bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slovník stratených slov

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slovník stratených slov

Esme sa narodila do sveta slov. Svoje detstvo trávi v Skriptóriu, záhradnom domčeku v Oxforde, kde jej otec a tím zanietených lexikografov zbierajú slová pre prvý Oxfordský slovník anglického jazyka.
Počas dospievania si Esme uvedomí, že niektoré slová a ich významy, hlavne tie týkajúce sa žien a skúseností obyčajných ľudí, sú podľa lexikografov menej dôležité ako iné, a preto ich do Oxfordského slovníka anglického jazyka nezaznamenajú. Esme sa tak dáva do vyhľadávania slov pre svoj vlastný slovník: Slovník stratených slov. Aby sa jej to podarilo, musí opustiť bezpečný svet univerzity a vydať sa za bežnými ľuďmi, ktorí jej chýbajúce slovíčka doplnia.
Príbeh sa začína na konci viktoriánskej éry, pokračuje snahami hnutia sufražetiek o volebné právo žien až k prvej svetovej vojne. Slovník stratených slov ponúka jedinečný rozprávačský talent a skryté riadky stratené z histórie, ktorú napísali muži. Autorka Pip Williamsová sa inšpirovala skutočnými udalosťami, vyhľadávanými v archívoch Oxfordského anglického slovníka, aby prerozprávala provokujúci a originálny príbeh.
Slovník stratených slov je nádherná, lyrická a hlboko podnetná oslava slov a sily jazyka formovať svet.

Detaily o knihe

Názov: Slovník stratených slov

Objednávací kód NA645482

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stratené slová (Kristína Danišová, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Slovník stratených slov znamenal zatúlať sa k slovám, ktorým učenci vymysleli význam. Pokúsili sa o to ale aj tí najobyčajnejší ľudia, ktorí nevedeli napísať vlastné meno a ich myšlienky až donedávna nemal kto zachytiť na papier. Od malého dievčatka, ktorým Esme bola a ktoré z podlahy kradlo papieriky so slovami, až po ženu, ktorá si v srdci niesla bolesť, ktoré žiadne slovo nedokázalo vyjadriť. Príbeh napísaný históriou prešiel prstami autorky, ktorá dala do knihy vlastné myšlienky a postavy. Bolesť sa pomaly, premyslene, rozširovala, ako keď si noc kradne svoj čas na zemi. Pomaly ma pripravovala na tmu, ale ja som mala šťastie a videla som svetlo hviezd. Nezasiahla ma tak silno ako plánovala. Príbeh naplnený slovami, stratou a láskou. Bola som vystavená nerovnosti mužov a žien, bojovnosťou a zraneniami, ktoré sa dotkli ich mysle a tela. Pozerala som sa na neistú budúcnosť slovníka rovnako ako na ľudí, ktorí za ním stáli a jemne načrtnutú romantickú linku v pozadí. Dej sa s gráciou anglickej kráľovnej na povestnom čaji o 4 hodine nikam neponáhľal. Čierne písmena, ktoré dali postavám meno, mi prekĺzli pomedzi prsty a ja som nedokázala zachytiť ich emócie. Bola som v obklopení písmen…ale bola som sama. Pozerali sme sa na seba 432 strán v tichu mesačného svetla aj v speve úsvitu jari, až pokým ma nenechali odísť. Napriek tomu patrí Slovník stratených slov medzi jeden z najoriginálnejších príbehov, ktoré sa mi dostali pod ruku, hoci sme sa na ceste, ktorá spája srdce čitateľa a knihu, nestretli. Dá ti viac, ako čakáš, len mu to musíš dovoliť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x