bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nikdy

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:600
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 27,64 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 28,29 € (vrátane DPH)
Bežná cena:32,90 €
Ušetríte: 4,61 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 21,39 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nikdy

Ukradnutý americký dron, zmenšujúca sa oáza v saharskej púšti a tajná skrýša smrtiacich chemikálií. Každá zo spomenutých udalostí je hrozbou pre stabilitu sveta, a keď v diplomatickej aréne zodpovední odmietnu ustúpiť, spustí to medzinárodnú reťazovú reakciu s následkami: svet sa blíži k vojne. Traja odvážlivci – špión pracujúci v utajení s džihádistami, geniálny čínsky špión a americký prezident sužovaný rivalom – sa pokúsia o záchranu. Musia použiť svoje umenie, pretvárku a presadzovať aj nebezpečné metódy, aby v pravej chvíli mohli zatiahnuť záchrannú brzdu.

Detaily o knihe

Názov: Nikdy

Objednávací kód NA644896

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vynikajúca kniha (Monika Karolová, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Až mrazí z toho, aká aktuálna je nosná téma najnovšej Folletovej knihy Nikdy. . To, že niekde naozaj existuje hrozivý "červený gombík" a skutočne by ho aj niekto mohol stlačiť, si po februári uvedomujeme viac, než kedykoľvek predtým. A práve nad tým sa zamyslel aj Ken Follet. Môže sa stať, že svet opäť pocíti ničivé účinky jadrových zbraní? Môže sa stať, že pre veľkú časť populácie už zajtrajšok nepríde? Ako blízko sme k takejto globálnej katastrófe? . Nikdy je skvelý politicko-špionážny triler, výborne vymyslená a ešte lepšie napísaná fikcia, ktorá by sa však "poľahky" mohla stať viac než len nepríjemnou realitou. Aj história hovorí, že stačí naozaj málo a že sa zvykne opakovať.. Veď, ako kvôli zle ošetrenej ranke môžete prísť o celú ruku, tak aj naoko banálny konflikt, či bezvýznamná udalosť môže rozpútať peklo na zemi. Najmä ak ide o politiku a moc. Follet precízne a pútavo vykreslil práve svet vysokej politiky a to, že mier nie je samozrejmosť. A práve mocenské boje, deklarácia sily, či upevnenie si postavenia, ale aj pomsta, ktorá znamená, že nestratíme svoju tvár, či ambície a skutky, ktoré nás už navždy zapíšu veľkými písmenami do učebníc dejepisu na celom svete môžu spôsobiť, že raz ten "červený gombík" niekto opäť použije. . Follet sa dotkol aj ďalších pálčivých tém, ako je predaj zbraní a pašovanie drog, podpora terorizmu, emigrácia ... . Dôležitým signálom, ktorí vyslal touto knihou je podľa mňa tiež fakt, že v popredí stoja tri silné ženské hrdinky. Prezidentka, agentka a emigrantka. Ženy čoraz častejšie obsadzujú tie najdôležitejšie funkcie, robia ťažké rozhodnutia, mnohé chcú žiť lepšie, ako im to "osud" vopred predurčil a neboja sa za to zabojovať ... Ženy tiež "píšu" dejiny. . Navzdory ťaživej téme sa dostane aj na lásku, ktorá často vzplanie vtedy, keď to najmenej čakáme, no Follet poukázal tiež na to, že aj tí najsilnejší sú len ľudia a v súkromí nežijú na "obláčiku nekonečného šťastia", ale riešia rovnaké problémy, ako my, obyčajní smrteľníci. . Ľudstvo vie, akú apokalypsu dokáže spôsobiť jadrový arzenál a preto sa musí zo všetkých síl snažiť, aby sa to už nezopakovalo. Nikdy.

vyborna kniha (Zuzana, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy predtym som neinklinovala k tomuto typu knih, ale Follett pise fantasticky a kniha Vas vtiahne od prvej strany do deja. Pozadie vrcholovej polituky je napisane ludsky a farbisto, zivot beznych ludi v afrike ci cine alebo korei je priam neuveritelny. Kniha popisuje veci o ktorych sice tusite ba viete, ale takto napisane je dych beruce. Urcite ju odporucam, najma v kontexte dnesnych udalisti.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x