bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bolo raz jedno zlomené srdce

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Bolo raz jedno zlomené srdce
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bolo raz jedno zlomené srdce

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy BOLO RAZ JEDNO ZLOMENÉ SRDCE:

Evangeline Foxová odjakživa verila v pravú lásku a šťastné konce... až kým nezistila, že sa láska jej života chystá oženiť s inou. V zúfalej nádeji, že svadbu zastaví a vylieči svoje ranené srdce, uzavrie dohodu s charizmatickým, no podlým Princom sŕdc. Ten od nej na revanš za svoju pomoc žiada tri bozky. No už po prvom bozku Evangeline pochopí, že vyjednávanie s nesmrteľnými je veľmi nebezpečná hra a Princ sŕdc chce v skutočnosti oveľa viac, než mu sľúbila. Princ sŕdc má s Evangeline veľké plány, ktoré ju buď privedú k jej vysnívanému šťastnému koncu, alebo do záhuby.

Z anglického originálu Once Upon a Broken Heart (Flatiron Books, New York 2021) preložila Klára Kruteková.

Detaily o knihe

Názov: Bolo raz jedno zlomené srdce

Originálny názov: Once Upon a Broken Heart

Objednávací kód NA205742

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Bolo raz jedno zlomené srdce (Zuzana Čahojová, 27.7.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som sa tešila už niekoľko mesiacov, odkedy som vedela, že bude vychádzať aj u nás. Mala som na ňu zálusk už v angličtine, kde ma, nehanbím sa priznať, opäť nalákala krásna obálka. A možno som sa na ňu tešila až príliš. Aby ste si nemysleli, celý príbeh sa mi páčil, naozaj veľmi. Jednoducho mi tam chýbala tá povestná čerešnička na torte, vďaka ktorej by som mohla byť z knihy ohúrená. Neviem určiť, čo mi tam tak trochu chýbalo. Možno viac z čarovného sveta, ktorý nám autorka aspoň zhruba predstavila? Ocenila by som viac z celého prostredia, napríklad aj podrobnosti z obchodíku Evangelinho otca, kde tak rada trávila čas a ktorý som si predstavovala ako ochod zo Šikmej uličky plný zaujímavostí. Bolo to však milé, rozprávkové a oddychové čítanie, ktoré, keď už raz začnete čítať, len tak ľahko neodložíte. Evangeline bola možno trochu naivná, ale ľúbilo sa mi, že stále verila na veľkú, skutočnú lásku a tomu, že ju aj ona zažije. Jacks bol zase od začiatku zlomyselník, ale viete ako to býva v týchto knihách. Časom sa prejavila aj pozitívnejšia stránka jeho osobnosti a ich vzájomný vzťah bol rozhodne stranu od strany zaujímavejší. Neviem aký osud ich čaká, či sa naozaj naplní proroctvo a dobro vyhrá nad zlom, autorka ma však zakončením knihy nesmierne navnadila na pokračovanie.

Odporúčam (Dominik, 22.6.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím sa priznať, že aj napriek tomu, že čítam čoraz menej fantasy kníh, ma titul Bolo raz jedno zlomené srdce podľa anotácie úprimne zaujal. Bol totiž zahalený rúškom tajomstva, ktoré – ako som neskôr zistil – sa nesie celým románom. Stephanie Garber vytvorila jedinečný svet plný čarovných bytostí, nesmrteľných Osudov, magických predmetov a kliatob, ktorý ma už na samom začiatku vtiahol do svojho vnútra. Potešilo ma, že sa líšil od iných fantasy príbehov a že miestami vzbudzoval dojem historického románu (vďaka všetkým tým panovníkom a vznešeným večierkom). Autorka si teda vytvorila pevný základ pre viacdielnu sériu, na ktorom môže v budúcnosti stavať.

Teším sa na pokračovanie (Veronika, 31.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Magická rozprávka sú slová, ktoré mi ako prvé napadnú po prečítaní tohto čarovného príbehu, prvého dielu fantasy série o novom svete plnom mágie, panovníkov, nesmrteľných Osudov, upírov a všadeprítomnej túžbe po láske. Aj keď som už veľká, rozprávky milujem, naviac, keď sú nevhodné pre moje malé ratolesti, čo im (rozprávkam) pridáva na príťažlivosti. Kúzelná atmosféra sálajúca z každej stránky rovnako, ako napätie, vďaka ktorému rastie zvedavosť spoznať svet síce zlomenej, no odhodlanej a dobromyseľnej Evangeline a jej túžbe po pravej láske, bez ohľadu na hroziace nebezpečenstvo, si získajú nejedného váhajúceho čitateľa. Pri čítaní prvej tretiny knihy som sama uvažovala, či ma bude príbeh ďalej baviť. Bola som voči nemu veľmi skeptická. Príliš fantastický, zbytočne boľavý, no neprestajne zahalený rúškom tajomna, vďaka čomu pútal pozornosť a rozvíjal chuť nájsť odpovede na stále nové otázky. Obavy ale rýchlo pominuli a dobrodružný dej, ktorý nasledoval, ma kompletne pohltil. Permanentne sa v ňom odohráva množstvo akcie. Je plný nádeje, dôvery a túžby. Nechýba ani romantické napätie nie len medzi hlavnými postavami, no rovnako ani sklamania a záhady, ktoré potrebujete vyriešiť stoj, čo stoj. Autorka píše nesmierne ľahko a pútavo. Vytvorila niečo nové s chytľavou zápletkou, príjemnými postavami a dynamickým dejom. Iskrivý vzťah od nenávisti k láske v rozpuku mu dodá hĺbku a vďaka nemu sa budete tešiť na ďalšie pokračovanie.

3,5/5 (@jedna_zenska, 21.5.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Naozaj veľmi kúzelný príbeh, s malým šmrncom zamilovanej naivity, ale s krásnymi prvkami fantasy, až rozprávky, čarovnými predmetmi, prorotstvami, bytosťami. Proste skutočne magické čítanie vás čaká na stranách tejto knihy. Toto nie je naozaj nič extra “dark” ani neprístupné, ale je to milé, zvláštne čarovné a kúsoček naivne romantické a kúsoček aj vzrušujúce a tajomné. Veľmi pekne namixované čítanie, taký vyvážený elixír pre milovníkov nenáročných YA fantasy príbehov. Príbeh sa točí okolo mladučkej Evangeline, ktorá spozná Princa sŕdc a ten jej život ovplyvní tak, ako to nečakala. Tu ma bavila tá tajomnosť princa a tie malé doťahovačky, ktoré medzi sebou mali, postupné odkrývanie nejakých sympatií, no, ale aj tak sme sa nedozvedeli v tejto časti veľa, všetky tromfy na nás budú zrejme vytiahnuté v ďalšej časti, tak som veľmi zvedavá, čo nás čaká. Síce toto nie je nič dychberúce, ale je to naozaj príjemne napísaný príbeh s tajomstvami, motanicami a niečím tak zvláštnym, čo ani nejde opísať. Zrejme v tom skutočne budú nejaké kúzla severských príbehov, ktoré len čakajú, kým ich objavíte. Tak sa nechajte aj vy zviesť túžbou objavovať tento krásny svet a otvorte knihu na jej prvých stránkach a nechajte sa unášať.

3,75*/5* (Ivana Kováčová, 15.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Stephanie Garber, autorka obľúbeného Caravalu, je tu s novou sériou a ja som ju, samozrejme, musela vyskúšať. Caraval ma pomerne bavil a páčil sa mi. Asi nie tak veľmi ako väčšine, ale bolo to príjemné čítanie. Musím ale priznať, že aj keď autorka píše pútavo a jej príbehy sa veľmi dobre a ľahko čítajú, ja ich veľmi rýchlo zabúdam. Z Caravalu si nepamätám vôbec nič a ak mala táto kniha nejakým spôsobom naň naväzovať, netuším ako. Každopádne mi to pri čítaní tejto knihy vôbec neprekážalo. Túto sériu môžete pokojne čítať, aj keď je to vaša prvá skúsenosť s autorkou. Hneď od začiatku ma kniha vtiahla. Mala skutočne dobrý rozbeh, páčila sa mi mágia, čary a Osudy, ktoré autorka vymyslela. Tiež dávne legendy a príbehy, ktorých hlavnou úlohou mala byť v súčasnosti naša hlavná hrdinka. Väčšinou bývajú YA knihy veľmi predvídateľné, ale tu som mala pocit, že situácie som nemala šancu odhadnúť, častokrát ma zvraty šokovali a vôbec som ich nečakala a prichádzali úplne znenazdania. Dej bol pútavý aj v druhej časti, kedy stále pribúdali nové postavy a miesta. Akonáhle sa ale kniha prehupla do tretej časti, začala som sa mierne nudiť a na môj vkus tu bol dej zbytočne prekombinovaný. V závere si ale príbeh získal opäť moju plnú pozornosť a tu ma veľmi bavilo sledovať odhalenia a kto koho vlastne oklamal a podviedol. Hlavná hrdinka Evangeline bola tak neuveriteľne naivná, že skákala z jedného zlého rozhodnutia do druhého a ani za svet sa nedokázala zo svojich chýb poučiť. Aj keď sa jej musí nechať, že v tých rôznych omračujúcich a lásku vynucujúcich kúzlach a elixíroch sa bolo naozaj veľmi ťažké vyznať. Evangeline tu mala hneď niekoľko adeptov, do ktorých by sa mohla zaľúbiť a páčilo sa mi, že to naozaj mohol byť ktorýkoľvek z nich. Je nám asi jasné, ku komu jej náklonnosť smeruje najviac, ale ak by sa autorka nakoniec rozhodla pre iného, má to každopádne dobre rozohrané na každú stranu. Miestami to bolo fakt super, inokedy lepší priemer, a určité časti priemer. Bavilo ma to ale určite natoľko, že si pokračovanie rozhodne nenechám ujsť a veľmi rada si ho prečítam.

Bolo raz jedno zlomené srdce (Kristína Rydlová, 26.4.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznávam, že Bolo raz jedno zlomené srdce nepatrí zrovna k žánrom, po ktorých by som siahla až tak často, ale občas si rada prečítam aj niečo mimo môj obvyklý žáner. Táto novinka pre mňa bola príjemným spestrením, dočkala som sa aj romantiky, takže i moja romantická duša si tu našla svoje. Cítila som z nej rozprávkový nádych, nechýbali tu rôzne zaujímavé bytosti, magické predmety, čary, zaklínadlá, tajomstvá záhady, ktoré dodávali celému príbehu nadprirodzenú atmosféru. Evangeline to vo svojom živote nemala jednoduché, veľmi skoro prišla o oboch rodičov, macocha a nevlastná sestra jej neprejavovali takmer žiadnu lásku, nemala nikoho blízkeho, cítila sa osamelo, no aj napriek tomu to bol "snílek", ktorý sa snažil vo všetkom nájsť niečo pozitívne, nevzdával sa a veril na lásku na prvý pohľad. Viackrát bola postavená do situácií, kedy dokázala, že je ochotná obetovať sa pre šťastie druhých, aj na úkor samej seba. Jacks, Princ sŕdc, bol zasa takou tajomnou postavou, u ktorej ste si nikdy nemohli byť istý, čo urobí v ďalšej sekunde a či mu môžete veriť, alebo nie. Postupne sme však mali možnosť čoraz viac nahliadnuť pod jeho chladnú masku a uvidieť aj jeho druhú stránku a ja som si ho začala pomaly obľubovať. Dúfam, že v ďalšej časti sa o ňom dozvieme ešte viac. V príbehu sa odohralo viacero záhadných vecí a môj odhad na toho, kto v tom všetkom má prsty, sa neustále menil. Do poslednej chvíle som si tým nebola úplne istá, vďaka čomu ma táto zápletka dosť bavila. Bolo tu veľmi pekne ukázané, čo všetko je človek ochotný urobiť kvôli láske... Musím pochváliť aj grafické spracovanie knihy, od obálky knihy po grafiku vo vnútri knihy. Hoci sa na konci určité veci objasnili, veľa nám toho zostalo nedoriešeného, takže určite siahnem aj po pokračovaní.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hovorí sa, že Princ sŕdc nedokáže milovať, pretože srdce mu už dávno prestalo biť. Iba jedna osoba ho môže znovu rozbúchať: jeho pravá láska.
A jeho bozk je smrteľný pre všetkých okrem nej – jeho jedinej slabosti –, a kým ju nenájde, zanechá za sebou mnoho mŕtvych.
Evangeline si nedokázala predstaviť horší osud. Ak existoval niekto, kto by s ňou dokázal súcitiť, bol by to práve Princ sŕdc.
Pohľadom zablúdila na sochu, na mramorové prsty, zvierajúce dýku vo veľkosti jej predlaktia. Čepeľ smerovala nadol na kamennú misku nad malým kruhom roztancovaných bielych plameňov. Na boku boli vyryté slová Krv za modlitbu.
Evangeline sa zhlboka nadýchla.
Pre toto sem prišla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x