bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krvavá voda

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krvavá voda

BORIS FARKAŠ číta z knihy KRVAVÁ VODA:

Napínavá noir detektívka o zločine stratenom v chorvátskej realite 90. rokov.

V istú septembrovú noc roku 1989 v malom mestečku na dalmátskom pobreží zmizne dievča. Po sedemnásťročnej Silve akoby sa zľahla zem a policajné pátranie neprináša nijaké výsledky. Naposledy ju videli na miestnej rybárskej zábave, a hoci existuje viacero teórií a podozrivých, Silvin prípad zatienia politické a spoločenské udalosti v Chorvátsku – ekonomický kolaps, zmena režimu, vojna. Poslední, ktorí sa ešte nevzdali nádeje, sú jej najbližší a mladý vyšetrovateľ Gorki Šain poverený prípadom.

Uplynie takmer tridsať rokov a Silva je stále nezvestná. Životy ľudí v mestečku pokračujú ďalej, poznačené nevyriešenou záhadou a temnou stránkou chorvátskej reality. Nakoniec sa predsa len vynorí stopa, ktorá všetko zmení. Kam zmizla Silva Velová, a čo sa s ňou stalo?

Z chorvátskeho originálu Crvena voda (Profil Knjiga, 2017 Zagreb) preložila Alica Kulihová.

Detaily o knihe

Názov: Krvavá voda

Originálny názov: Crvena voda

Objednávací kód NA205629

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nevšedná a zaujímavá detektívka (Zuzana Čahojová, 29.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Iba sedemnásťročná Silva jedného dňa bez stopy zmizne. Nikto nevie, či sa jej niečo stalo, či stala obeťou trestného činu alebo sa nebodaj sama rozhodla odísť. Zmiznutie hlboko zasiahne nielen najbližšiu rodinu, ale aj celú malú komunitu chorvátskeho mestečka. Vyšetrovaním vyvstanú otázky, na ktorú nikto nepozná odpoveď, objaví sa podozrivý, ktorý možno nič nespáchal, ale v očiach ostatných obyvateľov je vinný aj bez dôkazov. Brat aj rodičia Silvy sú posadnutí pátraním, každú možnú chvíľu venujú sledovaním aj tých najmenších vodítok a najnepravdepodobnejších stôp. Čas aj napriek tragédii plynie ďalej a autorka nás prevádza životmi tých, ktorí po Silve zostali. Krajina sa zároveň vyrovnáva s vojnou, ktorá v rôznom rozsahu zasiahla každého. Chorvátsko sa otvára pre turistov, developerské projekty sa rozmáhajú, život smeruje k lepšiemu. Len pár ľudí stále máta nevyriešená záhada zmiznutia mladého dievčaťa. Krvavá voda je nesmierne zaujímavá, nevšedná a pútavo napísana detektívka. Už len to ako som do poslednej chvíle aj napriek rôznym indíciam netušila, čo sa so Silvou vlastne stalo. Kniha bola pre mňa trochu depresívna, keďže sa niesla v duchu nešťastných udalostí. Postavy nezažili mnoho šťastných momentov, navyše sa celý príbeh odohrával na pozadí vojny, či už pred, počas alebo po vojne. Autorke sa podarilo pútavo zachytiť dôsledky nevyriešenej tragédie, ktorá aj keď možno nevedomky, ovplyvnila smerovanie životov mnohých ľudí. A ja som sa celý čas sama seba pýtala ako by vyzeral ich život, keby hneď zistili, čo sa so Silvou stalo. Keby nežili s neustálymi otáznikmi a vo výčitkách svedomia, nehľadali by roky známu tvár v dave ľudí, nezaspávali by každý večer s nádejou, že Silvu ešte uvidia živú. Možno by žili plnohodnotný život, neuvedomoviac si, čo by mohli stratiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x