bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pilot 369

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 14,28 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,62 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,- €
Ušetríte: 2,38 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pilot 369

Čo spája incidenty amerických lietadlových lodí Nimitz a T. Roosevelt, zdokumentované pilotmi bojových stíhačiek a zverejnené na webových stránkach MO USA, so svätými knihami Genesis a Exodus?
Je pokrvná línia Ježiša Krista skutočne prerušená?
Potvrdzuje webová stránka MO USA existenciu antigravitačnej technológie?
Poprel Gimbal incident z januára 2015 všetky doteraz ľudstvu známe fyzikálne zákony?
Ako dokázal taxikár z Marseille zalarmovať najutajenejšie oddelenie amerického Pentagónu?
Odpovede na tieto a mnohé iné otázky nájdete na stránkach jedinečného slovenského sci-fi trileru PILOT 369, ktorý beletristicky dokumentuje možný priebeh svetovo známych incidentov.
Kniha Pilot 369 vás unaví, pretože nezaspíte, dokiaľ ju celú neprečítate.
... a všetko sa začalo pred Rembrandtovým obrazom v Berlínskej obrazovej galérii.

Detaily o knihe

Názov: Pilot 369

Objednávací kód NA645398

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha pre celú rodinu (Tatiana, 20.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pracujem v knižnici a sci-fi Pilot 369 som si kúpila len kvôli inkvizítorskej recenzii na portáli Fan.... „Prestrelka“ medzi autorom a recenzentkou z Fan... je zriedkavou raritou a máloktorý začínajúci autor si dovolí takto razantne „odpapuľovať“ renomovanej recenzentke. Po prečítaní som sa ale utvrdila, že „recenzia“ je vlastne len nevydarený pokus o výchovný výprask nováčikovi, ktorý vykopol dvere do uzavretého klubu SK sci-fi autorov. Odhliadnuc od recenzentkinho foux pas s „kreslom“ sa dá len čiastočne súhlasiť s výhradami voči gramatike a štylistike, ktoré by som ja smerovala skôr vydavateľstvu ako autorovi. Nie každý autor je súčasne aj jazykovedec. Preto sa zodpovední autori zastrešujú renomovanými vydavateľstvami presne tak, ako to urobil aj SlovakFox. Kniha si u nás doma poležala chvíľu na stole v kuchyni, kde si z nej sŕkala dcéra počas raňajok. Ako študentka filozofie sa vyjadrila, že je to netradičný, zaujímavý a pomerne vierohodne podaný výklad historických udalostí, ktoré stoja pri zrode ľudskej civilizácie. Gravitáciu a ostatné technické „nezmysly“, ktoré jej akosi nešli do hlavy, ofrflala, no a to nakoplo syna, študenta IT, ktorý si nasťahoval Pilot-a do svojej izby a cca po týždni mi zahlásil, že mám kúpiť pokračovanie(?). Z hádky kvôli gravitácii vyšiel víťazne syn, ktorý svojej sestre celkom logicky vyargumentoval, že bez gravitačnej technológie by kniha nemala žiaden zmysel. A tak skončil Pilot na manželovom nočnom stolíku, ktorý ju číta dookola ako nepríčetný, no a ja čakám na pokračovanie. :)

Ďakujem (SlovakFox, 24.1.2024) Odpovedať

Milá Tatiana, ďakujem za názor ako aj zaujímavý postreh k "recenzii". Začať recenziu podtitulom "Nech to už máme za sebou..." svedčí o kvalitách etiky a výške IQ mojej najobľúbenejšej pani "recenzentky". S úctou, SlovakFox.

Exodus - prechod (Ráchel Schwartzová, 18.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sci-fi nečítam. Mám rada len historické romány a životopisy. Fascinuje ma história hebrejského národa v ktorej jednou z najčastejšie spracovaných tém je Exodus. Film „Exodus: Bohovia a Králi“ z roku 2014 nie je zlý, ale tak ako väčšina umeleckých diel aj v tomto veľkofilme je z vyše 2 hodín venovaných samotnému prechodu cez more len niekoľko desiatok mizerne odfláknutých sekúnd. Divák musí nevyhnutne nadobudnúť dojem, že po dne mora Hebrejci určite prejsť nemohli. V rámci dovolenkovej nudy som googlila novinky s tématikou Exodus-u a Google mi neustále dookola ponúkal Exodus v sci-fi trileri od úplne neznámeho slovenského autora SlovakFox (?!). Po návrate z dovolenky som zašla do kníhkupectva a ochutnala som Exodus v slovenskom prevedení, ...a spadla mi sánka. Bez akýchkoľvek obkecávačiek a úmorných XXX-stránkových príprav skočil SlovakFox rovno na vec. Takmer celá kapitola Exodus v sci-fi trileri Pilot 369 sa venuje detailom „naháňačky“ faraóna s Mojžišom, pričom autor zobral do úvahy najnovšie výskumy, ktoré vyvracajú doposiaľ všeobecne prijímaný názor na čas konania Exodus-u a osobu faraóna, ktorý viedol egyptskú armádu. SlovakFox posunul termín z 18. do 17. dynastie, takmer o 200 rokov skôr a veľmi šikovne sa vyhol možnej chybe v osobe mena faraóna, ktorý naháňal Mojžiša. Vyriešil to elegantne použitím mena „Faraón“ s veľkým „F“. Takmer som odpadla, keď som sa na konci kapitoly Exodus dozvedela ako funguje Archa zmluvy a ako získavali Hebrejci Mannu, ktorá ich udržiavala pri živote počas 40-ročného putovania divočinou a púšťou Arabského polostrova. No a čerešničkou na torte bol zápas proroka Jacoba s „Anjelom“ (z obálky) o ktorom mi Google nič nepovedal a moje prvé sci-fi zavítalo ku mne domov. Doma som si ho prešla celé, od začiatku do konca a robím to dookola, zakaždým keď si spomeniem na Exodus. Tým reaktorom a všelijakým konvertorom príliš nerozumiem, ale zarážajúce je, že všetko o čom píše SlovakFox je x-násobne potvrdené na stránkach YTB a Wiki. Knižné spracovanie nezachádza príliš do detailov, čo hodnotím veľmi kladne, pretože prakticky žiadne stránky som nebola nútená preskakovať. Záujemcov o detailnejšie informácie určite uspokojí Google, ktorý potvrdzuje všetko o čom ten Lišiak píše. Začať takmer 2000 rokov pred Kristom a skončiť sci-fi naháňačkou v súčasnosti, do ktorej sú zapojení Muži v čiernom, NATO, stíhačky, helikoptéry, mimozemšťania, francúzska armáda a obyčajný taxikár z Marseille? A to všetko bez krvavých a inak odporných scén. Slovenský autor? Nemožné? Dokonca aj tú flotilu záhadných svetiel nad Atlantikom z kapitoly Gimbal potvrdil Google len nedávno, cca. pred mesiacom. Len nerozumiem ako to ten Lišiak mohol tak presne popísať, keď kniha vyšla už v apríly a napísané to musel mať dávno predtým... Krpatý Niki z obálky teraz vytriešťa na mňa oči už z mojej knihovničky a zakaždým keď k nemu zablúdim pohľadom sledujem, či na mňa nežmurkne. ---nóóó, a častejšie sa pozerám na oblohu :).

Čo keď má ta "slovenská líška" pravdu? (Alex, 12.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anotácia spomína, že kniha čitateľa unaví, pretože nezaspí pokiaľ ju celú neprečíta. Musím potvrdiť, ale s tým, že mňa unavila už dvakrát a zakaždým mi prebehli chrbtom zimomriavky pri predstave, že tá „slovenská líška“ môže mať pravdu. Plnokrvné sci-fi, plné originálnych technológii a zasadené do bezprostrednej súčasnosti na Zemi (teda len kapitoly Nimitz a Gimbal). Žiadne vymyslené príšery, potvory a vymodelované nereálne svety, ale sci-fi v našej, súčasnej realite. Treba si zvyknúť na označovanie priamej reči (autor používa netradične dva spôsoby), ale keď si uvedomíte, že mimozemská inteligentná bytosť nemusí mať žiadne hlasivky a je veľmi málo pravdepodobné, že by dokázala vydávať pre nás počuteľné zvuky v pozemskej atmosfére a navyše presne v tom spektre frekvencií ako my, pozemšťania, tak asi dáte autorovi za pravdu. Popis interiéru a ovládania vesmírnej „kapsuly“ je absolútne super a podvedome vyvoláva otázku, či autor v nejakej takejto „kapsule“ skutočne nebol :). Dobrá práca!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x