bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem strašidiel pod posteľou

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 03:01

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem strašidiel pod posteľou

V temnote pod posteľou každého z nás striehnu strašidlá. Keď vylezú a zhasnú svetlo v našom vnútri, skrývame to pred ostatnými za úsmev. Aj Almin svet sa jedného dňa ponoril do temnoty a do jej života sa vkradlo jedno strašidlo za druhým. Keď však Alma pochopí, že temnote nemusí čeliť sama, naberie odvahu a vyhľadá Lovkyňu strašidiel. Tá nie je vyzbrojená mečom a štítom. Jej zbraňami sú okuliare a pero. Naučí Almu, ako strašidlám čeliť, a každý deň, keď Alma povie, že je v poriadku, klame čoraz menej.

Detaily o knihe

Názov: Sedem strašidiel pod posteľou

Objednávací kód NA646340

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Každý má nádej (MartinaF, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je príbeh, v ktorom sa možno nájdete, z ktorého sa niečo naučíte a možno si niečo odnesiete. Sedem strašidiel pod posteľou je kniha pre malých aj veľkých, pre tých, ktorí strašidlá vidia, ale aj nevidia. Je ťažké napísať knihu, ktorú by ktorýkoľvek človek mohol prečítať a predsa sa to dvojici madridských autoriek podarilo. Jedneho dňa sa pred Almou objavia strašidlá, ktoré doposiaľ číhali pod posteľou. Začnú sa jej objavovať po jednom, prichádzajú nečakane, zanechávajú za sebou len spúšť a zhoršujúcu sa náladu. Alma prestane svietiť, stratí svoju iskru a už sa neteší z každodenných maličkostí, pretože ťarcha strašidiel ju každým dňom viac a viac vyčerpáva. Zo svetla sa stala temnota, z ktorej sa ťažko dostáva a to zisťuje aj naša hlavná postava Alma. Vždy sa mi páči, keď sa vážne témy rozoberajú detským jazykom, ktorý sa na prvý pohľad javí ako jednoduchý, ale vo svojom jadre je zložitý a veľmi dôležitý. V tejto knihe sa dávajú do povedomia duševné poruchy, o ktorých treba rozprávať a hlavne, ak cítite, že s vami niečo nie je ok, treba vyhľadať pomoc. V boji so strašidlami potrebujete pomocníkov, ktorí vás budú viesť a dávať smer, aby ste stratené svetlo opäť našli. Príbeh je veľmi citlivo a krásne napísaný. Nesmierne sa mi páčila aj vizuálna stránka knihy v podobe netypických ilustrácií a modro-bielej grafiky. Všetko sa krásne dopĺňa a spolu to tvorí príbeh, ktorí je venovaný hlavne deťom a ľuďom, ktorých svetlo sa pomaly vytráca. Bojujte.

Nádejný (Laura Löbbová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto malá knižka ukrýva príbeh o Alme a jej strašidlách. Strašidlách, s ktorými sa stretli mnohí z nás, či už rovnakými alebo veľmi podobnými. Príbeh približuje duševné choroby, ako to človeka ovplyvňuje, pocitovo aj správaním. Veľakrát mi bolo pri čítaní smutno, veľmi som chcela Alme pomôcť, len aby jej bolo lepšie. Avšak nebojte sa, nie je to celý čas len smutný príbeh. Práve naopak, veľmi nádejný a pekný a na konci budete veľmi radi, že ste si ho prečítali. Osobne som knižku dočítala pred záverečnými skúškami v škole a bol to taký balzam na dušu. Pripomenula mi, že nie som jediná, ktorá sa takto cíti. Že nie som sama a budem v poriadku. Táto kniha je síce písaná pre deti, ale určite ju odporúčam všetkým dospelým, či už pre pochopenie seba alebo ostatných. Každé jedno slovo je starostlivo premyslené a dôležité pre príbeh. Naozaj krásna a prepracovaná kniha, príbehom aj vizuálom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x