bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tiene minulosti

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,98 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tiene minulosti

April Blakeová prežila šialený útok sériového vraha, pri ktorom prišla o jednu zo svojich najlepších priateliek. Roky bojuje sama so sebou a svojimi strachmi, aby dokázala nájsť cestu späť. Život jej do cesty postaví nového terapeuta. Krok po krôčiku ju začne vyťahovať na svetlo a ukáže jej, že aj ona môže konečne slobodne dýchať.
Daniel Kennedy prišiel o manželku. Trvalo dlho, kým sa zmieril so stratou a začal opäť pomáhať iným. Na svadbe svojho priateľa Treya spozná mladučkú April. Keď mu o niekoľko dní zavolá s prosbou o pomoc, chvíľu zaváha, napokon ju však prijme.
Obaja bojujú s tieňmi minulosti, s ktorými je veľakrát jednoduchšie naučiť sa žiť, ako sa proti nim postaviť. April však do života vstupuje niekto, o kom nik netušil, že vôbec existuje.
Nájdu April a Daniel cestu k vlastnému odpusteniu? Dokážu sa pozrieť pravde priamo do očí a nájsť z bludného kruhu to správne východisko?
Začítajte sa do mrazivo napínavého trileru pretkaného romantickými scénami z pera slovenskej autorky.

Detaily o knihe

Názov: Tiene minulosti

Objednávací kód NA644724

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Toto si zamilujete! (Štefánia Setéthová, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tento príbeh v knižnej forme som sa tešila a modlila sa, aby bola, už keď som ho prečítala na Wattpade. Už vtedy som si príbeh zničenej April a Daniela zamilovala. Teraz som si dala rereading v knižnej podobe a prišla som na to, že tento príbeh by som dokázala čítať zas a znova, dookola aj tisíckrát, nikdy by som sa nenudila. Tinke sa podarilo vytvoriť 2 silné postavy, ktorých dohnali tiene z minulosti. Zas a znova sa musia popasovať zo svojím strachom. Psychologickú stránku knihy autorka zvládla perfektne, zožrala som jej všetko, aj s navyjakom. Je to vidieť hlavne na postave April. Vôbec by som nepovedala, že táto knižka je jej debut. Píše krásnym štýlom, čitateľa vtiahne do príbehu hneď od prvej strany. Musím tu ale vyzdvihnúť aj vedľajšie postavy, pretože všetci v príbehu mali dôležitú úlohu a nikto tu nebol len tak do počtu. Ritu som zbožňovala. V takých ťažkých situáciách je dobré mať takú priateľku akou je Rita pre April a tak isto jej manžel. Akceptoval April takú aká je, aj keď sa jej nie raz vysmieval, za jej zvyky vytvorené traumou. Vtedy som mala chuť mu vylepiť jednu Cole bol kapitola sama o sebe. Policajt, ktorý si obľúbi svoj "prípad" až na toľko, že ju pozýva ku nim a stráži ju aj po šiestich rokoch. S hlavnou zápletkou sa autorka popasovala na jednotku. Aj keď sa dalo odhadnúť, ako sa celá kniha bude vyvíjať, aj po druhom čítaní príbehu som bola na pochybách a myslela som si, že nič nie je tak, ako sa veci zdajú. Fakt klobúk dole pred príbehom, pred Tebou Tinka teším sa na tvoje ďalšie príbehy A nezabúdajte, že Tiene minulosti číhajú na každého z nás, a je iba a iba na nás, ako sa s nimi dokážeme popasovať.

Tiene minulosti (Valéria, 27.5.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak vážení, táto kniha musí mať neskutočné predaje! Predsa v kníhkupectve si každý prečíta anotáciu, či nakukne na prvé stránky. Prológ knihy Tiene minulosti musí v každom čitateľovi, obľubujúcom žáner romantický thriller, vzbudiť tú správnu dávku zvedavosti. Naozaj, prvé tri stránky sú masaker. Začítala som sa okamžite. Veľmi sa mi páčilo, že autorka neopisuje každý jeden deň hlavnej hrdinky zbytočne. Vďaka tomu a nie dlhým kapitolám sa stránky pretáčajú len taký fukot. Každá kapitola má akoby "podnadpis" s dobou kedy sa dej odohráva. Čiže nudné dni sa preskakujú a ideme na akciu, vraciame sa do minulosti alebo, čo mňa nesmierne potešilo, bolo rozprávanie aj z pohľadu Daniela. April, napriek prežitej traumatizujúcej udalosti, bojuje každý deň za svoju "normálnosť". Sama si myslí, že sa jej to nedarí, ale počas niekoľkých rokov krôčik po krôčiku napreduje. Veľkým míľnikom je pre ňu spoznanie Daniela. On, ako terapeut, v nej vzbudí dôveru a svojskými metódami April začne napredovať míľovými krokmi. Daniel má za sebou tiež neľahkú minulosť a bojuje s vlastným smútkom a uzavretosťou. Dve osudom skúšané bytosti v sebe navzájom nájdu priateľa, oporu, pochopenie, porozumenie, spriaznenú dušu. Samozrejme, morálne zásady zabraňujú vzťahu terapeut- pacient…čo ma dosť prekvapilo bolo odôvodnenie Danielovej švagrinej,prečo si zaslúži lásku-"Si mladý, krásny talentovaný a múdry…"=to vážne?! Z toho mi vychádza,že starší,nepekný chlapík, ktorý v ničom nevyniká a veľa rozumu nepobral,si nezaslúži byť milovaný :\ Táto kniha sa mi veľmi páčila, avšak plný počet bodov odo mňa nezíska. Naozaj,od prvých stránok som bola zvedavá na finále príbehu. A tu bol tak trochu u mňa kameň úrazu. Nestotožnila a neuspokojila som sa s rozuzlením príbehu. Tušila som ako sa zápletka vyvinie,no až do samého konca som dúfala, že to bude inak. Napriek tomu vám knihu odporúčam, pretože romantický thriller mal všetko, čo má mať. Rozvíjajúcu sa lásku a s ňou súvisiace príjemné chvíľky, a taktiež mrazivú atmosféru s napätím, ktoré sa Domaničovej podarilo navodiť veľmi dobre.

Kombinácia trileru a romantiky (Kristína Rydlová, 23.4.2022) Odpovedať

Musím sa priznať, že trilery čítam pomerne málo. Keď som sa však dozvedela, že táto kniha je kombináciou trileru a romantiky, nedokázala som odolať. Po dočítaní môžem povedať, že sa mi príbeh páčil, obe zložky tu boli dobre vyvážené, svoje si tu našla aj moja romantická duša a zároveň som si užila niečo iné, ako obvykle čítam. Autorkin štýl mi sadol, kniha sa mi čítala rýchlo, mala som ju prečítanú za pár hodín, k čomu prispela hlavne "akčná" zápletka, pretože som bola veľmi zvedavá, kto vlastne za všetkým stojí. Celkovo v príbehu vládla taká temnejšia atmosféra (najmä v druhej polovici), čo je vzhľadom na to, čím si April prešla a vlastne aj stále prechádza, pochopiteľné. V jednom momente som sa aj trochu bála. To, čo sa April stalo...vôbec si nedokážem predstaviť, že by som niečo podobné zažila na vlastnej koži. Bolo mi jej ľúto, nemala to vôbec jednoduché, no súčasne som ju aj obdivovala, keďže postupne sa posúvala vpred a snažila sa. S takýmto niečím si človek úplne neporadí asi nikdy. Našťastie, mala okolo seba rodičov a najlepšiu kamarátku, ktorý jej boli veľkou oporou. Rita bola skvelá, taká neriadená strela, s ktorou je niekedy ťažké držať krok, ale pre April by urobila prvé aj posledné. Zároveň do príbehu vniesla značnú dávku humoru, aj s jej manželom, ktorý zasa rád podpichoval Daniela. Daniel si toho na pleciach tiež niesol veľa. Pred rokom a pol prišiel o milovanú manželku a stále ho trápia výčitky svedomia, že jej nedokázal pomôcť. Bol to taký paradox, že na jednej strane bol úspešný psychológ, ktorý dokázal pomôcť svojim pacientom, no na druhej strane svoje problémy neriešil. Romantická linka sa vyvíjala pomaly, čo sa mi páčilo. Vzťah lekár a pacient, osobné problémy, nadobudnutie vzájomnej dôvery... to všetko museli najskôr prekonať, aby sa mohli posunúť niekam vpred. Užívala som si každé ich zblíženie V príbehu sa strieda prítomnosť s minulosťou. Priznám sa, že kapitoly z minulosti sa mi čítali ťažko... dozvedieť sa všetky nechutnosti, ktoré April a ostatným dievčatám ich únosca urobil... Na konci sme sa dočkali ďalších napínavých chvíľ, kedy som nemala silu pustiť knihu z rúk. Obľúbila som si aj postavu vyšetrovateľa, ktorý mal na starosť vyšetrovanie prípadu a s April zostal v kontakte aj po uzavretí všetkých záležitostí, dokonca sa z nich stali priatelia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x