bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Trpká príchuť klamstva

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:03

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,48 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Trpká príchuť klamstva

Ľútosť nie je niečo, čo má Ema vo svojej emocionálnej výbave. Je rozmaznaná, prostoreká, krutá a nebojí sa uchýliť aj k šikane. Napriek tomu sa v nej prebudí súcit, keď jeden večer prichytí čudáka Tomáša, ako sa hrabe v kontajneri za reštauráciou jej mamy. Vie, že by sa novým pocitom nemala poddať. Vie, že to môže dopadnúť katastrofálne. A takisto vie, že na drobný prejav milosrdenstva môže kruto doplatiť. Aj tak však zahodí zdravý rozum a nechá priechod emóciám. Keď vám jedna noc zmení život, musíte sa rozhodnúť. Či vyjdete s pravdou von, alebo si na tvár nasadíte masku nevinnosti. Ema je zvyknutá nosiť masky. Jedna navyše sa medzi množstvom ostatných stratí... Alebo nie?

Detaily o knihe

Názov: Trpká príchuť klamstva

Objednávací kód NA644723

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné a pohodové čítanie (Janka G., 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorku Viktóriu Dominovú som už nejaký čas registrovala, no toto bola na odporúčanie kamarátky prvá kniha od nej. Mala som pochybnosti, či sa mi bude páčiť, keďže je zjavne určená pre inú vekovú kategóriu no po prečítaní odporúčam všetkým. Veľmi oceňujem, že v knihe som nenašla žiadne scény, pre ktoré by som ju nemohla dať prečítať svojej neteri (15). Je to taká pekná a príjemná oddychová romantika pre celé ženské osadenstvo našej rodiny a ja som rozhodne rada, že som si ju prečítala.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
@vikidominova sa stala, vďaka svojim príbehom, jednou z mojich najobľúbenejších autorov za rekordný čas. A myslím si, že už len tento fakt vám napovedá, aké úžasné knihy autorka píše. Po prečítaní knihy Zoznam prianí, som potrebovala od autorky súrne prečítať ďalšiu knihu. Chcela som vidieť či su naozaj všetky také fantastické. A inak to naozaj nebolo. Kniha Trpká príchuť klamstva si ma získala svojim príbehom a postavami - Tomáš a Ema sú úplne z iných svetov, ale to neznáme, že ich osud nedokáže spojiť. Ema je mrcha, ktorá ma populárneho frajera, dosť peňazí, "dokonalý život" aspoň tak sa javí pred ostatnými. Ale hlboko vo vnútri je to milé inteligentné dievča, ktoré skrýva nepekné tajomstvo z minulosti. Tomáš si prežil v živote veľa z jeho rodiny nezostalo veľa členov, len jeho teta, ktorá mu je skôr na príťaž. Tvrdo pracuje každý deň aby mohol uživiť nielen seba, ale aj svojho bratranca a sesternicu. Ema Tomáša zo začiatku šikanuje a chova sa naozaj ako mrcha, za niektoré jej činy som ju naozaj znenávidela. Páčilo sa mi ako Emu sprevádzalo jej tajomstvo, že mala výčitky. Bola som napätá do samého konca. Hltala som stranu za stranou, pretože som potrebovala vedieť čo Ema vyviedla. Rozuzlenie sa mi páčilo veľmi, tam sa ukázalo, že nie je všetko tak ako vyzerá. A samozrejme koniec ma dojal a bola som šťastná za to, ako to dopadlo. Autorke ďakujem za úžasný príbeh a želám ešte veľa nápadov pre ďalšie fantastické príbehy.

A takto si tu žijeme... (Nikol, 31.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mam rada knihy zo života a táto ňou je. Teda, pri prvych stranách som sa nahykala od šoku. Útla kniha a tak veľa silných tém. Všetko zlé stretávame aj v živote, žiaľ smutne a veľmi. Za všetkým "tym zlým" sme len my ľudia. Pomýlene hodnoty, zle vzory, málo až žiadna empatia, ľudskosť, sebareflexia, ajhľa dnešná doba. Pre mna je klamstvo úplne že zle, ale že úplne. Vždy všetko vyjde na povrch, vždy ťa to dobehne. Peniaze nie sú všetko aj ked bez nich sa nedá žiť. Moc je dočasná. Krása je uhol pohľadu. Šikana ako aj ine formy násilia nemá nikto zažívať opak je realitou. To najvzacnejsie sa nedá kúpiť. Moja prva kniha od autorky, kým som knihu prečítala objednala som si od nej ďalšiu. Za mňa asi toľko, odporúčam.

Výborná (Alena Precechtelová, 1.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka o mladých študentoch, ktorí sa posmievajú spolužiakovi, ktorý nie je taký bohatý ako oni. Patrí medzi nich aj Ema. Sú ľudia, ktorí majú viac peňazí naozaj bohatý a môžu si dovoliť všetko na svete ? Alebo za svoje chovanie skrývajú svoju bolesť a strach? Tak to si prečítajte túto výbornú knihu o mladých, ale nie len pre mladých. Napísala ju skvelá slovenská autorka Viktória Dominová a knižka má názov Trpká príchuť klamstvá. Knižku odporúčam všetkým čitateľom , bez rozdielu veku.

Trpká príchuť klamstva (Val, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viktória nám ponúka opäť niečo nové. Po debutovej postapokalyptickej sérii, Nepriatelia Urdisu, dvoch perfektných psychotrileroch, sa Dominová predstavuje ako multižánrová, talentovaná autorka. Tentoraz nám naservírovala skvelý príbeh z prostredia gymnázia, so zaujímavými hlavnými postavami- bohatej, rozmaznanej dcéry poslanca, Emy a terorizovaného Tomáša, žijúceho na pokraji chudoby (či až za ňou?). V príbehu nechýba ani tajomstvo. Čo je však naozaj smutné, je, že týmto tajomstvom vydiera otec vlastnú dcéru. Emin priateľ Miro je síce pekný, ale v hlave má totálny prievan. Prehádzané priority a aj jeho charakter sa naozaj vyfarbil, až som sa zhrozila. Veľmi som si obľúbila okrem Tomáša a neskôr Emy, jej najlepšiu kamošku. Veľmi sa mi páčilo ako pri nej vždy stála, či už niekoho šikanovala alebo pomáhala-vždy stála po jej boku a podporovala ju (aj keď v tej šikane fakt nemusela). V príbehu nájdeme veľa hlbokých a krásnych myšlienok, žiaľ ani jednu som si nevyznačila,ani nezapísala, pretože na to nemám čas keď ma dej pohltí. Emina premena z húsenice (povrchnej tyranky) na nádherného motýľa (empatickej bytosti, ktorá túži nezištne pomáhať), Tomášova dobrosrdečnosť, láskavosť, obetavosť a schopnosť odpúšťať, bolo gro celého príbehu. Nečakajte však nič povrchné. Autorka ide do hĺbky problémov,odhaľuje rodinné zázemie Tomáša, Ema si však svoje tajomstvá stráži do posledných stránok. Aj keď vám možno nevyrazia dych, že tušíte o čo pôjde, tak celkové rozuzlenie záverečnej zápletky je hodné 'standing ovation'. Naozaj to autorka vymyslela perfektne. Štýl písania Dominovej je ako vždy ľahko čitateľný, formát knihy sa číta naozaj veľmi rýchlo, na predsádkach a obálke si dá autorka vždy veľmi záležať a tentoraz prekvapila aj ilustráciami- siluetami dvoch postáv medzi kapitolami. PS: kupujte knihy Viktórie Dominovej. Sú hodné každého jedného eura!

Rozkošná YA romantika (Kristy.Books, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bolo moje prvé stretnutie s tvorbou autorky. Už jej síce nejaké knihy vyšli, ale keďže išlo o žáner, ktorý veľmi nečítam, obišli ma. Trpká príchuť klamstva je romantický YA príbeh, v ktorom sa však riešia aj závažnejšie témy, predovšetkým šikana. S podobným námetom som sa už stretla pri iných knihách, no aj tak musím povedať, že sa mi príbeh páčil a čítanie som si užila. Takéto typy príbehov mám veľmi rada. Sadol mi aj autorkin štýl, kniha sa mi čítala ľahko a rýchlo, mala som ju prečítanú v priebehu pár hodín. V príbehu sa stretávajú dva odlišné svety. Ema pochádza z bohatej rodiny – jej otec je známy politik, mama vlastní úspešnú reštauráciu, takže peniaze pre ňu nikdy neboli problémom. Rodinná situácia ju však ovplyvnila natoľko, že postupne sa z nej stala rozmaznaná slečinka, ktorá je k ostatným často dosť krutá... minimálne chce, aby ju tak ostatní vnímali. Veľký podiel na jej správaní majú jej otec a frajer, ktorí ju kvôli jednému tajomstvu držia v hrsti (väčšinu príbehu netušíme, čo sa vlastne stalo, až na konci sa odhalí celá pravda), a tak musí robiť všetko, čo jej povedia (ani neviem, ktorí z tých dvoch bol horší, vždy, keď sa v príbehu objavili, som mala chuť knihu niekam hodiť). Keď je sama, ukrytá vo svojej izbe, túto svoju masku si dáva dole a je z nej celkom pohodová baba. Na druhej strane máme Tomáša, ktorý žije v úplne iných podmienkach – otec a teta pijú, takže má na starosť celú domácnosť i malého bratranca so sesternicou. Žijú z ruky do úst, často nemajú ani čo jesť, nemôže si kúpiť značkové oblečenie a modernú techniku, a preto je v škole terčom šikany. Ľudia dokážu byť niekedy poriadne krutí, najmä rozmaznané bohaté detičky, ktoré si nikdy sami na nič nezarobili a všade rozhadzujú peniaze svojich rodičov. Pri týchto scénach som chytala nervy a najradšej by som niektorých prefackala. Veľmi sa mi páčilo, s akou láskou sa staral o Simonku s Radkom. Boli to rozkošné deti, ktoré sa tešili z každej maličkosti. Na svoj vek bol dosť vyspelý a obdivovala som ho, ako všetko zvládal. Miestami by som ho najradšej objala. Keď sa Ema rozhodne Tomášovi pomôcť a lepšie ho spozná, prehodnotí určité veci a postupne sa zbavuje svojej masky. Veľmi som si užívala ich zbližovanie a budovanie dôvery po toľkých rokoch napätých vzťahov. Romantická linka bola naozaj rozkošná. Tiež sa mi páčilo, ako sa v pomoci Tomášovi a jeho rodine angažovala aj Emina mama. Zo začiatku to síce vyzeralo, že bude z podobného cesta ako jej otec, no nakoniec sa ukázala ako skvelá mama. Milo ma prekvapila aj Karin, ktorú som považovala za zákeráčku, ale aj z nej sa potom vykľula dobrá kamarátka. Pokiaľ máte radi emotívno-romantické YA príbehy, určite vám knihu odporúčam. Už teraz sa teším na autorkinu ďalšiu YA romantiku, ktorá vychádza už čoskoro.

Krásna kniha (Kristína, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá YA kniha od tejto autorky. Už po prvej kapitole sa vo mne rozbúrili silné emócie, ktoré som naplno prežívala počas celého čítania. Viki si zvolila ťažkú tému šikany, ktorá sa odohráva v prostredí strednej školy. Nikto nemôže za to, do akej rodiny sa narodil, ani za to, čo mu život nadelil…Prečo potom znepríjemňovať život niekomu takému urážkami a ponižovaním? Žiaľ, dodnes sa to deje- deti a mládež sú k sebe často protivní a autorka v tomto príbehu to vystihla s veľkou dávkou autentickosti. Mala som chuť Tomáša, ktorý je obeťou, okamžite zachrániť! Jeho postavu som si obľúbila až príliš - na to, čím si musel v živote prejsť a čím si prechádza je príliš silný a odolný. Pod jeho mastnými vlasmi sa skrýva dobrosrdečnosť. ⠀ Jedným z agresoriek je hlavná hrdinka Ema, ktorá má všetko, načo len pomyslí - minimálne po tej materiálnej stránke. Neskôr nastáva zistenie, že nič nie je dokonalé. Páčil sa mi jej rast, jej cesta ku morálnej a k intelektuálnemu dozretiu. Hoci bojovala sama so sebou, so svojimi démonmi, ozvali sa v nej ľútosť, svedomie a túžba po zadosťučinení. Nie je to tak, že ten, kto šikanuje len zakrýva tu najväčšiu slabosť v sebe? Aj toto sa podarilo autorke identicky vystihnúť. ⠀ Od začiatku sa príbehom tiahne tajomstvo súvisiace s Emou a autorka ho odhalí až na konci. Vôbec som netušila čo za tým môže byť a podľa mňa to bolo bravúrne premyslené. ⠀ Romantická linka v tejto knihe je úžasná! Je vykreslená ideálne k tomuto žánru. Pri čítaní doslova cítiť lásku, takú, ktorá je dnes veľmi vzácna…Je nevinná a zároveň vážna. Ale ako to dopadne keď si niekto myslí, že jej nie je hoden? Ďalej, autorka poukazuje na nezdravosť toxického vzťahu a jeho negatívny dopad v živote. ⠀ Trpká príchuť klamstva má blízko k tomu, aby sa stala bestsellerom vo svojom žánri. Je nenútene poučná, s množstvom posolstiev. Príbeh je krásny. Ja pri knihách neplačem, ale pri tak intenzívnych emóciach, ktoré kniha vo mne vyvolala, som nevedela či slzy potlačím. Ak by si ju prečítal každý mladý človek, spoločnosť má nádej na zmenu k lepšiemu. Ja ju však odporúčam, bez ohľadu na vek! Prečítala som ju za jeden večer a teraz, keď o nej píšem, mám chuť prečítať ju znovu.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x