bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Levanduľová záhrada

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Levanduľová záhrada

Aristokratická francúzska rodina, legendárny zámok v Provensálsku a skryté tajomstvá, ktoré ničia dve generácie, zmietané medzi povinnosťou a túžbou. Ako je u Lucindy Rileyovej zvykom, príbeh je vyrozprávaný v dvoch časových rovinách, ktoré sú navzájom majstrovsky skĺbené. Striedanie súčasnosti a minulosti len zvyšuje napätie románu.

Detaily o knihe

Názov: Levanduľová záhrada

Objednávací kód NA645236

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Levanduľoá záhrada (Anna Agová, 20.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako všetky knihy od autorky úžasná, škoda že Lucinda už nie medzi nami veľmi mi chýbajú jej romány a netrpezlivo čakám na Tatka Slaného

Vyrovná sa ku kvalite Sestier (Martina Fraňová, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, ešteže existujú knihy od Lucindy Riley. Po náročnom období bola Levanduľová záhrada prvou knihou, po ktorej som siahla. A urobila som dobre. Cítila som sa, ako keby som sa vynorila z hlbokej vody, dokázala som dýchať a užívať si to. Ak ste v rovnakých hlbokých a ťažkých vodách, možno vám práve kniha od Lucindy pomôže vynoriť sa. Kniha ma chytila od prvej strany. Priznám sa, že som najprv mala mierne pochybnosti. Doteraz knihy, ktoré som čítala mimo sériu Sedem sestier, nekonkurovali práve tejto spomínanej sérii. Boli dobré, páčili sa mi, ale niečo im chýbalo. Až doteraz. Levanduľová záhrada bola rovnako skvelá, ak už poznáte autorkin štýl, tak tu opäť vystupovali dve linky (súčasná a minulá), príbeh bol skvelo vymyslený a nepostrehla som slabé miesta. Hlavná postava mi šla mierne na nervy, občas som ňou chcela zatriasť za jej naivitu, ale autorka opísala pozadie a dôvod jej konania. Ja som vďaka tomu našla pochopenie pre jej naivitu a neskúsenosť. Nie vždy sú hrdinovia bezchybní a istí svojimi rozhodnutiami a možno táto negatívna vlastnosť dala celému príbehu kúsok reálnosti. Kto má rád historické romány, tak si príde na svoje. Je tu akčná historická linka, ktorá sa odohráva vo Francúzsku počas 2. svetovej vojny a súčasná, ktorá je situovaná na tom istom mieste, ale o pár desiatok rokov neskôr. Rodinné drámy, veľa akčných a nebezpečných scén, ale aj láska a sila priateľstva. To je naša Lucinda Riley.

krasny pribeh (Lenka, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lucindu Riley som si oblubila vdaka jej serii Sedem sestier no nesklamali ma ani jej dalsie knihy. V Levandulovej zahrade sa stiedaju obdobia z roku 1998, kde sa stretavame s Emilie, jedinou dedickou rodu de la Martinieres a pocas druhej svetovej vojny, kde spozname Constance, agentku britských špeciálnych operácií, ktorej osud pocas vojny sa vsak vyvijal uplne inak ako ju vyskolili. Velmi som si oblubila hlavne Constance a historicku cast knihy a podla mna jej mohlo byt viac. Emilie mi pripadala velmi naivna a detska ale nakoniec sa z nej stala silna zena. Celkovy dojem z knihy je skvely- pribeh je napinavy, velmi silny a tajomny a ja mozem len odporucit. :)

Príjemná oddychovka (Monika Karolová, 29.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj pri Levanduľovej záhrade opäť raz obdivujem, ako Lucinda Riley dokázala tak kompaktne, jemne a s citom poprepletať súčasnosť s minulosťou, dva príbehy, ktoré končili ako jeden nádherný celok a ľudské osudy, naplnené dobrom aj zlom, láskou aj nenávisťou, klamstvom, zradou, no aj nádejou v ľudské dobro, čisté srdce a krajšie zajtrajšky ... Myslím si, že svojou historickou linkou chcela poukázať najmä na tých, ktorí svojou troškou tiež prispeli k ukončeniu druhej svetovej vojny. Boli to často úplne obyčajní ľudia, muži aj ženy, ktorí denne riskovali svoje životy a rôznymi spôsobmi sabotovali úsilie Hitlera a jeho vojsk. Mnohí sa konca vojny ani nedožili .... Linka zo súčasnosti začala na môj vkus trošku nemastno-neslano (ale možno bola chyba v príjmači, nie v knihe), chvíľu mi trvalo, kým som sa začítala, no potom to už išlo ako po masle. Včera v noci som si dokonca vravela, že škoda, že to nie je audiokniha, lebo oči to už vzdávali, ale uši by ešte jednu, dve kapitoly určite zvládli. A dnes som ju aj s vreckovkami v ruke doťukla. . Za mňa ďalší veľmi pekný, romantický príbeh od Lucindy Riley, ktorý vás rozcíti a dojme, a pri ktorom si určite dobre oddýchnete.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x