bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobrá sestra

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:02

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobrá sestra

Fern Castlová pracuje v miestnej knižnici. Vyhýba sa davom, jasným svetlám a silným hlukom, kedykoľvek je to možné. Fern má dôsledne organizovaný život a zmena režimu môže mať nebezpečné následky. Keď Rose zistí, že nemôže otehotnieť, Fern to vidí ako šancu odvďačiť sa svojej sestre za všetko, čo pre ňu robí. Fern jej môže darovať dieťa. Jediné, čo potrebuje, je nájsť otca. Táto misia jej otrasie v základoch život, ktorý si starostlivo vybudovala, a rozvíri temné tajomstvá, ktoré mali byť dávno pochované.

Detaily o knihe

Názov: Dobrá sestra

Objednávací kód NA642545

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nedalo sa od nej odtrhnúť (Zuzana Hermanová, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počas čítania knihy som mala napísaných niekoľko poznámok, o ktoré som sa s vami chcela podeliť v recenzií. Avšak, rozhodla som sa neurobiť to. Kniha je veľmi dobre psychologicky prepracovaná, charaktery postáv, napätie, ktoré vás núti čítať ďalej a ďalej. Pri posledných 100 stranách som už nevedela, čo sa deje okolo mňa, tak veľmi som bola pohltená do príbehu. Prvýkrát som čítala niečo od Sally Hepworthovej a som očarená. Autorka ide do hĺbky, dej graduje, zmätie vás a vy sa neviete dočkať, ako to nakoniec všetko dopadne. Viem, rozprávam tu stále v podstate o mojich pocitoch, ale myslím si, že prezradiť čokoľvek z knihy by bola veľká chyba a obrala by som vás o čitateľský zážitok, ktorý, ak máte radi psychologické trileri, vám kniha vie dať. Preto svoje poznámky ohľadom knihy zahadzujem a prajem vám skvelý čitateľský zážitok, ak sa pre ňu rozhodnete.

Ktorá sestra je tá dobrá a ktorá tá zlá? (Tatiana, 18.4.2022) Odpovedať

Príbeh je ako skladačka. Postupne sa dozvedáme o živote oboch sestier. Autorka zvolila veľmi atraktívny koncept a príbeh vystavala na pohľadoch oboch sestier. A napriek tomu, že spomienka bola tá istá, tak interpretácia bola rozdielna. Ktorá sestra klame a prečo? Ako sa na osobnostnom rozvoji oboch sestier podpísalo detstvo s jedným rodičom a ich vzájomný vzťah? Čo znamenalo štrngnutie náramkami? Táto kniha ma úplne dostala. 170 strán som zhltla za pár hodín. Narazila som na pochybnosti a nedalo mi, kým som príbeh nedočítala a nepospájala som si súvislosti. Forma denníka, ktorého autorkou bola Rose miešaná s takpovediac plynúcim dejom v súčasnosti očami Fern spolu tvorili viac než lákavý celok. Príbeh bol obohatený o viacero zaujímavých postavičiek, ktoré vám prirastú k srdcu. V mojom prípade sa mi páčila Carmel - šéfka Fern a tiež Wally. Ten bol naozaj veľmi peknou postavičkou a jeho postupné zakomponovanie do deja a vývoj boli tým, čo urobilo tento príbeh svojím spôsobom aj ľudskejším a takým "sladko a zlato trdielkovitým". Taký truhlík a trošku čudák. Ak si knihu prečítate a spojíte si Wallyho s Fern, tak pochopíte, čo som tým myslela. Nebudem prezrádzať, ktorá sestra bola tá dobrá. Pripravte sa však na to, že tento príbeh bude postupne vyťahovat kostlivcov zo skrine, budú sa vynárať otázniky... Nebude chýbať ani manipulácia, psychologické vsuvky a aspoň pre mňa zaujímavý pohľad na strasti života so sociálnou poruchou, ak to tak môžem nazvať. Hoci v tomto prípade šlo možno aj o niečo celkom iné... Ako je už o mne známe, tak nemám rada pomaly plynúce trilery bez akcie. Ja jednoducho potrebujem zvrat, prekvapenia, otázniky, hnus, krv, zločin... Príbeh vlečúci sa slimačím tempom so zatiahnutou ručnou brzdou nie je pre mňa. Túto psychologickorodinnú drámu s prvkami trileru a krimi vsuvkou som si preto naplno užila. Bol to taký fajnový koláč s vyvážením pomerom ingrediencií - napätie, prekvapenia, tajomstvá, čo vyplávajú na povrch a nenechajú kameň na kameni, rodinné drámy, spomienky, úzkosť, psychológia postáv i tak trošku sladkonaivná dávka romantiky... Za mňa určite áno. 5/5

Skvelá kniha (Silvia Litváková, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu určite odporúčam, skvelý triler, kniha sa číta sama. Záver prekvapil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x