bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zóna smrti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Washington Poe
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Vaša cena: 12,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 5,- € (zľava 28%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zóna smrti

Prečo na minulosti obete nič nesedí?

Detektív seržant Washington Poe bojuje na súde proti nútenému vysťahovaniu zo svojho milovaného domčeka na samote, keď ho náhle odvolajú
k prípadu muža, ktorého ubili na smrť bejzbalovou pálkou v zapadnutom bordeli. Poe je zmätený – on loví sériových vrahov, a toto vyzerá na tuctovú vraždu rukou pasáka. Jeho účasť si však osobne vyžiadali ľudia, ktorí radšej zostávajú v ústraní.

Keď sa Poe a spoločensky neobratná programátorka Tilly Bradshawová začnú vŕtať v prípade, vynoria sa pred nimi zdanlivo nezodpovedateľné otázky: Prečo na minulosti obete, ktorá prešla previerkami najvyššieho stupňa pre strategicky dôležitú prácu, nič nesedí? Prečo zostala na mieste vraždy drobná dekorácia a prečo ju niekto z vyšetrovateľov ukradol? Aká je súvislosť medzi vyšetrovanou vraždou a bezchybne vykonanou bankovou lúpežou spred troch rokov, pri ktorej nebolo nič odcudzené?

Z anglického originálu Dead Ground (Constable, London 2021) preložila Zdenka Buntová.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Zóna smrti

Originálny názov: Dead Ground

Objednávací kód DY205725

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Zóna smrti (Zuzana Čahojová, 30.7.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Poe a Tilly sa púšťajú do nového prípadu. Poriadne zamotaného prípadu. Tajné služby odmietajú prezradiť celú pravdu, tajnosti akurát vytvárajú veľký zmätok a nebezpečné situácie. Už na prvý pohľad podozrivá vražda bývalého vojaka otvorí dvere do minulosti, k starému prípadu a k niekomu, kto baží po pomste. Tak som sa tešila na pokračovanie Kurátora. Zbožňujem túto vyšetrovateľskú dvojicu. Tilly nemá filter ako bežní ľudia a jej prostoreké odpovede vždy stoja za to. Samozrejme, nemôžem opomenúť neomylnú genialitu. A Poe, ktorý sa svojou ignoráciou vyšších autorít zaručene dostane do problémov. Rovnako ako Tilly je neskutočne nadaný na všímanie si tých najmenších detailov a spájanie tých najnepravdepodobnejších súvislostí. Vďaka krátkym kapitolám, častým návnadám a autorovmu čtivému štýlu písania bolo čítanie napínavé. Ale len miestami. Občas som sa nudila, strácala sa v deji aj v postavách. Zdá sa mi, že autor sa až príliš snažil a miestami všetko prekombinoval. Možno som si neužila knihu až tak ako som čakala, ale rozhodne môžem knihu odporučiť tím, ktorí majú radi napätie, krátke kapitoly, odkrývanie tajomstiev. A miestami naozaj nečakané zvraty.

Milovaný Craven (Katarína, 15.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poe už navždy bude v mojich očiach nezastaviteľný detektív vždy odhaľujúci pravdu a zachraňujúci nevinných a to, treba poznamenať, s dávkou humoru nechýbajúcou pri žiadnom z jeho zásahov. Tu nejde o typickú one man show, ako to v niektorých detektívkach býva – jeden jediný vyšetrovateľ stačí na prelustrovanie celého prípadu, len jeden má nápady, ostatní sa s ním len vezú, len jeden môže priniesť odhalenie – kdeže, tu sa nám do pátrania aktívne zapájali všetky postavy, všetky mali čo povedať a ani jedna z nich nebola zbytočná. Vyzdvihnúť musím najmä milovanú Tilly, ktorej som už v prvej časti okamžite prišla na chuť, a ktorá sa stala mojou absolútne najobľúbenejšou postavou série. Jej špecifický humor a chápanie okolitého sveta je nesmierne osviežujúce a veru stojí za vašu pozornosť. Autorov štýl som už raz poriadne vychválila, no nedá mi nespomenúť znova jeho zmysel pre dynamiku. Krátke výstižné vety a len pár stranové kapitoly dodávali príbehu veľmi rýchly spád a takmer 500 stranovú knihu sa mi podarilo zhltnúť za necelých 24 hodín. M. W. Craven sa krásne pohral s textom, vyšperkoval ho do najmenších detailov a, čo je pre mňa najfascinujúcejšie, opäť čitateľovi dovolil nahliadnuť do mysle samotného vraha, pohrabať sa v jeho túžbach a šialených zvrátenostiach, ktorých mal plnú hlavu. Pevne verím, že sa dočkáme ďalších častí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Carverová ťukla na tlačidlo play. V zábere sa ukázal väčší celok, telo na posteli, pálka, izba v pozadí.
„Ešte raz, prosím.“
Niečo mu na tom nesedelo, no nevedel presne určiť čo. Pozreli si to znova, nikto neprehovoril. Na konci sa všetky oči obrátili k Poovi.
„Ešte raz.“
„Ale no tak!“ ozvala sa Finchová. „Pozrieť si to môžete kedykoľvek, nie?“
„Nie. Tak ako teraz, keď stojíme v tejto miestnosti, si to neskôr určite nepozrieme,“ povedal s očami prilepenými na notebook.
Video sa spustilo od začiatku. Muž s kamerou vstúpil do domu, vyšiel po schodoch a vkročil do spálne. Metodicky nasnímal každý detail, no primárne sa zameral na zjavné dôkazy: na Biermanovu mŕtvolu, zakrvavenú bejzbalovú pálku, kaluže krvi na posteli, väčšie krvavé fŕkance…
Potom záber posunuli a skontrolovali, či je na videu zachytené všetko. Nočné stolíky. Misky s kondómami a lubrikantmi. Župany bez opaskov na zadnej strane dverí. Elektrický kozub s tromi tyčami. Malé kvapky krvi, čo odleteli od pálky. Kozubová rímsa a na nej ozdoby.
„Znova!“ zavelil Poe.
Finchová frustrovane zahrešila. Aj Melody Leeová vzdychla. Poe pozorne sledoval obraz. Opäť nič, čo by mu udrelo do očí.
Až potom…

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 12,70 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x