bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zaklínač I Posledné želanie

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Séria:Zaklínač (SK) (1.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:02

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zaklínač I Posledné želanie

Prvá poviedková kniha Posledné želanie je skvelým úvodom do ságy o zaklínačovi Geraltovi z Rivie. Bielovlasý zaklínač, majster meča a umenia zabíjať, má v živote len jeden cieľ a obživu – zbavovať svet príšer. Odveké zaklínačské umenie chráni ľudstvo pred tými najodpornejšími stvoreniami. Na svojej dlhej púti však Geralt zistí, že zlo sa často ukrýva práve v ľuďoch, intrigách a nenávisti. Zaklínač si preto vždy vyberá cestu rozumu a snaží sa v sebe zadusiť akékoľvek city. Nie vždy sa mu to však darí.

Detaily o knihe

Názov: Zaklínač I Posledné želanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaklínač (František Baláž, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na zaklínača som narazil asi tak pred rokom v kníhkupectve. Ja som hľadal nejaké fantasy podobne ako svet Harryho Pottera. A zaklínač ma úplne celého pohltil do ríše drakov, vlkolakov, príšer, trpaslíkov, elfov a ďalších bytosti. Geralta z rivie považujem za najlepšiu postavu aka kedy vznikla a som myslel že po Harryho Potter ovi už nepríde žiadna výborná postava. Zatim som prečítal štyri diely a vždy som dočítal každý diel so skvelým pocitom fantáziou a s úžasnými predstavami. Vždy som bol nešťastný keď som sa zrazu prebral v realite z takého krásneho fantastického sveta v tejto ťažkej dobe. Už sa neviem dočkať piateho dielu. Vrelo odporúčam :)

Zaklínač (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je podľa mňa jeden bravúrne vymyslený svet a fantastické čítanie pre akúkoľvek vekovú kategóriu. Zaklínač Geralt z Rivie a jeho osud popretkávaný aj s mnohými inými osobami, priateľmi, láskou. Všetky časti sa čítali veľmi rýchlo a v každej bolo toho toľko zaujímavého, že ani nejdem rozpisovať jednotlivé diely. Hoci pri štvrtej časti som mala trošku krízu a zle sa mi čítalo, nakoniec som to dala a ďalej si užívala aj ostatné príbehy. Siedma časť sa mi veľmi nepáčila, bola veľmi zdĺhavá a už tie situácie čo tam zažívala Ciri, že už to nebolo celkom o tom zaklínačskom svete, to mi trošku nesedelo, ale ako záver to bolo fajn. Aj keď som si to možno zo začiatku predstavovala trochu inak. Nakoniec to skončilo až prirýchlo. Posledná časť - Búrková sezóna - bola fantastickým zakončením, aj keď vlastne časovo patrila na začiatok. Len veľmi ťažko sa mi lúči s touto sériou. Určite sa k nej ešte v budúcnosti vrátim.

Recenzia na knihu Zaklínač (Rebeka Mahútová, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ktorá ma úplne pohltila. Je to určite top fantasy séria ktorú som za veľmi dlhú dobu čítala. No určite má na tom podieľ skutočnosť že knihu som čítala po odohratí svetoznámej hry. Aj keď sa priznám,že je to len moja prvá časť zo série, ktorá sa mi dostala zatiaľ do rúk. No určite sa vrhnem aj na ďalšie. Kniha je plná osobnosti z pradávneho sveta plného mýtických bytostí, čarodejov, gnómov, elfov, ale aj ľudských intríg, zloby a nenávisti. Do oka vám padne už v prvý okamih hlavná postava – Geralt zaklínač. S ktorým sa vydáme na dobrodružné cesty krajinou plnou temna. Príbehy s čarom fantázie a dobrodružstva upútajú čitateľov.

In_capture_of_books (Zuzana Gladišová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Andrzej Sapkowsky nam predstavil skvelý pribeh o zaklínačovi, Geraltovi z Rivie. Príbeh je písaný poviedkami čo sa mi veľmi páči. Zahĺbila som sa do čítania a prežívala každé Geraltovo dobrodružstvo. Kniha vás vtiahne do zaujímavého sveta v ktorom sa nachádzajú rôzne druhý príšer, bytostí a ľudí. Príbeh o Nevellenovi a príbeh o strige sa mi páčili asi najviac. Ako prvé som čítala knihu a môžem povedať, že ak máte v pláne pozerať seriál, prečítanie knihy vám pomôže pochopiť niektoré scény. Vďaka knihe som sa v seriáli vedela lepšie zorientovať pretože dej sa odohráva v rôznych časových obdobiach to môže niekedy zmiasť. P.S. v slovenskom preklade sa Blýskač kľudne mohol volať aj Merigold.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x