bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tidewaterská nevesta

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 14,87 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,21 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 1,69 € (zľava 10%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tidewaterská nevesta

Ani jeden z nich nemá čas na lásku.
Láska si ich však aj tak našla.

Selah Hopewellová je zrejme jediná žena vo Virgínskej kolónii, ktorá sa netúži vydať. Iste, v Jamestowne žije priveľa mužov a príliš málo žien, ale Selah už má plné ruky práce s pomáhaním otcovi v rodinnom obchode. A teraz ju ešte poslali do prístavu, aby privítala loď privážajúcu tabakové nevesty, o ktoré sa treba postarať, kým si medzi mnohými nápadníkmi nevyberú toho pravého.
Xander Renick je možno najžiadanejším tabakovým lordom v osade. Vlastní rozľahlé pozemky, jeho úrodu si zákazníci vysoko cenia a postavenie mediátora medzi kolonistami a mocným kmeňom Powhatanov, ktorý žije v ich blízkosti, ho robí jednoducho nenahraditeľným. Xander je však už ženatý so svojím podnikom a ešte stále smúti nad stratou manželky, dcéry náčelníka Powhatanov.
Môžu dvaja ľudia, ktorí vášnivo milujú svoju nezávislosť, nájsť životné šťastie a uspokojenie len vlastnými silami? Alebo zistia, že to, čo im v živote už dlho chýbalo, mali celý čas rovno pred očami?

Ohlasy:

ROMÁN O LÁSKE A PREŽITÍ
Laure Frantz sa v tomto krásnom a inšpiratívnom historickom románe podarilo šikovne spojiť napätie s romantikou Zábavným príbehom o láske s mnohotvárnymi postavami a napínavými konfliktmi v pohraničí na svojich čitateľov určite silno zapôsobí. PUBLISHERS WEEKLY

Potešili ma všetky postavy v románe, ale najmä Selah Hopewellová a schopnosť autorky miešať skutočné historické postavy s vymyslenými. Páčili sa mi tempo, zápletka, historické fakty, ľúbostný príbeh a, pravdaže, aj záver. Túto knihu bola radosť čítať. Podľa mňa ponúka najlepšiu predstavu o tom, ako by mal vyzerať kvalitný historický román.
BOOKBUB

V dojímavom príbehu o ľútosti a zmierení Frantzová sugestívnym rozprávačským štýlom objasňuje organizovaný chaos, ktorý panuje v koloniálnej osade.
BOOKLIST

Detaily o knihe

Názov: Tidewaterská nevesta

Originálny názov: Tidewater Bride

Objednávací kód NA645064

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá (Štefánia Köverová, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť príbeh z osídľovania Virgínie. A opäť jedinečný príbeh, ktorý nesie posolstvo.... láska príde vtedy, keď ju nečakáš.... prichádza nie len v radostných časoch, ale aj v dňoch smútku, keď potrebuješ niekoho, kto Ťa podrží a pomôže Ti... a opäť... nie je všetko také, aké sa javí... a preto neodsudzuj... treba si prečítať... :-)

Laura Frantz opäť nesklamala (Ivana Kováčová, 28.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kolonizovanie Nového sveta nie je v historických romancách tak úplne bežnou témou a zrejme aj preto mám knihy Laury Frantz tak rada. Prináša v danom žánri niečo nové a čitateľ, aj keď stále dostáva oddychové čítanie, v ňom nachádza aj poučenie a spracovanie vážnejších tém týkajúcich sa kolonizácie a osídlovania Ameriky. Do knihy som sa začítala okamžite, pretože téma tidewaterských neviest ma veľmi zaujala. Po pútavom začiatku prichádza trochu pomalšia časť, kedy sa čitateľ mohol viac sústrediť a venovať zaujímavému prostrediu, v ktorom sa príbeh odohráva. Tak ako to u kníh Laury Frantz býva, aj tu na čitateľa pôsobí pochmúrnejšia atmosféra. Hrozba konfliktov medzi belochmi a Indiánmi, rozmáhajúce sa otroctvo, nebezpečná príroda a v neposlednom rade choroby a ľudská zloba. Po pokojnejšej časti nastupuje gradujúci záver, kedy sa toho udeje naozaj veľa a knihu už jednoducho nepustíte z rúk až pokým ju nedočítate. Dvojtvarosť a intrigy niektorých postáv dej ozvláštnili a v závere priniesli aj dávku napätia. Laura Frantz dokáže jednou vetou zvrátiť smerovanie príbehu úplne iným smerom. Páčilo sa mi, ako bol príbeh vyvážený. Nedominoval mu rozvíjajúci sa vzťah hlavných postáv, ale autorka sa rovnomerne venovala všetkým nastoleným otázkam a problémom a tiež viacerým postavám. V závere všetko pekne a uspokojujúco uzatvorila a v jej poznámkach máme opäť možnosť zistiť, na akých skutočnostiach tento príbeh vymyslela.

Top (Daša, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Laura Frantz opäť nesklamala. Úžasný príbeh z obdobia osídľovania Virginia. Pekne vyobrazený romantický vzťah hlavných hrdinov versus ralisticky opísané vzťahy medzi indiánmi a kolonistami v drsnej virgínskej prírode. Pre mňa jeden z najlepších jej románov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x