bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 12,22 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,55 €
Ušetríte: 2,04 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,28 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy

Naďa je mladá, slobodná mamička a obľúbená učitelka na obchodnej akadémii. Svoju prácu miluje a berie ju ako poslanie. Do školy prichádza nový riaditeľ Simon Klazár, ktorý sa správa ako diktátor a obzvlášť k nej je nepríjemný. Dokonca sa k nej donesie, že ju chce vyhodiť zo školy, pričom vôbec nerozumie jeho dôvodom. Napriek vzájomnej antipatii sa medzi nimi vyvinie aj iný vzťah ako pracovný a Naďa sa po predošlom sklamaní z lásky opäť zamiluje. Stále však netuší, čo stojí za Simonovým zvláštnym správaním, ktoré sa mení ako aprílové počasie. Zbláznil sa svet, alebo to bol osud, že dal dokopy práve ich dvoch?

Detaily o knihe

Názov: Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy

Objednávací kód NA642961

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pomaly ale rozbehlo sa to (Nikol, 22.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvych 50 stran ma trochu vystrašilo nudou a hroza dalsich 350. Potom bolo lepšie, ale koniec bol vynikajúci. Viaceré komplikácie oživili dlhý pribeh zo školského prostredia. Páčilo sa mi, že autorka rozpisala pribeh v troch školských rokoch, čo vytvorilo možnosť rozvíjať vztahy, osoby, nazory. Niektoré Nadine úvahy, opakované myšlienky mi spôsobovali extrémne škulenie. Naďa pedagóg bola neskutočne perfektná. Vannesine zdrobneliny mien mi spôsobovali silnú alergickú reakciu. Autorka vytvorila rôznorodé črty a charakter jednotlivých postáv. Ako dej postupoval, zápletky naberali na intenzite. Autorka vložila do príbehu veľmi závažný spoločenský problem vo forme zneužívania maloletých. Fuu, aj teraz mnou prebehla vlna znechutenia, čoho sme my ľudia schopní. Ak by mal pribeh iný koniec bola by som strašne a pardon veľmi nespokojná.

Svet sa zbláznil (Val, 27.5.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som bola nesmierne zvedavá. Začítala som sa s tým, že len nakuknem(bolo už po polnoci) a šla som spať nad ránom. Štýl písania autorky je jednoduchý, čtivý, len mi občas vadili poprehadzované slová vo vetách. Tento,pre mňa rušivý element, sa žiaľ, vyskytoval v celej knihe. Túto "kozmetickú vadu" však nepripisujem autorke,na to sú iní ľudia, ktorí to majú na starosti. Hlavná hrdinka Naďa je mladou slobodnou mamičkou, učiteľkou, na prvý pohľad krásnou ženou. Mužský hrdina je nový sexy riaditeľ strednej školy,kde Naďa pôsobí už druhý rok. Ona je obľúbená, priateľská, empatická, pracovitá. On…on je jej pravý opak. Nikto ho nemá rád, žiaci mu aj vypratia neplechu. Klazárovo správanie je vskutku zvláštne. Je nevrlý,priam útočný,napriek tomu, že sú jeho sympatie k Nadi zjavné. Celé ich vzťahy sú zamotané a Simon sa neraz zachová ako najväčší chrapúň pod slnkom. Naďa je neraz "prefackaná" a všíma si to aj jej okolie. Tu sa mi veľmi páčilo,ako kolegovia držali pospolu. Síce mi bolo divné, keď o kolegyni bolo známe, že je najväčšia klebetnica na škole a Naďa si z nej spravila doverníčku. Aj z toho usudzujem, že hlavná hrdinka bola dosť naivná a to som nespomenula vzťah,z ktorého vzišla jej dcérka. Aria bola také rozumné, poslušné slniečko a ja by som privítala aj viac priestoru pre túto postavu. Páčilo sa mi, že autorka neriešila len vzťah Simona a Nadi. Zápletky boli premyslené ako v rodine, tak s priateľmi, či v škole. To, že je svet malý,dokazuje autorka práve v tejto knihe. Že neuveriteľné? Pre mňa nie. Veď človek, ktorého sme práve spoznali, môže byť brat sestrinej spolužiačky, či kolegyňa maminej kamarátky. Takže táto linka príbehu bola za mňa naozaj prekvapivá a skvele vystavaná. Táto 'bichlička' je fajnové čítanie niekde k vode,dokonca vám vianočný čas v knihe môže navodiť trochu placebo chladu.  Vyzdvihnem ešte úryvky Sládkovičovej Maríny, ktoré autorka šikovne vsadila do pribehu. Boli príjemným spestrením (veru, vôbec toto dielo nepoznám,ani zo školy XD asi som chýbala)

Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy (maya_book, 11.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorka ma svojou prvotinou veľmi prekvapila. Kniha bola veľmi milá, príjemná, miestami vtipná a mala zaujímavý nápad. Páčila sa mi. Hlavní hrdinovia: Naďa a Simon mi miestami liezli na nervy, občas som bola z nich frustrovaná ale niekedy spôsobili, že som aj plakala. Práve kvôli týmto emóciám, ktoré vo mne vyvolali, sa mi kniha páčila. Aj keď jej hrúbka vás možno bude chcieť odradiť, dajte knihe šancu, pretože je naozaj dobrá a ľahko sa číta. . . . Na knihu som bola zvedavá, pretože autorkine príbehy na wattpade som čítala. Nie som sklamaná, autorka len dokázala, že jej online príbehy sú tak kvalitné, že si zaslúžia byť vytlačené v knihe a vystavené v kníhkupectve. . Ps: táto kniha bude moja, idem si ju kúpiť do kníhkupectva!

Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy (madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcem sa poďakovať Kristínke za super výber knihy na štafetku.  Spočiatku som si myslela, že budem knihu čítať dlho, lebo je hrubá, ale strašne som sa mýlila. Kniha sa čítala ľahko a strany sa len odsýpali. Je to autorkin debut a veľmi ma prekvapil. Jej štýl pisania mi veľmi sadol. Dej bol pútavý o láske, nenávisti, odpúštaní. Páčilo sa mi, že postavy sa správali ako reálny ľudia. Majú svoje chyby, ako my, ľudia v bežnom živote.  Román je o mladej profesorke Nadi, ktorá miluje svoju prácu a svoje decká v škole. Je slobodnou mamičkou dcérky Arie. Veľmi sa mi páčila a určite si ju zamilujete aj vy. Naďa nemala štastie vo svojom prvom vzťahu. Bol založený na klamstve. Nevedela mu to odpustiť, zaťala sa a ak bola o niečom presvedčená, svoj postoj nemenila nikdy.  Simon Klazár je nový riaditeľ v škole, kde Naďa pracuje. Je to šialená postava. Je arogantný, nepríjemný, prísny, ale napriek tomu je strašne príťažlivý a sexy muž.  Simon a Naďa sú ako voda a oheň. On ju na začiatku nenávidi, robí jej peklo a ona nevie prečo. Položíte si otázku: čo mu spravila, aký ma na toto všetko dôvod? Po odhalení budete v šoku tak, ako som bola aj ja! Silná káva.  Napriek tomu sa navzájom priťahujú a doberajú sa ako tínedžeri. Prekročia hranicu medzi šéfom a podriadenou.  Pri čítaní vzrušujúcich scén vami prejdú zimomriavky a vy zmäknete ako maslo.  Vedľajsie postavy som si veľmi obľúbila. Marcel bol najlepší kolega akého si mohla priať. 

Pre všetky romantické duše. (@jedna_zenska, 16.2.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy je autorkin knižný debut. Príbeh ste si kedysi mohli prečítať aj na platforme Wattpad, kde stále aktívne píše. Kniha je jedna z tých hrubších, no číta sa tak dobre a rýchlo, že ani nestihnete postrehnúť, kedy budete na konci. Autorka má veľmi príjemný a svieži štýl písania, pekný výber slov a fráz, aj skladanie viet. Zvolila typ personálneho rozprávača (rozpráva dej z pohľadu niektorej postavy) a vložila do deja neokukané prvky, ktoré boli uveriteľné a zo života. Tento príbeh nie je len o nejakom klasickom vzťahu na pracovisku, ku ktorému autorka pridala aj veľký vekový rozdiel, ona zamotala celý dej perfektnými situáciami a priznaniami, ktoré sú naozaj originálne, ale niekedy som mala pocit, že je to až príliš, čo postavám naložila. Prvý väčší zvrat, ktorý nám pripravila, nastal asi po 100 stranách a práve to bola informácia, s ktorou som najviac bojovala a viem, že nie každému toto sadne, ale dajte príbehu šancu. Dajte šancu autorke, aby vám ukázala, že vek je naozaj len číslo a ako dokáže láska prekonať všetky problémy, nepriazeň osudu a odsudzovanie, či nesúhlas blízkych. Taktiež zvolila naozaj veľmi dobrú kombináciu svetov, postáv a osudov. Príbeh poteší každú romantickú dušu a aj milovníkov Lásky nebeskej, tak mu dajte šancu, aby vás očaril rovnako, ako Naďa očarila mrzutého pána riaditeľa. *Celú recenziu nájdete na www.booxy.sk a v appke @booxy.sk v sekcii /Články

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x