bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jefferson

Vydavateľ: Artforum (ARTFORUM, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jefferson

Ježko Jefferson sa jedného krásneho rána rozhodne zájsť do mesta dať si upraviť frizúru, pričom netuší, že sa tým spustí lavína nečakane dramatických udalostí… Čitateľov od 10 rokov čaká napínavý príbeh s krimi zápletkou plný láskavého humoru a radosti zo života.

Kniha Jefferson je nadčasová filozofická bájka s jemne angažovaným odkazom: o našom vzťahu k zvieratám, o priateľstve a tolerancii, o odvahe malých a o sile kolektívu. Táto brilantne napísaná detektívna komédia plná svižných dialógov a živo vykreslených postáv získala už po prvom vydaní trinásť literárnych cien. Jean Claude
Mourlevat získal v roku 2021 za svoje súhrnné dielo prestížnu Cenu Astrid Lindgrenovej, ekvivalent Nobelovej ceny pre detskú literatúru.

Detaily o knihe

Názov: Jefferson

Objednávací kód NA646584

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jefferson (Val, 28.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oceňovanému francúzskemu umelcovi preložili do slovenského jazyka túto zaujímavú, nadčasovú filozofickú bájku. Hlavným hrdinom je jež Jefferson, ktorý je krivo obvinený z vraždy jazveca Edgara, kaderníka v mestečku zvierat. Zaujímavosťou je, že v príbehu sa toto mesto nachádza neďaleko mesta ľudí. Môžu sa medzi sebou navštevovať,nie je to nič zvláštne. Práve takto vznikla naozaj originálna zápletka s napínavým príbehom. Jefferson sa s najlepším priateľom, prasiatkom Gilbertom, ktorý bol odhodlaný očistiť priateľove meno a vôbec nepochyboval o jeho nevine,pustili do pátrania a zaumienili si vypátrať vraha. Tu sa začne odvíjať vyšetrovanie na vlastnú päsť. Stopy ich zavedú do mesta ľudí a postupne odhaľujú pravdu. Autor decentne, priateľne pre 10-ročného čitateľa, ktorému je kniha určená,opisuje napínavé, dramatické aj násilné situácie. Hlavnú zápletku a dôvod vraždy som naozaj nečakala. Musím povedať, že kniha týmto ukazuje nielen malým čitateľom,ale aj dospelým, ktorí po knihe siahnu ako vnímajú zvieratá vo svojom svete nás, ľudí. Taktiež,ako v každej bájke,aj tu je hneď niekoľko mravných ponaučení. Jean- Claude poukazuje na silu priateľstva a to, že vskutku platí porekadlo VIAC HLÁV,VIAC ROZUMU(v tomto prípade aj sily), o tom, ako môžu byť predčasné závery mylné, aj o tom, že aj malé stvorenie dokáže veľké veci. Podľa môjho skromného názoru, si kniha, ktorá po prvom vydaní získala 13 literárnych cien,rozhodne vašu pozornosť zaslúži! Bonusom sú aj dialógy, ktoré dynamicky posúvajú príbeh so štipkou humoru a krásne čiernobiele ilustrácie a očíslované kapitoly s malou charakteristickou kresbou pre danú časť príbehu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x