bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iba desať dní

Vydavateľ: MERIDIANO - press (MERIDIANO-press, s.r.o.)
Edícia:Moderné romány
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 10,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 1,82 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iba desať dní

Ona

Sedela na posteli v spálni, ktorú s ním zdieľala už dva roky, a slzy máčali jej krásne pehy. Bola plná sklamania a smútku pre niečo, čo nikdy nemala.
Cítila to hlboko vo svojom srdci. Jej túžba demolovala jej sny, jej nádeje, aj ju samotnú, lebo na bielej paličke svietil aj tento mesiac iba jeden prúžok. Vedela, čo bude nasledovať, a rozplakala sa ešte viac.
Koľko toho ešte zvládne?
Koľko je schopná uniesť?
Cítila ťažobu jeho rúk, ktoré jej pripomínali, že zasa zlyhala.
Až kým...

On

Vchádzajúc do dverí ich spoločného bytu, s odhodlaním a nádejou, zakričal jej meno. Neozývala sa, ale zurčanie vody mu jasne naznačovalo, kam má zamieriť.

Otvoril dvere do kúpeľne a úsmev, ktorý mu zdobil tvár, razom pohasol.
Zamrzol... stŕpol.
Nedokázal sa pohnúť.
Nevedel dýchať.
Prišiel neskoro, okamžite to vedel.
Bolesť, ktorá ho zachvátila, bola ohromujúca, neprekonateľná, ostrá a bodavá.
Vedel, že tento moment rozhodol o jeho osude.
Až kým...

Detaily o knihe

Názov: Iba desať dní

Objednávací kód NA648298

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Iba 10 dni (za mna aaanooo) (Nikol, 11.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opat raz tlieskam. Pestra zmes emocii. Citala som nedockavo, s umevom, aj so slzami. Autorka napisala zaujimavy pribeh, v nom este zaujimavejsie postavy a to spolu v nadhernom prostredi. Ja som zhltla vsetko aj ked malinke momenty som ocakavala. Kniha rozhodne neponuka bezny romanticky zazitok s daakou tou zapltekou. Pribeh nam sprostredkuju dve silne osobnosti. Citanie o procese samoobjavenia, o nespranych rozhodnutiach, o demonoch v nas. Je krasne vediect a chciet pomoct druhemu, ale chciet a prijat pomoc to je ako vystup na K2. Dalsi citatelsky zazitok. Mam tri precitane knihy a cakam kedy autorka dopise dalsiu, takze MB pisat a pisat!

Iba desať dní (Dominika, 15.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronika nebola šťastná v prítomnosti a Richard bol zase nešťastný z minulosti. A aj keď to neplánovali, v podstate sa ani nepoznali, osud ich spojil a dali si 10 dní, bez akýchkoľvek záväzkov a sľubov! Majú len 10 DNÍ , kým Veronika odíde a začne si plniť svoj veľký sen. Zamilujú sa? Alebo odíde navždy a na všetko zabudnú? Páčilo sa mi aj to, že v knižke je veľa zvratov a situácií, ktoré som nečakala, len som dúfala, že sa skončia dobre. Musím priznať, že od autorky je to prvá knižka, ktorú som čítala a bola som nadmieru spokojná. Úplne som sa vžila do deja. Príbeh bol veľmi pútavý, dojemný, romantický, vášnivý, vtipný... Je to knižka, ktorú človek doslova zhltne za deň - ak má čas. A musím povedať, že tie SMS, ktoré si písala Veronika s Richardom, ma bavili.

SKVELÁ (Alena Precechtelová, 11.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
IBA DESAŤ DNÍ - túto knižku napísala pre mňa nová autorka Michaela Brnková . .Ako Miška dokázala posplietať osudy dvoch ľudí, skúšaných životom, tak to je poriadna sila. Knižka je nielen romantická, ale zažijete pri jej čítaní prekvapivé a skrývané situácie . Knižka sa mi veľmi páči aj keď trošku by som nechala sexuálne scénky viac na fantáziu čitateľa. No ja som už staršia osoba, možno mladším ročníkom sa to bude veľmi páčiť . Toto sú iba moje pocity. Viac Vám s knižky neprezradím Odporúčam prečítať. Som veľmi rada, že mám od Mišky aj ďalšie knižky a verím, že sa mi budú páčiť. Som rada, že máme toľko skvelých slovenských spisovateľov

TOP (Michaela, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha je úžasná, odporúčam a teším sa na ďalšie knihy

Krásny príbeh (Klaudia Čechová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden večer mi stačil na túto knihu - toto bolo tak výborne výborné že až! Veronika, má všetko čo by chcela každá žena - snúbenca Matúša , ktorý je veľmi dobre zabezpečený, nákupy či kávičky s kamarátkami. Má to však jeden háčik - chce byť sama sebou a to je problém. Na dedine sa stretáva s Richardom - ktorý je úplný opak Matúša. Je neskutočne pracovitý a pekelne sexy. To, akú chémiu autorka vytvorila medzi hlavnými postavami, neuveriteľné! To doťahovanie, tie dvojzmysly ach, dokonalé. Miška celý príbeh vsadila do krásnej prírody na dedinu kde som mala chuť sa hneď presťahovať! Ponúkla nám taktiež nahliadnutiej do hlavy Richarda - za toto dávam veľké plus - veľmi to v knihách obľubujem.Hlavná hrdinka sa však dostáva do situácie v ktorej sa musí rozhodnúť čo bude ďalej. Vyberie si to, po čom celý život túžila alebo bude ďalej bojovať s nástrahami života ? V závere knihy som mala tušáka ako to celé dopadne a bola som rada že to vyšlo! Tento príbeh je krásny - je plný krásnych myšlienok, lásky, odpustenia a hľadanie samých seba. Odporúčam každej romantickej duši a vlastne každému - táto kniha fakt stojí za to!

Dokonalosť (Sanny, 25.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherné, nádherné nádherné! Nemám slov… Celá táto kniha je ako slnko. Celý ten dej je ako slnečné lúče, niekedy horúce inokedy príjemne teplé, ktoré ťa nabijú energiou. Aj som plakala, aj som výskala od radosti. Erotickými scénami si ma posadila na zadok a tie smsky medzi Veronikou a Richardom, tak to je čistá predohra. Už sa nikdy na meno Richard nebudem pozerať rovnako. Drž si toho chlapa v utajení lebo myslím, že nie som sama, čo poviem, že by sme z neho nestrhli len šaty, ale aj kožu. Našla som sa vo viacerých častiach tohto príbehu. Znovu prežila moment, keď ma srdce bolelo, ďakovala Bohu, že mi do života priviedol toho môjho ,,Richarda". Pocítila bosé nohy v našej záhrade, načúvala tej najkrajšie hudbe prírody a v konečnom znení, rozbehla sa po tej svojej lúke. Pripomenula si presne tú slobodu, ktorú pocítila Veronika, keď sa po svojej lúke rozbehla. Michaela Brnková je hádam chameleón. Asi som sa s tým nikdy nestretla. Ten štýl písania autorka prispôsobila celému deju. To, ako sa hrala krásne so slovíčkami, mi prišlo priam fascinujúce. KONFLIK bol Taliansko, mafia s dejom ako dynamit. Neverila som, že takéto dielo napísala slovenská autorka. No kniha - Iba desať dní so slovenským prostredím a nádhernou jemnosťou nebola žiadna Amerika, na ktorú sa veľa autoriek snaží hrať. Chápete? Keď Slovensko, tak naša ľúbozvučná slovenčina. Klobúk dole pred tvojou tvorbou. Klobúk dole pred tebou samou. Niekde som čítala, že ťa je škoda na Slovensku. Hovadina! Musíš tu byť a musíš písať ďalej. Ja ti navždy budem verná čítateľka. Ďakujem osudu, že som sa pred tebou priznala, že som grafička a mohla dopomôcť k tejto obálke. Ďakujem za to, že mi veríš a dodala si mi sebovedomie, čo sa týka bookstagramu. Ďakujem za to že si. Teším sa, že práve tvoja kniha je mojou prvou štafetou!

Krásny príbeh zo slovenského vidieka (Kristína Rydlová, 22.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorkin debut Konflikt sa mi veľmi páčil, takže som si nemohla nechať ujsť ani jej novinku. Z prostredia mafiánov sme prešli na slovenský vidiek a autorka nám dopriala krásny príbeh o láske, bolesti, odpustení. Má príjemný štýl, vďaka čomu som príbeh prečítala za pár hodín. Veronika je mladé dievča plné energie s podrezaným jazykom, ktoré sa nebojí žiadnej výzvy. Pod vplyvom svojho priateľa a jeho rodiny sa však za posledné tri roky musela zmeniť na "slušňáčku". Myslela si, že toto je život, ktorý chce...až kým sa jej do života nepriplietol Richard, pri ktorom sa nebojí byť sama sebou. Richard...táto postava mala okolo seba takú zvláštnu auru, ktorú nedokážem slovami presne popísať, ale jednoducho ma k nemu niečo nesmierne priťahovalo. Možno tajomnosť, spätosť s prírodou, nepredvídateľnosť, pracovitosť, jeho názory a priority... pravdepodobne kombinácia všetkého spomenutého. Príbeh by som v podstate mohla rozdeliť na dve časti. Prvá bola skôr vtipnejšia, najviac ma bavilo, keď Richard pomáhal Veronike písať sexuálne scény do jej pripravovanej knihy. Neskutočne to medzi nimi iskrilo a k tomu sa ešte pridal tieň zakázanej lásky, keďže Veronika bola v tom čase zadaná. Richard vždy vedel, na ktorú strunu má udrieť, aby Veroniku vyprovokoval... a tá si nikdy nechcela dať zahanbiť. Nebola núdza ani o pikantné scény. Druhá časť bola dosť emotívna. Richard a Veronika už síce k sebe mali voľnú cestu, no obaja mali svoje trápenia a tajomstvá, s ktorými sa najskôr potrebovali vysporiadať, aby mal ich vzťah vôbec nejakú šancu. Problémom tiež bolo, že obaja o svoje minulosti neradi hovorili, kvôli čomu sa neraz poškriepili a mali tichú domácnosť. Veronikina mama ma sklamala, našťastie to zachránila Richardova mama, ktorá bola naozaj skvelá. Páčilo sa mi, že autorka zasadila príbeh do Slovenska. Dedinské prostredie mi je veľmi blízke, keďže tam žijem celý život. Išlo o tradičnú slovenskú obec, kde ľudia stále chovajú zvieratá na úžitok, obrábajú polia, majú slabý signál, navzájom si pomáhajú... malo to svoje čaro.Zaujal ma aj Richardov nezvyčajný dom. Bolo tu viacero sympatických postáv, spomeniem napríklad malú Sárku. Čo viac dodať, autorka ma ani tentokrát nesklamala, príbeh vám určite odporúčam a už teraz sa teším na jej ďalšiu knihu.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x