bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kórejské halušky

Vydavateľ: inspira publishing (inspira publishing, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kórejské halušky

Dominika si opäť zbalila kufre a vybrala sa ešte o čosi viac východnejšie. Navyše, tentoraz už nie sama, ale spoločne s celou rodinou. Autorkine kroky totiž smerovali (po Taiwane a Číne) do preplnenej Kórey; do krajiny, ktorá musí byť vo všetkom o krok vpred a v ktorej nič nemôže byť len také obyčajné.

V poradí už druhá kniha veselých poviedok z Ďalekého východu tak ponúka poriadnu porciu halušiek na kórejský spôsob, naservírovaných s ľahkosťou a vtipom Dominike vlastným. Na pretras sa dostali nielen upírske jelene, rámen, domáci miláčik kimči a jedlo všeobecne, ale takisto škôlkarsky život, poklony alebo bublinková fólia, ktorá sa v obchodoch rozchytá tak rýchlo ako u nás teplé rožky, a tiež ležérna móda a la páperová vetrovka s gumenými šľapkami naboso – pretože v tejto krajine sa kreativite žiadne medze nekladú!

Skrátka, môžete sa tešiť na ďalšiu zbierku zážitkov, príhod a dojmov zo života na druhej strane zemegule, prekypujúcu podivuhodnosťami a kultúrnymi odlišnosťami, ktoré vás pobavia i udivia, no medziiným sa dozviete aj jednu životne dôležitú vec: základom prežitia kórejskej zimy je držať sa pri zemi.

Detaily o knihe

Názov: Kórejské halušky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Korejske halušky (Mária Bírová, 5.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prijemne čítanie o pobyte Dominiky v Kórei, postrehy s humorom v krátkych kapitolách , Dominika svoj pobyt opísala akoby s úsmevom na perách s pocitom ,že všetko je v pohode. A tento úžasný pocit som mala aj z besedy s autorkou Dominikou Sakmarovou. odporúčam prečítať

Kórejské halušky (Val, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tri roky života Dominiky Sakmárovej v Kórei je zhrnutý z tých najzaujímavejších momentov a príhod práve v tejto knihe. Vrelo vám knihu odporúčam, či už vás Kórea a jej obyvatelia zaujímajú alebo nie. Dominika píše príbehy\poviedky v krátkych kapitolách s riadnou dávkou humoru. Napriek koronavírusu, ktorý cestu a život v krajine slovenskej rodinke rozhodne neuľahčil,som mala pocit,akoby Dominika všetko zvládla s úsmevom na perách…akoby sa riadila heslom SVET JE GOMBIČKA ,a to ja na ľuďoch veľmi obdivujem(teda aj to, že vzala 2 malé deti do neznámej krajiny…ja mám kŕče v bruchu keď mám ísť do obchodu kde to nepoznám). Text je doplnený, na rozdiel od Mačacieho kožuchu..,čiernobielymi ilustráciami. Veľmi sa mi páči kórejčina,myslím, že keby namiesto (nášho)písma nepoužívali kreslené znaky,bola by som v komunikácii obstojná. Také čikiny, beibi šampu, kurisumasu…to by som vylúštila XD Ale! Dominika nám sprostredkuje samé zaujímavosti na reálnych situáciách…napriek tomu, že kórejčania nehovoria po anglicky,kopec slovíčok majú prevzatých; prečo na pláž chodia výlučne so stanmi(keď už tam zavítajú); prečo nestretnete žiadne bábätká v kočíkoch; aké náročné obdobie majú ženy v tehotenstve a po pôrode; prečo si v reštauráciách ľudia varia sami; ako je to s kórejským vekom; ako sa servíruje slovenské pivo, ktoré kde-tu v Kórei aj dostanete;topka je kakavkový pes o_o … Musím sa vám pochváliť, že som čiastočná Kórejka! Určite som! V Kórei proste ľudia nechodia bez cieľa (prechádzky!)von, v lete je slnečno a teplo, v daždi je mokro, v zime je zima :| tiež neznášam chodiť nikam. V závere knihy sú príbehy\ rozprávky…sú naozaj zaujímavé :D A ako bonus,v časti O AUTORKE je QR kód,pod ktorým nájdete fotky zo života v Kórei. Veľmi edukatívna kniha "z ešči ďaľekejšeho Vichodu" podaná s riadnou dávkou humoru.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x