bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Karneval krýs

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Karneval krýs

Neexistujú krízy politické či hospodárske, iba morálne. Spôsobujú ich krysy. Sú stále nenažrané, aktívne hlavne v tme, keď ich nevidia. Žijú v klanoch, ktoré medzi sebou vedú vojny, sú pomstychtivé, vodcovia si značkujú podriadených močom. Krysy sa pred vodcom od strachu plazia po bruchu, na dôkaz svojej oddanosti mu olizujú srsť, hoci by ho najradšej zožrali. Hlavný hrdina Banášovho románu sa rozhodne vstúpiť do politického karnevalu, ale rýchlo zistí, že politika je stroj, ktorý slušného človeka zmení na prasa, aby z neho napokon vyšiel ako klobása. Pochopí, že charakter človeka sa spozná vtedy, keď dostane do rúk moc. Pýta sa: Načo sú zákony tam, kde vládnu peniaze? Na vlastnej koži sa presvedčí, že takzvaneé demokratické voľby sú ideálny systém, v ktorom jedni zlodeji legálne vymenia druhých, aby rozkradli peniaze tých, ktorí ich volili. Napriek všetkému bojuje, hoci vie, že učiť politika poctivosti je ako učiť psa chodiť na zadných nohách. Nikdy sa to nenaučí, ale chvalabohu aj za tých pár krokov. Vedie ho presvedčenie, že jediný odvážny medzi tisícmi zbabelých je väčšina. Bude jeho snaha o deratizáciu politiky úspešná?

Detaily o knihe

Názov: Karneval krýs

Objednávací kód NA205660

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Karneval krys (ANNA, 9.1.2023) Odpovedať

Túto knihu hodnotím veľmi pozitívne. Ako voľné pokračovanie SEZÓNY POTKANOV,dejovo zapadá do rámca doby a rieši závažné politické udalosti u nás i vo svetovej politike konštruktívne a pravdivo.Nielen Rusko,ktorého obhajxcom sa p.Banáš stáva,ale aj Amerika a vojská NATO maj´na nivočení Ukrajiny svoj podiel.Hlboká znalosť ľudských charakterov v krízových situáciach,robí Banáša dokonlým. Veľa zdravia.

Ako autor sklamal. Kniha neoslovila. (Ján Michal, 12.10.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Prečítal som si anotáciu, listoval som v kníhkupectve, nedokázal som sa začítať a brať toto dielo vážne. Nešlo to. Už na jeho tvorbu pozerám inými očami. Je to pár mesiacov. Už nevnímam tie jeho slová tak, ako som vnímal kedysi. Dnes mi pripadajú ironické, alebo paradoxné. Mám všetky knihy, pri Baťovi som spomalil a túto si už nezadovážim. Jozef Banáš ma osobne sklamal. Ako človek, ktorý neváha v príspevkoch na sociálnej sieti podsúvať informácie na obhajobu Ruska, uvádza, že Ukrajina provokovala, pričom nechápe, že Ukrajina chcela od roku 2014 iný typ politiky nepodriadený Rusku a to je problém, ktorý on nepochopil. Prikláňa sa názorovo za Rusko napriek tomu, aké zverstvá na Ukrajine robia. A to zostáva pre mňa nepochopiteľné. Otvorene a úprimne nepriznal, že a čo je už príliš. Jeho názov na COVID bol tiež nešťastný, neodborný a konšpiračný. Oslovil práve dezolátov a chorobných popieračov všetkého. Možno získal sympatie, ale u iného publika ich stratil. V príspevkoch podsúva podivnú pseudopravdu a toto ma veľmi sklamalo. Sklamal ma ako človek, autor, osobnosť. Prajem nech si knihu nájdu jeho fanúšikovia. Mňa zásadne sklamalo pozadie, za vyjadrenia, pokles a aj to, že sa pán Banáš orientuje viac na propagandistické názory, ktoré nikdy neodsúdia zverstvá, ktoré sa na Ukrajine dejú.

Jan (Jan, 9.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobry den Myslim si že ako všetko čo doteraz napisal autor Jozef Banaš je pravdive ,trefne a poučne.Pokial niekto nesuhlasí neberieme mu jeho nazor,len verim že sa presvedčí o pravdivosti slov a nazorov autora,pokial už nie je neskoro pre niektorých. Prajem p.Banašovi vela zdravia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x