bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vše, co k tobě cítím

Vydavateľ: Red (Red)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:1
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 17,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,45 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,29 €
Ušetríte: 2,84 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,17 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vše, co k tobě cítím

Zaříkávač koní Damián Álvarez slaví velké mezinárodní úspěchy a má hodně fanynek. O svém již dospělém synovi se dozví jen pár dní před tím, než si syn vezme život. Damián v šoku odřekne všechna turné a stáhne se na rodinnou usedlost v Andalusii.

Když ho nečekaně vyhledá Linda Grünfelderová, psychiatrička jeho syna, hází nejprve vinu na ni a je zatvrzelý vůči veškerému okolí. V jedinečné atmosféře španělského hřebčína se rozplétají rodinné historie a propojují se životy lidí, kteří by se bez tragické události nikdy nesetkali.

Linda se na farmě seznamuje s mnoha jejími obyvateli. Někteří jsou členové blízké rodiny Damiána, jiní jsou zaměstnanci. Všichni se starají o více než sto andaluských koní.

Španělský temperament a německý smysl pro pořádek a pravidla se na první pohled jeví jako neslučitelné. Přesto Damiána na Lindě něco přitahuje. Podaří se právě jí prolomit jeho tvrdou skořápku? Nebo odjede z farmy s nepořízenou a jen s několika pěknými zážitky od koní?

Detaily o knihe

Názov: Vše, co k tobě cítím

Originálny názov: Alles, das ich für dich fühle

Objednávací kód NA646331

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Linda & Damián (Valéria Lauková, 23.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nemka Linda je psychiatrička. Čo ju spája so španielskym zariekavačom koní Damiánom? Jedna hrozná tragédia. Linda pricestuje do Španielska, kde ju okrem Damiána prijmú s otvorenou náručou. Aj keď je cudzinka a nikto netuší prečo prišla, na ranči je dosť miesta a obyvatelia tohto konského raja sú veľmi pohostinní. Príbeh je rozprávaný z oboch pohľadov hlavných hrdinov,čo je veľmi dobre, pretože vidíme myšlienkové pochody najmä Damiána, ktorý je odťažitý, ufrflaný, utrápený a pred Lindou sa snaží vytvoriť ochranný múr. Linda mu pripadá krásna, ale keďže ju viní z osobnej tragédie, nechce s ňou mať nič spoločné. Aspoň si to nahovára a snaží sa držať ďalej. Veľmi mu to nevychádza. Všetci na haciende to vidia. Linde sa naopak Damián páči, aj si to pripúšťa a veľmi ju mrzí, že jej pripisuje vinu za niečo, za čo naozaj nemôže. Obe hlavné postavy majú svoje trápenia. Damián sa cíti menejcenný preto,ako ho vychovával otec. Linda si v srdci nesie výčitky kvôli sestre,preto žije svoj život podľa vzoru matky a nie taký, aký by ho chcela mať ona sama. Matka ju viní aj z toho, že do Španielska odišla. Nezáleží jej na tom aké je to pre Lindu dôležité. Postupne ale Damiánove hradby začnú pukať v základoch a dovolí sám sebe preniknúť do Lindinho života. Je veľmi dobre, že autorka popisuje emócie aj (no pre mňa najmä) u Damiána, lebo z jeho strany som absolútne necítila žiadnu chémiu, žiadne reálne city,celé jeho chovanie by mi prišlo absolútne neopodstatnené. Napríklad, v bare by som z jeho správania a postoja očakávala vyvolanie nejakého konfliktu. On, so svojou zádumčivou povahou sa však rozhodne ísť tancovať!!! (Celý text nájdete na https://blogvknihach.blogspot.com/2022/11/vse-co-k-tobe-citim.html?m=1 )

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x