bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bahadurovo dedičstvo

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Séria:Bahadurovo dedičstvo (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 17,63 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,05 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,99 €
Ušetríte: 2,94 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bahadurovo dedičstvo

Rodinné tajomstvo i nevšedný zovňajšok vydeľujú desaťročného Karima spomedzi ostatných ľudí v rodnom meste. Keď neočakávane osirie, jeho novou rodinou sa stane karavána kupca Yusufa. Na dlhej a riskantnej púti do neznáma sprevádza chlapca záhadný cudzinec. Predovšetkým jeho vplyvom sa Karim čoraz viac zaplieta do tajomstiev rodu, o ktorého existencii dovtedy netušil.
Dostane sa do cieľa, ktorý mu určil umierajúci otec? Splní pri tom poslanie, ktoré vraj na neho čaká už roky? A sú naozaj nástrahy púšte tou najväčšou výzvou, ktorej bude musieť čeliť?
Vydajte sa na dobrodružné putovanie starobylým Orientom v časoch, keď ešte rozľahlými púšťami tiahli početné karavány, keď sa krivolakými uličkami bazárov niesla vôňa exotického korenia a pod prstami šušťal pravý hodváb a keď hviezdy nad stíchnutou oázou po tisíci raz počúvali rozprávania múdrych starcov.

Detaily o knihe

Názov: Bahadurovo dedičstvo

Objednávací kód NA649003

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

srdečná vďaka (Vladimíra Kmečová, 1.10.2022) Odpovedať

Ďakujem za milé slová na adresu mojej knihy, budem veľmi rada, ak Karimove dobrodružstvá odporučíte aj Vašim priateľom či známym.

Výborné čítanie (lina, 1.10.2022) Odpovedať

Skvelý príbeh rozdelený do kratších kapitol čítam už štvrtýkrát. Je plný fantázie, napätia, aj poučení a je vhodný pre deti, dospelákov aj staršiu generáciu. Vrele odporúčam

exotické dobrodružstvo (Renča, 21.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
" Bohovia chránia tých, čo kráčajú pravou cestou." Jeden prsteň. Olivovník a zvláštny sen. Tajomstvá jedného rodu a dobrodružné putovanie s karavánou. A jeden neviditeľný ochranca. Rozprávkový príbeh má 62 kratších kapitol. Malého čitateľa, či dospelého prevedie zvláštnymi krajinami /melónové či ružové mesto, dúhové údolie, mesačné jazero.../. Spolu s desaťročným chlapcom Karimom sa môžete stretnúť s bytosťami ako palmová víla, ohnivý mužíček, či s Ulurbakom... Bahadurovo dedičstvo nie je iba príbehom Karima a karavány, s ktorou putuje do Damašku, ale každá kapitola je malým príbehom. Na svojej ceste odhaľuje Karim silu priateľstva a ako v každej rozprávke, hodnoty ako dobrosrdečnosť, odvaha, česť, úprimnosť, sú odmenené a pýcha, lakomstvo a zloba potrestané. „A prečo má Duch púšte jedno oko modré a druhé tmavé?" "Tak sa ti zjavil v Turpane, pravda?" odhadoval Yusuf. Karim prisvedčil. „Sám si sa už mohol za tie mesiace presvedčiť, aká dokáže byť púšť. V jednej chvíli vznešená, pokojná, s modrou oblohou na obzore, a o chvíľu hneď rozbúrená, pokrytá čiernymi mračnami. Ako dnes. Nič na svete nie je len pekné a dobré, no ani čisto zlé. Všetko musí byť v rovnováhe, aby svet fungoval tak, ako má. A preto má Duch púšte oči takej farby, akou púšť môže byť, keď je najlepšie i keď je najhoršie." Z príbehu sálajú exotické vône a poznanie. Vladimíra Kmečová detailne a zaujímavo predstavuje inú kultúru /svadba, turbanový rituál/, ich zvyky a zručnosti / napr. ako sa chodí po púšti/. Text dopĺňajú krásne farebné či čiernobiele ilustrácie Radoslavy Hrabovskej. Dávno, pradávno, keď ešte neboli počítače, mobily ani televízia, sa rozprávali príbehy. Z krajov, kde ľudia žili, aj príbehy z krajín, ktoré nikdy nevideli. Jeden taký si môžete spolu s deťmi prečítať. P.S. Očko si musí každý obľúbiť.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x