a viem, že keď sa pozriem na obálku či chrbát knihy, vždy si spomeniem na momenty, ktoré s obálkou priamo súvisia. A sú to riadne silné časti knihy. Ale poďme mimo obálky a pozrime sa, čo v sebe ukrýva pekný "kabát". Autorka má perfektné "oko" na charaktery. Drží sa ich po celú knihu. Nemanipuluje s povahami postáv podľa toho,ako jej to vyhovuje. Drží sa toho, akými hrdinovia sú, aké im nadelila vlastnosti a tým sú pre mňa všetky jej postavy dokonale uveriteľné. Hlavnou hrdinkou je Hana. Žije v blahobyte,rodina ju chráni ako princeznú. Je však naivná? Podľa mňa nie. Rozmaznaná? Tak trochu, veď celý život mohla mať všetko,na čo si zmyslela, avšak napriek tomu, že netrela biedu,bola skromná, dobrosrdečná, priateľská, milujúca celou bytosťou, napriek krivdám, ktoré na nej boli spáchané (a tým nemyslím len Adama). Bola statočná, tvrdohlavá a silná. Čelila rôznym prekážkam, urážkam, neprajnosti okolia a neoprávnenému hnevu voči svojej osobe. Adam je finančný žralok,ako je už z názvu knihy zrejmé,chce sa sa pomstiť mužovi, ktorý ho obral o rodinu. Je bezohľadný, ide si za svojim cieľom a následky sú mu ukradnuté. No je to naozaj tak? Alebo je to len Adamova maska? Kniha je rozdelená do 3. častí, pričom samotný akt pomsty sa odohrá v prvej tretine príbehu. Mohlo by sa zdať, že táto časť bola najzaujímavejšou. Pravdou je, že som ju čítala so zatajeným dychom, avšak ďalšími stránkami tomu nebolo inak. Nádherný príbeh lásky, odpúšťania, ale aj o tom,ako nás môže okolie ovplyvňovať v rozhodnutiach bez ohľadu na naše dobro, šťastie či túžby. Vypichnem pár postáv a tým upriamim pozornosť opäť na Saru a to,ako sa držala charakterov postáv. Erik a Hanin otec! Na týchto chlapov si pri čítaní posvieťte. Bezcharakterne sa oháňali kadečím, ponižovali nielen Hanu,akoby pôvodcom ich problémov bola ona. Žiadne také, pozrieť sa do zrkadla a prevziať zodpovednosť za svoje činy. Taktiež Štefan Boris. Bol Adamovi ako otec, avšak len do istého momentu,kedy išli sebecké city a pohnútky na prvú priečku a Adam bol len nástrojom…. Je však niečo, čo Hane naozaj závidím. Nie,nejde o lásku či bohatstvo(mám na mysli materiálne veci). Závidím jej Dariu, svojskú priateľku a babi. Tieto dve ženy vedeli Hanu objať, dodať jej nádej, silu, dať dobrú radu,ale aj usmerniť, vynadať…mať takýchto ľudí pri sebe je skutočné bohatstvo. PS: ak si niekde všimnete slovné spojenie TOXICKÝ VZŤAH, čo je veľmi moderné poslednú dobu,v súvislosti s touto knihou,zabudnite na to. Pozrite sa na postavy z inej perspektívy. Nie všetky vzťahy sú dokonalé klišé,to však neznamená, že tieto vzťahy sú toxické. Kde je láska, skutočná, ktorú budete nasávať na každej stránke ako luxusný parfém,tam nie je miesto pre toxicitu.Myslite na to, ďakujem

Skvelý román na vašom nočnom stolíku (Mirka Leclercq, 18.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolesť je zlý radca. Ešte horší spoločník. Robí z nás obludy, káže nám ubližovať. A nakoniec nás celkom pohltí a zožerie. To sa stalo Adamovi Terikovi. Prišiel o to najdrahšie a hnaný tou najväčšou bolesťou, ubližuje všetkým naokolo, avšak najviac sám sebe. Využíva na to seX, svoj seXappel a luXus. Nevie o tom až do chvíle, kým nestratí rodiacu sa lásku k Hane, mladej koncipientke, neskôr právničke. Potom príde šok. Ale ako to všetko napraviť, opraviť a naučiť sa odpúšťaniu? Autorka je svelá narátorka: bravúrne zaobchádza dialógmi, dej je dynamický s nečakanými zvratmi. Pripravte sa na dávku emócií, skvelý rozbor pohnútok a motivácií, rozhodnosti i neoblomnosti. Ale láska vo všetkých svojich formách je vždy odpoveďou na všetko. Príde na to Adam?
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x